2021-07-30 Thomas Wivel, The Beach, Nygade 10, Næstved

Hvor: The Beach, Nygade 10, Næstved (link).
Tid: kl. 20:00-22:00.
Audio/Video: Ja/Ja (58 min)

Man kan mærke en tydelig forskel på folk i byen, da det igen er tid til underholdning fra Thomas – der tilbage i maj måned fejrede sit 30 års jubilæum som stand-up komiker. Om det skyldes Thomas, eller om det bare generelt skyldes at byen fejrede dagen flere steder i centrum med høj musik og øl i vandfald, som gjorde at der da også mødte et forholdsvist stort publikum op denne gang på Beach. Vi håber at det er på grund af den legendariske komiker, der ikke har lavet sit sædvanlige onemanshow siden januar 2020 – og den fordømte coronaepidemi satte jo en stopper for hans første turné i lange tider, med sit første onemanshow om sit alkoholmisbrug. Showet hed “Anonym Alkoholiker”. Mange af de jokes der blev taget med i dette, har været prøvet af her i Næstved. Men dejligt at se Thomas igen i en times tid – han var også lige en tur forbi open mike den 6. februar 2020, og ellers har han været travlt beskæftiget med at turnere rundt med Mette Frobenius med deres lille bogklub “Vild med ord”, der også lagde vejen forbi Beach den 15. august 2020. Selvfølgelig har han heller ikke ligget på den lade side med bogudgivelserne – hele 5 styks i 2020 og så 1 her for nylig i juni – hans digtsamling om sin kæreste Anja. Desværre blev jeg syg og missede de to arrangementer med bogreceptioner på Lygten og i Frederiksberg Have i juli måned, men nåede så at komme ovenpå igen lige i tide til dette show.

Denne gang havde jeg (igen) følgeskab af Martin Bo, der også ville byde velkommen til Thomas igen her i Næstved. Inden jeg kunne komme ind og spise sammen med Martin, måtte jeg lige forbi Grønnegade til en test. Da jeg tog den kl. 18. gik der alligevel lidt lang tid før svaret blev tilgængelig – og heldigvis var det negativt! Så vi kunne gå på Casa Bella og få os lidt at spise inden da. Jeg fik mig en kyllingeburger og Martin fik to græske bøffer. Vi blev dog lidt forsinket og ankom til Beach sådan ca. 19.15. Jeg plejer altid at være der 1 time før showstart.

Nåh, men jeg fik sat mit kamera op og gjort klar og testet hvilken funktion jeg skulle vælge denne gang. Belysningen er altid en udfordring, fordi mit kamera desværre ikke er så god til indendørsoptagelser som det ellers blev rost for. Men det kommer nok også an på hvordan belysningen er i rummet. Thomas plejer som regel altid at optræde i sort eller mørkt tøj – det er meget sjældent han har lyst tøj på – og det falder altså ikke godt sammen med det mørke skab i baggrunden uanset belysning. Men som sædvanlig så drejer det sig ikke om for mig at lave en perfekt optagelse, da mit kamera ikke er professionelt – og det jeg laver ikke nødvendigvis skal udgives officielt i sin helhed. Jeg havde taget mit lille Gopro med som skulle sidde tæt på scenen – men typisk så ville det ikke tænde selvom jeg havde opladt det. Så jeg fik kun optaget lyden og filmet. Hvis ikke der er ét eller andet galt hver gang jeg skal dokumentere noget, så bliver det en kedelig aften. Somme tider. Men denne aften havde altså et meget veloplagt publikum, og det var tydeligt, at de var kommet for at se Thomas. Så herunder vil jeg lige opsummere højdepunkterne af hans show, der er en god sammenblanding af gammelt/nyt materiale der bare virker – det var kun lige et par gange, at der ikke blev grinet nær så meget af de jokes som der plejer at få grin af – men så er det fordi han har bygget den op sammen med andet. Men når Wivel er på, så er han jo altid forberedt, også selvom han vil være lidt spontan – så alt afhænger af hvor snakkesalige publikummet er.

Her er lige et panoramabillede fra starten af showet (højreklik og vis på ny fane):

Da Thomas kun optræder en time, så er det en “nem” omgang lige at opsummere de emner han har valgt at tage med i denne omgang. Desværre så havde han ikke Anja med, da hun var til et andet arrangement. Men forhåbentlig får hun chancen for at komme med i næste måned.

SHOWET:

 • Thomas takker for velkomst-bifaldet og starter med at fortælle hvor glad han er for at Beach er genåbnet – og han beder publikum om at give Beach og Svend en hånd.
 • Han taler lidt om Svend og fortæller lidt om hvordan han synes at Beach er en oase midt i Næstved for ham selv og ikke mindst andre komikere igennem årene.
 • Da man kan høre livemusik udenfor, så bemærker Thomas også lige dette, og håber at han kan overgå dette indenfor. Han kigger lidt rundt i publikum, og bemærker at der er flere nye ansigter imellem.
 • Thomas taler om at være helt ukendt for andre som komiker i andres selskab – fx ved en bankrådgiver, der spurgte hvad han lavede. Han sagde at han er komiker, og så svarede hun med meget underlige spørgsmål efterfølgende. Thomas kommer med nogle sjove svar, som publikum griner af.
 • Thomas fortæller at han har fået en ny booker, Janne Egelund, der har arbejdet som fundraiser hos Red Barnet – og det laver Thomas en sjov lille joke med omkring sig selv. Janne har også været projektleder for Comedy Aid i 2017. (Red Barnet var også en af dem der kom i en alvorlig økonomisk krise sidste år med coronanedlukningen)
 • Thomas taler om coronasituationen, og er glad for at den er ved at foretage sig. Specielt er det godt for de unge der skal igennem hjemmeundervisning og fjernundervisning.
 • Han nævner også det med de ting som muligvis vil fortsætte efter pandemien er slut – sådan noget med håndtryk, kram, osv.
 • Han er imponeret over de personalet der foretager lyntests. Thomas er dog godt nok vaccineret, men benytter sig stadig af teststederne bare for en sikkerheds skyld. Somme tider kan der dog være nogle sjove episoder ved nogen af stederne, såsom de spørgsmål man bliver stillet. De efterfølgende jokes han kommer med griner publikum af.
 • Han taler også om den tur på biblioteket, hvor han skulle vise coronapas og ID.
 • Han nævner også lige sit 30 års jubilæum, hvor han debuterede på DIN’s i København og standuppen blev altså hans levebrød lige siden.
 • Han taler om dengang han skulle hente sin yngste søn (Bastian) i børnehaven, og der havde de snakket om hvad deres forældre lavede som arbejde.
 • Han nævner også, at han er lidt i tvivl om hvilket aftryk han har efterladt i dansk standup – men han er stolt af den 10 timers rekordforsøg han lavede på Play tilbage i 2016. (han har en sjov joke som han plejer at bruge hver gang han fortæller denne bid – og publikum griner altid)
 • Han fortæller også om et rigtig syret job, hvor han skal ud at optræde – men kun for én person i en lejlighed i Glostrup! Pointen griner og klapper publikum af (det er også en af mine favoritjokes)
 • Thomas kigger hen på Svend og fortæller at han har savnet ham, og kommenterer hans udseende, der ikke har ændret sig meget på de 15 år de har kendt hinanden. Han taler også lidt om Svends stemme, og laver de kendte jokes om den. Svend griner som sædvanlig af dem. Publikum griner også med. Thomas laver også den joke med luftalarmen – det plejer altid at være en udfordring for hørelsen – og specielt min optagelse. Mikrofonen er også høj nok i forvejen! Jeg ser lidt rundt på publikum, og de ser ud som om de anstrenger sig for ikke at holde sig for ørene – men det er altid sjovt at se den reaktion. Og den efterfølgende pointe.
 • Et hurtigt skift til en kommentar om det at være komiker i dag – Brian Mørk sagen om forholdet mellem mænd og kvinder. Han taler så om den kæreste han har haft i et år nu – Anja, og er stadig forbavset over, at hun holder ham ud. Han taler så om kvindernes lyst til at rette på os mænd, hvilket han har svært ved at forstå. Her fortæller han joken om, når han skal lave mad. Han taler også om nogle af de andre udfordringer i et forhold, fx det at den ene har været utro, og de underlige spørgsmål der bliver stillet til det.
 • En af de andre ting, der undrer Thomas udover pandemien, er en anden pandemi der nærmest er opstået de seneste par år – den tilstand hvor man er “Woke”. I den tilstand kan man ikke vinde lige meget hvad man gør eller siger. Det er nervepirrende når folk er krænkelsesparate. Her nævner han mordet på George Floyd og Bwalya Sørensen (Black Lives Matters talskvinde) og den demonstration som hun afholdt sidste år – og påpeger de ironiske krav der blev stillet til hvide mennesker der deltog. Den pointe han slutter af med omkring hende den højrystede talskvinde, klapper publikum af.
 • Thomas kan ikke lige lade være mede at fortælle om dengang han hørte en joke om Raket-Madsen på Beach. Den er stadig ikke for “gammel” til at blive grint af. Den næste joke handler om Kim Wall (ja, men skal ikke være alt for sart hvis man skal kunne grine af disse jokes).
 • Han taler om noget han laver en gang imellem ude på skolerne, hvor han underviser i Performance, hvor man skal i en øvelse sige det første der falder én ind.
 • Thomas synes at det er interessant at den der figur John Dillermand opstod nogenlunde samtidig med den sag som Jes Dorph-Petersen blev rodet ud i sidste år. Her kommer Thomas med nogle sjove jokes. Thomas holder dog utrolig meget af Jes og giver udtryk for dette og den grimme sag som blev meget omtalt i medierne.
 • Thomas nævner også lige hvad det er han stemmer politisk.
 • Han nævner også den sag med Mette Frederiksen, der skulle undskylde for den ag med drengene fra bådhavnen.
 • Thomas er glad for at vi kan gøre ting mere frit igen – og nævner nogle steder. Én ting har Thomas savnet – pølsevognen! I den forbindelse nævner Thomas sin tur i Malmø, hvor han også skulle prøve at bestille en pølse, og efterligner den måde han hører ekspeditricen tale til ham på, da han spørger hvor pølsen er fra.
 • Thomas taler om hvor fedt han finder standup, fordi man kan bruge hverdagens begivenheder til at tale om på scenen – og det gør ikke noget at det er lidt pinlige historier han afslører. Han fortæller den historie om en gåtur på en stærkt trafikeret vej på Amager, da han pludselig skal tisse og må gå ind i et buskads.
 • Han taler om sine bogudgivelser som han ikke har været så succesfuld med som han havde troet, da han taler om sin datters bogudgivelse for en 6-7 år siden, der blev en stor succes. Han taler om at igennem hele hans fars familie linje, har de fleste været forfattere, men ingen har været så succesfulde som Maria!
 • Angående økonomi og indtjening har Thomas virkelig været næsten som en analfabet og kommer med nogle betragtninger om sit skattekort og de tale der står på det. Han taler også om tit at have været til møder i skattevæsenets opkræver-afdelingen og i venteværelset mødte han andre af sine kollegaer og kendisser. Publikum klapper af pointen.
 • Thomas taler om det at drikke og hvor meget forskel der er på dengang i 70’erne og i dag – her kommer en af de gode gamle drinks-jokes, fx om portvin.
 • Han har også lige nogle jokes omkring stoffer som han lige får fyret af.
 • Han taler om børnetv i 70’erne – og Thomas Winding der skulle oversætte de svenske programmer. Publikum klapper. Og om fællessang og solidaritet. Her fortæller han joken om at være til begravelse, med den friske præst.
 • Han taler også om uddannelserne i 70’erne – primært sløjd, som han havde i skolen i 6. klasse. Publikum griner af de jokes han fyrer af om faget. Han snakker om hans lærer og et fuglehus han skulle bygge.
 • Han taler også om at forsøge at være en “bad boy” sammen med vennen Jens, der havde lokket ham ud i en skov til lidt narrestreger.
 • Han taler også om at få kørekort i en sen alder (han var 37 år.) Der var en person ved prøven, der troede at de begge var i samme båd.
 • Thomas nævner hvor fedt det er at optræde på Beach, hvor man må finde sig i at der kommer folk ind midt under det hele. Her nævner han “en fascinerende kvinde”, der kom ind og udbrød højt så hele publikum kunne høre det til alles morskab. Det viser sig, at hun rent faktisk var tilstede til aftenens show, og leverer flere grin undervejs. Publikum griner og klapper, da det går op for Thomas at det er hende.
 • Han taler også om en fuld person der sad i loungen og hev ham i skjorten og gav en kommentar, der straks morede folk. Publikum griner af Thomas’ pointe.
 • Tommy, der var stamgæst på Beach, blev også lige nævnt – den gode joke om at han skulle egentlig have været til begravelse, men valgte at se Thomas’ show i stedet (det var den dag der var performance poetry for første gang på Beach – hvor der ikke dukkede nogen op!).
 • Thomas, der er imponeret over, at Svend ikke drikker, fortæller sin gamle joke om at han ikke har drukket alkohol i 13 år.
 • Thomas taler om de store skærme der er ved scenen, hvor alle kan følge med i hvad der foregår på scenen. I den forbindelse fortæller han den klassiske joke om drinks med frugt i. Thomas får et stort bifald for den joke.
 • Thomas laver en joke om at ringe med en klokke på baren, hvis man skal have noget specielt – hende fra før kommer med et sjovt højt grin, som han reagerer på med det samme.
 • Han fortæller det med at blive for gammel til den nymoderne musik fx den med “Kigger på fugle”
 • Thomas lægger mærke til et par der kommer ind ad døren – Kvinden siger “Jeg har glædet mig til at se dig”, og Thomas giver hende lige en kompliment, der returnerer et uventet svar. Han siger hun er en smuk kvinde – og så siger hun: “Det er du også!” Og publikum er flade af grin og klapper for den overraskende kommentar. (mon det er på tide at lade sig klippe lidt korthåret igen, Thomas?). Et af de sjove spontane situationer når en kompliment giver et uventet morsomt svar.
 • Et af de gode jokes som Thomas også plejer at få grin på, er den med når man har scoret en kvinde og hun spørger ind til det der skal ske den følgende morgen.
 • Han fortæller også den skidesjove vits om manden der kommer hjem med et får under armen.
 • Han får også lige fyret et par jokes af om Sofie Linde.
 • Han fortæller også den joke han hørte på Beach – om forskellen på at køre i Citroen Berlingo og at have sex med dyr.
 • Han fortæller også den klassiske om Lille Lise.
 • Det par der kom ind tidligere, taler Thomas så lidt med, og spørger om de er kærester – det er de ikke. Da han stiller et spørgsmål til manden, hører han ikke lige det rigtigt, og Thomas fortæller så at han også optræder for ældresagen for folk der har dårlig hørelse.
 • Thomas spørger lidt frem og tilbage og kommer med nogle sjove bemærkninger – og til sidst skal han lige fyre den kendte joke af, om hende kvinden vil i seng med ham for 500 kr. Det er en joke der altid får et godt grin med sig. Med det store grin og bifald, takker Thomas af for i aften!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.