2022-05-11 Thomas Wivel, Teater Play, Kbh

 

Hvor:  Teater Play, Strandlodsvej 7, Kbh (Link) (Billetter)
Tid: Onsdag 11. maj kl. 20.30. (dørene til Scene 2 åbner kl. 20.00)
Audio/Video: Ja/Ja (73 min)
Udstyr: Zoom Q8 (video), Nikon Coolpix P900 (video) & Huawei P20 (fotos/klip), Sony kamera (fotos/klip).

Ja, så var det tid til at se Thomas’ færdige show, som han har valgt at kalde “SELVANTÆNDT”. Det var eller meningen, at jeg skulle have haft min farfar med, men han var desværre ikke til at få fat på over telefonen, så jeg håber han er ok. Så jeg måtte alene afsted. Desværre viste det sig at blive noget af et kedeligt vejr denne dag – det begyndte at regne på vej ind til Kbh fra Næstved, og det stoppede heldigvis på vej fra Holmbladsgade til Strandlodsvej. Jeg kom i god tid, som jeg plejer.

Jeg prøvede lige at lave et interessant panoramabillede af væggen i gangen, inden man går ind i salen:

Det var mest Thomas’ stampublikum, der dukkede op – og så lige nogle stykker, der besøgte Play for allerførste gang – og de valgte altså at se Thomas. Jeg håber de hyggede sig. Selve de jokes, som Thomas har valgt at tage med i dette show, kan du høre nogle af i hans podcast – “Wivels Vinkler” – som jeg helt klart kan anbefale jer at lytte til – hvis ikke i gør det allerede!

Jeg døjer for tiden med min rygmuskel i venstre side, og det gør det besværligt for mig at bruge mit Nikon kamera til at tage fotos med – så derfor fik det lov til at stå og filme hele showet. Derfor var det også muligt at få optagelser tættere på scenen, end det mit Zoomkamera kan levere. Det er lige før det skal være helt tæt på scenen før man kan få en bedre optagelse. Desværre er scene 2 på Play en temmelig høj scene fra gulvet, og det var ikke helt nemt lige at kunne placere mig midt inde blandt publikum, for at kunne filme direkte/lige på scenen. Så derfor er der optaget fra venstre side, hvilket også giver mig mulighed for at tage lidt fotos. Godt, at mit nye kamera ikke vejer så meget, og det kan lige ligge i min hånd. Det tager ellers fine fotos, hvis man er heldig at få nogle i mørket – desværre er det ikke så godt til fotos i mørke med scenelys. Men jeg filmede i stedet, og der er da optagelser man kan få lidt billeder ud af i det mindste!

Der var i øvrigt et andet show i gang på scene 1 med musikalske indslag:

Af de fremmødte, var der Henrik (og en ven?), Jesper og hans søn Emilio, Jan Due, Peter Nør, John Duurloo, Tina Wolff, og nogle jeg ikke lige husker navnene på, eller er usikre på hvem de er, selvom jeg har set dem før. Men det er i hvert fald et stykke tid siden, jeg har hilst på Peter, da han jo ikke bor i Kbh men et godt stykke derfra – ved Ølstykke, så vidt jeg husker. Men altid hyggeligt at hilse på dem man kender, når man skal se Wivel!

Her er lige et foto af Thomas, der lige tjekker sine noter, til en god kop kaffe…

SHOWET:

Thomas beskriver sit show således:

Så er Thomas Wivel klar med sit nye show “SELVANTÆNDT” (Om mænds vrede).
Det er er show, der ser nærmere på, hvorfor temperament er så udskældt. I en kultur, der drejer sig om dialog-kaffe og forståelse på tværs af køn og identiteter, er der ikke længere plads til vrede.
Er det sundt?
Det tror Wivel ikke.
Og han får også set sig selv i kortene i den forbindelse.
Wivel ser på sin egen tolerance og mangel på samme i dette seneste gnistrende underholdende stand up show fra en mester i genren.

Da jeg jo følger Thomas så meget jeg nu kan, så er det ikke nogen overraskelse, at jeg kender det meste af hans materiale. For mig, er det ligegyldigt om jeg hører den samme joke igen og igen. Det handler om at dokumentere – og hver aften er altid anderledes, selv med det samme materiale. Det var jo tilbage i marts måned, at jeg dokumenterede Thomas hele 4 gange på en uge med det materiale som han skulle udvælge til dette show! Det er altid publikum, der bestemmer hvor sjov en aften bliver, når komikere optræder – både på open mike aftner og klubaftner, og så de her onemanshows, som der jo testes materiale af alle de steder som komikerne kan komme til. Og det er jo fantastisk, at man overhovedet kan få lov at optræde sådanne steder som fx Teater Play – og Thomas er da næsten også selvskrevet i huset, fordi han jo kom der fra starten, da Play havde en anden adresse på Amager. Men Teater Play har udviklet sig, og mange comedyklubber/spillesteder har heldigvis overlevet det værste fra Coronapandemiens grumme greb om Danmark. Så de har udvidet med en scene mere – og det er åbenbart her, at Thomas fremover skal optræde. Scene et synes jeg faktisk bedre om, hvis jeg må tillade mig at være ærlig! Der er i hvert fald 3 vinkler man kan arbejde fra – det er der ikke ret meget af på Scene 2, da den jo er placeret op mod en væg, sammen med stolene. Ikke midt i rummet (der hvor stolene er), hvor jeg ville have valgt at placere scenen. Ulempen er selvfølgelig de der støttepæle, der kan blokere udsigten for gæsterne. Så egentlig var der vel ikke det store valg, da placeringen af scenen skulle vælges. Men ok, det er kun smådetaljer. Det vigtigste er jo, at der er en ekstra scene – og dermed ekstra indtjening på samme aften. Og det fortjener Play i hvert fald at have med deres indsats for at kunne glæde folk med alverdens former for humor!

Thomas kører lige på og rå i en time og næsten et kvarter. Ingen kaldte på ekstranumre denne gang. Herunder vil jeg prøve at give nogle highlights fra de historier og jokes han har valgt at tage med i aftenens show. De bedste fotos kommer fra optagelserne, så de er ikke alle lige knivskarpe desværre!

 • Thomas bliver præsenteret af dagens lydmand (husker desværre ikke lige hans navn, men Thomas roser hans præsentation, der er kort og præcis!
 • Fordi der er så få, så har Thomas en vane med at gå “unplugged”- dvs uden mikrofon, og det kan somme tider godt gøre det til en udfordring at filme/dokumentere, fordi man hører publikum tydeligere end komikeren. I det her tilfælde var jeg heldig, at jeg kan høre noget – selvom der bliver talt lavet nogle gange undervejs. Men det hjælper et par hørebøffer lige på. Men jeg skal jo også lige huske, at jeg jo har permanent høreskade på højre øre, med susen i begge…jo det er ikke fedt når man ikke kan høre…tydeligt længere!
 • Thomas begynder med at fortælle om de eksempler på hans problem med den vrede han render rundt med indeni. Han fortæller bl.a. om en episode i et s-tog med en hjemløs, der kommenterede hans lidt sure ansigtsudtryk.
 • Thomas er dog i dagens anledning ikke vred, men glad, fordi han har været til den første fødselsforberedelse med Anja om eftermiddagen på Herlev hospital. Der var 150 gravide kvinder i et auditorium. Han taler om de øvelser de skulle lave.
 • Han fortæller også den bid og GPS med kvindestemmen, og parodiere den. Han laver også sjov med mande-GPS-stemmen.
 • Thomas og Anja er også lige kommet hjem fra en uge i Paris, og taler lidt om at have været på Moulin Rouge, og taler om de oplevelser de havde, hvoraf nogle af dem udfordrede Thomas’ temperament, som han dog synes er ved at blive bedre.
 • Han fortæller at han fik ideen til showet kort før at Rusland invaderede Ukraine – og så en anden ting, der også er aktuel (ved at ebbe ud) om Will Smith, der stak Chris Rock en flad ved Oscarshowet. Thomas taler også lidt om sin egen oplevelse med at få en flad på mens han stod på scenen på Diskotek Mågen i Ringsted i 1994! Jeg synes Thomas har en god pointe i, at en dygtig komiker ikke kan lade være med at opsøge katastrofen, som han siger. Thomas ved om nogen anden, hvordan det er at stå og sige dumme ting på scenen. Men det har også hjulpet ham til at blive meget bedre til at kommunikere sine jokes ud, så de ikke bliver taget så alvorligt som i Chris Rock’s tilfælde!
 • Han taler også om den HK pris han fik i 1995, og fik sagt en dum bemærkning ved hovedbestyrelsens møde i Juelsminde et par måneder efter.
 •  Han taler også om at være inviteret til debat i Go’Morgen Danmark omkring episoden med Will Smith og om det var ok det han gjorde. Thomas synes ikke det var ok.
 • Vrede kan være sundt at gennemleve og specielt at stå ved den vrede man har. Også godt at bruge i ytringsfriheden. Men den har i høj grad været med til at ædelægge hans ægteskaber og forhold – og det har han prøvet at arbejde på i mange år at forbedre, da han besluttede sig for at holde op med at drikke alkohol. Men da problemerne fortsatte i samme stil, måtte han så indse, at det nok var ham selv som ædru, der var problemet.
 • Hvordan mon hans liv ville have været, hvis han havde røget hash i stedet for at drikke alkohol? Han giver et eksempel på det. Han taler også om Christiania Comedy Club, og om at blive påvirket af at optræde derude.
 • Han fortæller også sin sjove Oslofærge joke.
 • Da han skulle skrive showet om sin vrede, troede han det blev en nem opgave, men han fik en fantastisk hjælp fra Anja, der lige lidt for nemt kunne fortælle en masse eksempler.
 • Et af dem, er den gang hvor Thomas ville imponere Anja med at lave maizenasovs. Men det gik fuldstændig galt!
 • Han taler også om at have fået skældud – specielt ved fodboldstævner. (det er en Jakob Tingleff joke)
 • Han taler også om nogle af de hårde steder han har optrådt, blandt andet på Dampmøllen i Thisted, osv
 • Hans vrede var også en af grundene til at han ikke fik taget kørekortet i lang tid.
 • Thomas anbefaler også at gå til psykolog for at få styr på sin vrede. Og om at gå til vredeterapi. Han kommer med nogle eksempler på hvad han har arbejdet på mht. vreden.
 • Han taler også om en tur til lægen, og de ting man helst ikke kan lide at snakke om med lægen. Fx seksuelle frustrationer og vrede. Der bliver grinet meget af potens-joken. Og andre lægejokes…En af de bedste jokes får lige en lille klapsalve.
 • Han taler også om sexlegetøj.
 • Han fortæller også historien om hans far, der ringede og fortalte at han har fået prostatakræft, hvilket gjorde, at Thomas også lod sig undersøge i den region. Det er åbenbart noget der ligger til den mandlige side af familien. Men det var ikke nok med kun en blodprøve – testen skulle også tages rektalt!
 • Han glæder sig over at komme tilbage til Play igen og optræde. Også om at komme ud at optræde igen efter Coronapandemien sidste sommer. Han havde et job ved en 50 års fødselsdag den samme dag hvor Christian Eriksen faldt om på banen med hjerteanfald. Det var lidt af et chok! Det var en kikset aften at optræde på!
 • De sidste 10 minutter af showet, så deler han ud af nogle af de mest pinlige jobs han har haft. Et af dem, var at være banko-opråber på et program for TV3. Et andet job, som han ligefrem blev fyret fra, var “Danmark har talent”. Der skulle han være opvarmer for publikum. Men det gik helt galt!
 • Thomas taler også om at forstå sine fejl – han tilbyder ligefrem workshops, hvor han lærer fra sig.
 • Han fortæller lige varulvejoken. Og så en om en lærer, der spørger eleverne hvad de gerne vil være. Han taler til John, der var den der (måske) skulle fortælle den med læreren videre, men det gik helt galt. Han fortæller også en Titanic-joke som John så i London på et kondomautomat.
 • Det sikre bevis på at showet er ved at runde af, når Thomas siger “I er mine gidsler nu!”
 • Thomas runder af med at sige at han synes at vrede ikke skal undertrykkes. Der grines af de eksempler på hvornår det er godt eller skidt at være vred. Hans jokes om at onanere er også rigtig sjove.
 • Efter en optræden i Sønderborg skulle han se et thrashmetal band, der skulle spille efter ham. Der må han bruge mikrofonen for at efterligne sangeren. Lydmanden ser overrasket ud, da Thomas brøler ned i mikrofonen. Thomas var fascineret over forsangeren som han mødte efter showet. Pointen griner publikum af.
 • Thomas fortæller at han er glad for at blive far igen. Den gode joke om at han er far til fire med 5 forskellige kvinder. Han afslutter lige den bid med fødselsforberedelsen. Ja, nu er det så barn nr. 5 der er på vej – og det er 18 år siden, at han sidst har prøvet at være med til den oplevelse. Da han så skal ringe til sin mor og fortælle at han skal være far igen, får han ikke lige det svar som han ventede. Og hermed slutter aftenen med et citat fra hans onkel Mikael Wivel.

PLAKAT:

Billedet er mit kunstneriske foto, med hjælp af appen PhotoLab – som desværre kun kan bruges med mobilen. Det havde været rigtig godt, hvis man også kunne bruge den på pc! Plakaten har Teater Play dog lavet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.