KØBENHAVN

 

Thomas, der jo som offentligt kendt, bor i København, nærmere bekendt Frederiksberg, har turneret det meste af Danmark rundt, men vel nok flest gange i hovedstaden. Jeg har jo set næsten hvert stand-up.dk udsendelser første gang de blev vist i tv fra Comedy Zoo fra start af (mere eller mindre), og det var bla. sådan jeg blev fanget af Thomas Wivels sans for komik. Og derfor synes jeg det er sejt, at han optræder i Næstved og i den forbindelse, inviterede han publikum ind til Promenaden på Frederiksberg Allé 58, hvor han senere fik en fast aftale med restauranten om at afholde et “Lyriklaboratorie” hver Tirsdage kl. 20. for aspirerende poeter. Her har han også på disse dage holdt mindst 2 bogreceptioner, som jeg har deltaget i og dokumenteret (Senest 4. april, 2017). Dem, jeg har deltaget i, vil du kunne klikke ind på og se billeder – og måske klip fra optrædener jeg har filmet på et senere tidspunkt.

Thomas har også med Povl Erik Carstensen (kontrabas) dannet et band – “Stormrådet” med endnu en musiker, Thomas Vilhelm (trommer), som jeg så første gang den 31. januar på Promenaden. Dette band er desværre gået i opløsning (

Herunder vil der forhåbentlig komme en lige så lang liste med besøg på Promenaden og andre steder i hovedstadsområdet, som i Næstved. Da jeg kun er i Københavnområdet max et par gange om måneden, så kan jeg af gode (økonomiske) grunde ikke være tilstede hver gang.

2016

11. december: Promenaden, Frb. (Kilde)
Performance poetry med Thomas Wivel & Povl Erik Carstensen

2017

24. januar: Facebookgruppen for “Stormrådet” blev oprettet – klik her.

31. januar: Promenaden, Frb (Kilde)
Bogreception for “Regn falder for dig” +Stormrådet.

04. april: Promenaden, Frb (Kilde)
Bogreception for “Du lyser længere end sange” +Stormrådet.

16. maj: Promenaden, Frb (Kilde)
Thomas øver stand-up til Odsherred Teater d. 18. maj.

23. maj: Herkulespavillonen, Kongens Have, Kbh (Kilde)
Tirsdagssalon med Wivel & Carstensens Performance Poetry+Storytelling. Se promo her.

De 2 hærdede komikere Thomas Wivel og Povl Erik Carstensen har igennem de senere par år udviklet en hel ny udtryksform. Det drejer sig om Performance Poetry i en version med udgangspunkt i musikkens og ordenes indbyrdes udveksling af stemninger. Thomas fremfører egne tekster, altimens Povl spiller kontrabas. Povl improviserer musikken frem i tråd med sin tolkning af ordene undervejs. Teksterne spænder intenst i forskellige temperamenter og temposkift fra alvor til det syrede, fra det eftertænksomme til det humoristiske.

Thomas Wivel er primært kendt som komiker men har efterhånden forfattet flere anmelderroste bøger og digtsamlinger, og Povl arbejder ligeledes mest med comedy, men har også fast plads i det travle jazzorkester Blue Train. De 2 herrer har haft et samarbejde, der spænder over comedy til storytelling. De har skrevet en række bøger sammen og optræder altså nu med Lyrik Live!
Det må opleves!
(Thomas har i øvrigt et udvalg af sine bøger med, som han deler ud af til de heldige fremmødte).

18. september: Herkulespavillonen, Kongens Have, Kbh (Kilde)
Bogreception for “De visionære provokatører” + Stormrådet.

 

2018

20. februar: Galerie Knud Grothe, Charlottenlund (Kilde)
Bogreception for “Afskum” m. Povl Erik Carstensen.

02. september: Bartof Station, Solbjergvej 3, Frb (Kilde)
Der er åben bogreception i dag på Bartof Station fra 16 til 18 i forbindelse med udgivelsen af “Der er et kor af engle i din føntørrer” af Thomas Wivel. Forfatteren signerer bøger og optræder med Povl Erik Carstensen.

05. september: Huset-KBH, Magstræde, Kbh (Kilde)
Vores Værste Jobs m. Mette Frobenius, Thomas Wivel & Povl Carstensen.

27. september: Alhambra, Allégade 5, Frb. (Kilde)
En mand og en mikrofon – Thomas Wivel om dansk stand-up

Komikeren Thomas Wivel var blandt frontløberne, da standup comedy blev introduceret i Danmark i starten af 1990’erne. Stedet var restaurant DIN’s i det indre København, hvor en flok unge mænd hver uge stillede sig op på den mikroskopiske scene, kun sammen med en mikrofon, og fyrede personligt vinklede jokes af til et nyt, ungt og storgrinende publikum.
Det og en hel del andet fortæller Thomas Wivel om, når han besøger Alhambra torsdag 27. september kl. 19.00.
Entré Kr. 75

03. november: Teater Play, Strandlodsvej 7, Kbh (Kilde)

2019

24. marts: Bartof Station, Solbjergvej 3, Frb (Kilde)

21./22. maj: Teater Play, Strandlodsvej 7, Kbh (Kilde)
To dage med Wivel på Play

NYT One man show med Thomas Wivel. Autentisk comedy, stand up fra indercirklerne.
Thomas Wivel optrådte for en udsolgt sal sidst han var på Play, og har nu sit næste one man show klar. Han er her i sit rette element som standup-komiker med nyt materiale, der kommer rundt om tidens tegn, familie og ikke mindst egne indercirkler. Det må opleves, og han gæster teatret TO aftener denne gang.
Det er klassisk stand up, det er Dr Wivel!

 

28. august: Bartof Station, Solbjergvej 3, Frb (Kilde)

DU ER I NÆRHEDEN AF ALT.
Så er der Performance Poetry og Storytelling fra Thomas Wivel på Bartof Station! Det er helt ny lyrik og nye syrede historier, den hærdede komiker, storyteller og performance poet leverer.
Og med sig til Performance Poesien har han eksklusivt besøg af Povl Erik Carstensen på kontrabas. Der er lyrik fra blodbanerne og ærlig storytelling, der uforfærdet dykker ned i afslørende, dramatiske og selvudleverende dybder, når den erfarne og altid tændte Thomas Wivel går på scenen.

12. september: Bekkers Café, Tune (Kilde)

03. oktober: Kellerman’s, Kbh (Kilde)
Bogreception for Stephanie Star og Thomas Wivel.
Med: Greg Mittenhuber.

04. oktober: Kulturcafe Ludvig, Sorø (Kilde)
Første show på “Anonym Alkoholiker” turne.

01./02./03. november: Teater Play, Strandlodsvej 7, Kbh (Kilde)

‘DR. WIVEL TA’R IMOD’..
Den rutinerede komiker Thomas Wivel er igen på Teater Play! Han er i sit element som stand up komiker, og vil ufortrødent fyre op for kedlerne og teste sager til sin kommende turné næste forår. Så der vil være rigtig meget nyt og højspændt materiale at se frem til.
Han kommer rundt om alle kortslutningerne. Der vil være tilbageblik på alkohol, opbrud, nedbrud og andre turbulente ture i livet. Og det langes over disken med komikerens erfarne sans for at dreje det til en underholdende oplevelse.
Det altid en fest med Wivel ved mikrofonen!
OBS: alle shows har en minimumsgrænse på 15 år for publikum – af hensyn til de optrædende.

13. december: Galerie Knud Grothe, Charlottenlund (Kilde)
Bogreception og Performance Petry m. Povl Erik Carstensen.

2020

07/08. juli: Teater Play, Strandlodsvej 7, Kbh (Kilde)

PATIENT NUL – standup & poetry in motion.
Så er Thomas Wivel tilbage på Teater Play med 2 shows i juli. Begge dage er det stand up for fuld klampe og Poetry In Motion med Povl Erik Carstensen på sin bas. Det er nyt materiale! Showet har udgangspunkt i tanker og pointer omkring undtagelsestilstande, karantæne og lys for enden af tunnelsynerne.
ALLE INDTÆGTER FRA DISSE SHOWS GÅR UBESKÅRET TIL TEATER PLAY, SÅ TEATRET KAN KOMME OVENPÅ EFTER CORONAKRISEN.
Vi siger ydmygest tusind tak her hos Teater Play 🙂

14./21. juli: Teater Play, Strandlodsvej 7, Kbh (Kilde)

Den erfarne Thomas Wivel er på Play 8, 14 og 21 februar! Han tester nyt materiale og lover, at det her er helt nyt i forhold til tidligere shows! Den produktive Wivel er leveringsdygtig, så selvom du lige har set ham, så er det altså dugfriske jokes, det drejer sig om. Så mød frem og lad dig underholde i halvanden time af en mester i genren. Det er personligt, det er ærlige sager, og det er stand up fra en komiker, der ved, hvordan den skal skæres. Lad os da lige ses dér.

6. august – Lygten Station, Lygten 2, 2400 Kbh (Kilde)
Poetry In Motion – Wivel & Carstensen (pladeoptagelse)

Thomas Wivel og Povl Erik Carstensen har igennem de seneste par år udviklet deres helt egen udtryksform; POETRY IN MOTION. Wivel fremfører den lyrik, der har tegnet ham som digter, og Povl tilfører det hele musik og magi fra sin improviserede og jazzede kontrabas. De har efterhånden været ude på mange spillesteder med idéen, og nu er tiden inde til at optage et livealbum! Og det får du muligheden for at overvære på det smukke, intime og magiske Lygten. Det bliver en helt igennem eksklusiv oplevelse! Thomas og Povl er på Lygten 1/8,2/8,4/8,5/8,6/8, og det er fra 20 til 21 hver aften. Kom og vær med til at skabe stemningen til pladeoptagelsen.

Køb billetter her.

29. august: Teater Play, Strandlodsvej 7, Kbh (Kilde)
Vild Med Ord – foredrag m. Frobenius & Wivel.

26. september: Galleri KN, Frederiksberg Allé, Kbh (Kilde)
Fernisering for Thomas’ collageudstilling.

25. november: Teater Play, Strandlodsvej 7, Kbh (Kilde)
”Alle Alene I Verden”

Så er Thomas Wivel igen i sit element som komiker med det nye standupshow: ”Alle Alene I Verden”.
Han siger selv om showet: ”Ensomhed er et virus, der spreder sig hurtigere end Corona. Det er i hvert fald et livsvilkår for mig. Det er prisen for den rute i verden, jeg tidligt valgte at stævne ud i. Jeg vil tale om ensomhed som en klar og uundgåelig konsekvens af en forjaget kultur og som en personlig puls. En puls der også fører en smuk og dynamisk frihed med sig. Det vil jeg åbne op for, og det sker med stand up som omdrejningspunkt i et nyt show!”
Foto: Lasse Løager.
Dette show foregår på teatrets helt nye SCENE 2! Døren åbner 30 minutter inden showet, og lukkes præcis, så kom i god tid. Vi har en lille bar med kolde drikkevarer, og disse må gerne nydes under showet 🙂
OBS: alle shows på Teater Play har en minimumsgrænse på 15 år for publikum – ikke af hensyn til de unge, men af hensyn til de optrædende.. Dette bedes overholdt, tak 🙂

2021

19./21. maj – Teater Play, Strandlodsvej 7, Kbh (Kilde)
30 års jubilæumsshow

DET SARTE FÅR.
THOMAS WIVELS 30 ÅRS JUBILÆUM PÅ TEATER PLAY.
Thomas Wivel fejrer 30 års jubilæum som standup komiker. D. 19. maj 1991 gik Wivel på scenen første gang, og præcis 30 år efter skal det fejres. Milepælen har han valgt at markere på Teater Play, og det bliver med et NYT one-man-show: ”Det sarte får”.
Vær med til at fejre den erfarne komiker og oplev samtidig en optræden, der viser alle sider af mesterens komik.

 

12. juli: Lygten Station, Lygten 2, Kbh (Kilde)
Thomas Wivel : En Time i Højopløsning – Performance Poetry og Bog Release

“En time i højopløsning”
Thomas Wivel kommer på Lygten d.12 juli med sin Performance Poetry . Gør klar til en syret time med ord og eksperimenterende fremførelser af Wivels uforudsigelige poetry-univers. Dette er samtidig en releaseevent for hans seneste digtsamling “Late Night Evighedsshow”, der udkommer på selve dagen.
Dørene åbner 30 min. før show start

 

18. juli: Frederiksberg Have, Frb. (Kilde)
Bogreception for Late Night Evighedsshow.

Kom og drik bobler og vær med til at fejre min skønne kærestes nye digtsamling. Det er en dyb kærlighedserklæring til mig og os. Min vidunderlige poet har lovet at læse op fra bogen og dele sine smukke tekster, skarpe betragtninger og vores finurlige sprog. Vi glæder os til at se vores magiske, vidunderlige og poetiske rejse gennem natten på tryk og vi glæder os til at dele den med jer. Så kom glad og vær med til at markere udgivelsen på Late Night Evighedsshow ♥️
Uddrag fra bogen:
Dit ord, dit kor, jeg bor i det,
jeg tror i det.
Vil hellere bytte, vil hellere lytte.
Min tilværelse, mit tårnværelse,
mit ord på barsel,
min storm og varsel.
Du. Nu.

2022

Marts 9, 2022: Lygten Station, Lygten 2, 2400 Kbh (Billetter)
Thomas Wivel – ‘Selvantændt’ kl. 19.00-20.00

Så er Thomas Wivel klar med sit nye show “SELVANTÆNDT” (Om mænds vrede).
Det er er show, der ser nærmere på, hvorfor temperament er så udskældt. I en kultur, der drejer sig om dialog-kaffe og forståelse på tværs af køn og identiteter, er der ikke længere plads til vrede. Er det sundt? Det tror Wivel ikke. Og han får også set sig selv i kortene i den forbindelse. Wivel ser på sin egen tolerance og mangel på samme i dette seneste gnistrende underholdende stand up show fra en mester i genren.

21. marts, 2022: Cafe Grotten, Sønder Boulevard 37, 1720 København V (Kilde)
GRATIS Test show Med Thomas Wivel “Selvantændt”.

Waaaauw vi kniber os selv i armen over dette💪🏼 Vi har fået æren og få Thomas Wivel på besøg for at lave et TESTSHOW på
sit nye show “SELVANTÆNDT” (Om mænds vrede).
Det er er show, der ser nærmere på, hvorfor temperament er så udskældt. I en kultur, der drejer sig om dialog-kaffe og forståelse på tværs af køn og identiteter, er der ikke længere plads til vrede. Er det sundt? Det tror Wivel ikke. Og han får også set sig selv i kortene i den forbindelse. Wivel ser på sin egen tolerance og mangel på samme i dette seneste gnistrende underholdende stand up show fra en mester i genren.

Marts 25, 2022: Klubhuset Amager  – på Kirstinehøj 23 A (Billetter)
Niclas Vingaard (opvarmer), Thomas Wivel, Uffe Holm og John & Aage gir den gas i Klubhuset Amager fra kl. 19.00-22.30.

28. marts, 2022: Cafe Grotten, Sønder Boulevard 37, 1720 København V (Kilde)
GRATIS show Med Thomas Wivel – 1 times underholdning fra kl. 19-20.

Marts 30, 2022: Knock Knock Comedy Club, Vimmelskaftet 41, 1161 Kbh (Billetter)
SELVANTÆNDT med Thomas Wivel kl. 20

Maj 11, 2022: Teater Plays SCENE 2, Strandlodsvej 7, Amager (Billetter)
Thomas Wivel – ‘Selvantændt’

Så er Thomas Wivel klar med sit nye show “SELVANTÆNDT” (Om mænds vrede).
Det er er show, der ser nærmere på, hvorfor temperament er så udskældt. I en kultur, der drejer sig om dialog-kaffe og forståelse på tværs af køn og identiteter, er der ikke længere plads til vrede. Er det sundt? Det tror Wivel ikke. Og han får også set sig selv i kortene i den forbindelse. Wivel ser på sin egen tolerance og mangel på samme i dette seneste gnistrende underholdende stand up show fra en mester i genren.