2021-05-19 & 21. Thomas Wivel 30 års jubilæumsshow

Hvor:  Teater Play, Strandlodsvej 7, Kbh (Link) (Facebook)
Tid: Onsdag kl. 20:30-22:30
Audio/Video: Ja/Ja (2X50 min)
Udstyr: Zoom lydoptager, Nikon Coolpix P900 & Huawei P20.

Standup shows for Thomas har ligget noget lavt siden november sidste år (her), hvor vi seneste var forbi Play til et fantastisk show – og desværre i år så kan han kun fejre sit 30 års jubilæum meget lowkey offentligt – jeg havde ellers håbet på en stor fest, men takket være pandemien der stadig har sit usle greb i os alle, så må han nøjes med 2 shows – men afholdt på et sted, som han har benyttet flittigt, og som nærmest er hans andet hjem i øjeblikket 😀

Jeg kunne desværre kun vælge at møde op til 1 show – og jeg vælger som regel altid det første hvis det er muligt.

Ja, det var meningen, at jeg skulle have haft min ven Ulrik og min farfar med, men de endte altså med at melde fra – Ulrik er syg i øjeblikket – og min farfar – ja han har tilsyneladende et problem med sin mobiltelefon igen – da vi ikke har kunnet komme i kontakt med ham på nogen måde. Men jeg fik heldigvis Martin Bo med, og fik også fat i Martin Frederiksen, der leverede det gode humør. En anden af mine venner havde dog om formiddagen leveret den første usikre rapport fra jernbanerne i Ringsted, at der var sporsignalsproblemer. Vi håbede så, at det ikke ville udvikle sig videre til vores destination senere…

Vi skulle jo finde et sted, hvor vi lige kunne nå at kyle noget mad i madskuffen inden turen fortsatte til Strandlodsvej – og alle mine forslag om en hurtig “Henning i presenning” blev frasorteret – vi skulle enten have buffet eller andet på en restaurant i nærheden af hovedbanegården i kbh. Så vi prøvede først et sted lige overfor Tivolis hovedindgang (Martin F’s forslag), men der var lukket – så foreslog Martin Bo et sted lige i nærheden – det viste sig at være en nitte, da der slet ikke lå noget der – men så kom forslaget om Rio Bravo oppe ved Nationalmuseet, og så valgte vi altså at drøne hele vejen uden om Tivoli og op til restauranten der. Vi nåede heldigvis derhen i god tid før der blev proppet af sultne mennesker, og vi var alle tre enige om, at vælge stegt flæsk med persillesovs og kartofler. Flæske var desværre ikke så sprød, som forventet, men det smagte udmærket – jeg og Martin F fik os en Grimbergen Double-Ambree (den smagte dog noget vandet og uden ret meget kulsyre – nærmest lidt flad – ærgerligt!). Nåh, men maden kunne heldigvis spises, og vi bestilte 2 gange flæsk og sovs, da det røg hurtigt i “skuffen” – jeg var dog proppet ved 2. portion og måtte levne en smule flæsk. Vi betalte og takkede for god mad – jeg gav dog drikkepenge til vores tjener, tror jeg (håber jeg), da vi betalte hver for sig.

Derefter var det afsted til hovedbanegården igen for at fange bussen til Strandlodsvej – der var lidt småforvirring over om der var lavet om på køreplanen igen – men heldigvis er det stadig den samme bus (31) man skal tage med – og kan stadig stå af og på ved Holmbladsgade efter showet.

Vi ankom til Play lige omkring døråbningstid (jeg tog ingen fotos udefra som jeg ellers plejer), og der var allerede fyldt med gæster – der var de sædvanlige – og så ellers nye, som jeg kommer ind på lidt senere herunder. Jeg kunne ikke pludselig finde mine billetter – jeg havde jo købt 4 stks, men kunne ikke printe ud (mangler blæk), så heldigvis stod jeg på en liste så vi kom ind uden problemer. Men jeg skulle lige have styr på hvor vi kunne sætte os, og da der var nye medarbejdere, så skulle man lige huske at fortælle at man er filmfotograf. Det viste sig, at Jesper og hans søn igen havde taget deres kameraer med – og så Thomas’ kæreste og professionelle fotograf, Anja Wolff havde også taget kamera og mobil med som hun optog showet med. Jeg selv kunne heldigvis placere mig på bagerste række nogenlunde i midten, så jeg kunne få en bedre optagelse – forhåbentlig. sidste gang var det irriterende det var lidt “nedefra og til siden. Som noget nyt, så prøvede jeg at sætte mit lille 4K kamera til at optage publikum, så jeg kan se om jeg kan finde ud af at klippe noget sammen som man ser det på professionelle optagelser. Men det lille kamera er desværre ikke det bedste, fordi der stort set ikke er nogle ekstrafunktioner på, som man kan ændre belysningen, hvis det er for skarpt, mørkt, osv…Men jeg fik sat alt udstyr op – og vi fik også lige tid til at hilse på alle dem vi kender – og jeg nåede lige at hilse på Thomas, Mette Frobenius og Anja, der sad i VIP rummet.

Her er lige et par fotos af indgangen til salen – og så lige et fra min placering:

SHOWET:

Jeg behøver heldigvis ikke skrive den store forhistorie om, hvor meget jeg synes Thomas har været med til at forme dansk standup – men lad mig lige sige, at han i hvert fald har gjort et godt stykke arbejde med at forme dansk standup til det, det har udviklet sig til i dag. Dog er Thomas “gået sin egen vej” som man siger, med årene – specielt efter hans vigtigste vendepunkt, da han stoppede med at drikke og feste løs sammen med sine kollegaer. Thomas har udviklet sig ret meget, fra da han første gang stod på den lille scene på DIN’s og skulle spille smart og vise de andre, at han bare kunne det pis der med at more folk – men han måtte lige sluge en kæmpe ydmygspille bagefter, og gå hjem og skrive noget materiale, der virkelig kunne få folk til at grine. Det gik heldigvis bedre den efterfølgende tirsdag – og det var nok til at Thomas valgte at satse på det der stand-up comedy! Og 30 år efter på denne scene, har han intet besvær med at underholde og ikke mindst få folk til at grine over de sjove betragtninger om livet, og ikke mindst gøre grin med sig selv…

Play skrev dette i reklameteksten for showet: “Thomas Wivel fejrer 30 års jubilæum som standup komiker. d. 19. maj 1991 gik Wivel på scenen første gang, og præcis 30 år efter skal det fejres.”. Da Thomas er stensikker på at det var på en tirsdag han debuterede (det var kun hver tirsdag på Din’s for stand-up komikere) så passer datoen desværre ikke – for den 19. maj 1991 var en søndag, så der tvivler jeg på at det var lige den dag. (De 4 tirsdage i maj ligger den 7.,14.,21.,28.). Nåh, men det er jo kun små detaljer.

Thomas har jo fået sig en “ny” kæreste, som han indtil videre har været sammen med mange måneder efterhånden. Han lægger slet ikke skjul på hvor meget han holder af – eller elsker hende, og hun er et stort emne i hans ugentlige podcast med de sjove pudsige indfald de nu får sammen, når de jo bor hos Thomas, der har fået styr på det huslige. Som noget nyt i showet, som jeg vil beskrive lidt om herunder i 2 halvdele, så har Thomas valgt at tage Anja med på scenen – for at tale lidt om hende igen! for dem, der har fulgt med i “Wivels Vinkler”, er der nogle emner eller jokes der ikke er nye…

Første del:

Musik-introen var den samme som sidst – en række numre med Adele’s største hits, og så blev der slukket, og en af de nye ansatte (Britt – der også er radiovært på P4) på Play, præsenterede lynhurtigt, og så kom Mette Frobenius på scenen, for lige at tale en smule om sin kære kollega.

Mette Frobenus:
Mette lægger ud med at bede publikum om at give Britt og Teater Play en hånd fordi de er så glade for at være der. Hun lægger ud med at sige at hun har “fået lov” til at præsentere hendes ven og kollega, Thomas – og remser derefter op hvad ellers hun har haft af funktioner i deres venskab – der har varet i 25 år – lige så længe som Mette har været i stand-up branchen i lidt over 25 år. Hun kalder Thomas for en af pionererne – en af de første, vildeste og modigste – og hun vil bare rose Thomas virkelig meget, inden han kommer på scenen. Hun taler om hendes 50 års fødselsdag, hvor Thomas holdt en virkelig pæn tale for hende, hvor han bl.a. talte om at begrebet stand-up ikke handler om, at “vi står op på scenen fysisk”, men det handler om at man står op for sine meninger, sit mod og det man tror på – hvilket er noget der kendetegner Thomas. Mette synes at Thomas er den komiker, som er bedst til at være modig, er ikke bleg for at kritisere dem der går amok – feministerne, patriarkatet, de politiske ukorrekte venstre og højrefløje, vegetarerne – kort sagt – han er ligeglad med hvem han går i clinch med, for så længe han har noget på hjerte, så skal det ud. For Mette er en god komiker én person der ikke kun er sjov, men også tør stå ved sine meninger. Det, som Mette også har ret i, er at hun siger at Thomas er produktiv, fordi han laver et onemanshow hvert kvarter! Det vildeste er, at han kan huske det (noget jeg selv har bidt mærke i – som jeg synes er vildt imponerende – men øvelse gør mester!). Hun nævner også hans forfatterskab – han skriver rigtig mange bøger – “virkelige gode, sjove, skarpe, skæve anderledes bøger”, siger Mette. Hans leg med ord, gør ham også god til det at være komiker, fordi han kan hurtigt se det skæve, det absurde i det små. Hun fortæller en af hendes yndlingssætninger fra hans digtsamlinger er en omskrivning af noget vi alle sammen kender så godt: “Jeg sukker i kaffen”. som hun synes er en fantastisk formulering – finurlig, poetisk, sart og sjov. Udover det, er han også vidende og begavet, siger Mette. Der er meget få emner som Thomas ikke har en mening om – fx skat! (Mette kommer med nogle sjove pointer her). Thomas er også livsnyder, han kan lide mad, musik, – i gamle dage vin (ikke mere), kunst, litteratur, bøger, kvinder. Hun har en sjov betragtning fra ham ,som hun gerne må citere, fordi hun ved han ikke bruger den i aften – det med at spise og drikke godt, opsummerede han med (Mette viser med hænderne en cirkel om sin mave), det stykke hun viser – det hedder livet! Hun kan jo naturligvis ikke komme uden om det med kvinderne, og fortæller den anekdote med at de har fået spørgsmålet, om de nogensinde har været kæreste (joken afslører jeg ikke lige nu), men det er altid en sjov anekdote de bruger når de taler om hinanden. Det var i et show de havde – “På kanten af livet” på det Bruunske Pakhus i Fredericia. Hun præsenterer herefter Thomas:

Thomas:
Thomas starter med at udbryde at det var smukt og han var helt rørt over Mettes præsentation, og gengælder hendes ord med en kortere takketale end hun fremsagde – det er svært at skrive ned på ord, men Thomas laver lidt sjov med at han ikke selv kan holde en lige så lang tale, og han mumler et eller andet der lyder som “hmm…det var så det…” og publikum griner. Han takker publikum for at være der og begynder med at tale meget kort om sin første skæbnesvangre tur på scenen i Lille Kannikestræde for 30 år siden. Hans første joke handler om noget han fik at vide af pædagogerne i børnehaven, da børnene blev spurgt om, hvad deres fædre lavede – og naturligvis sagde Bastian noget sjovt om sin far. Han snakker også om at være skilsmissefar og hvor ofte han ikke så sine børn. Han er dog kommet godt efter det siden. Han taler om de forskellige ting der er ændret under Corona epidemien. Han er imponeret over testsystemet på Frederiksberg Rådhus og skulle svarer på et spøjst spørgsmål. “Har du problemer med dine kanaler?”. Thomas er ikke så nervøs for vaccinationen, så den vil han gerne have overstået. Han taler også om coronapasset som han skulle bruge på Frederiksberg bibliotek, hvor man også oveni skulle vise ID! Han synes også det er helt underligt, hvis man lige pludselig ikke skal vise coronapas. Thomas fortæller, at han er begyndt at optræde meget for Ældresagen, hvilket både er godt og skidt. Han taler også om grunden til at han har valgt at holde sit jubilæum på Play – og han er lidt i tvivl om hvor meget aftryk han har sat i dansk stand-up i løbet af de 30 år. (Thomas har godt nok ikke været så produktiv med dvd-udgivelser, men han har i hvert fald tusinder af optrædender i de forskellige comedysteder i Danmark og andre steder i udlandet over årene, samt på tv og medierne i interviews, osv). Han synes i hvert fald det, som han mener er et af højdepunkterne i hans karriere – det 10 timers rekordforsøg i stand-up lige nøjagtig på Play – det blev dog ikke registreret som en rekord. Forinden havde han været til psykolog, der havde rost ham for at have sluppet sit behov for opmærksomhed – hun skulle bare have vidst det med rekordforsøget! I anledning af jubilæet han har, har han tænkt tilbage på de bizarre jobs han har haft. Det mest syrede han har haft – der var i Glostrup for 7 år siden – hvor der kun var 1 ældre mand der skulle underholdes.

Thomas taler også om Coronaen, der i høj grad påvirker hans arbejde – uanset hvor velmenende man er, kan man komme til at træde forkert. Her nævner han bl.a. en historiker på TV2 News der opsummerer sagen om George Floyd i 2 farver! Med den udtalelse røg han ind i noget af en shitstorm. Han nævner også Black Lives Matter og hende der Bwalya Sørensen der arrangerede en demonstration i København imod ulighed (Thomas kommer til at sige lighed, hvilket han joker videre på), og laver et par små jokes om hende. Publikum storgriner. Det er den politiske korrekthed han ikke kan tage – fx i den norske Vild Med Dans, har man inviteret en kørestolsbruger ind i programmet. En anden sag – er den med Jes Dorph Petersen, der også lige har lidt at slås med den forvirrende anklage. Thomas joker lidt, og publikum griner.

Thomas taler også om at han somme tider underviser i Performance i folkeskolerne, hvor han udfordrer eleverne til at kunne markere sig, hvor de bare skal svare med alt muligt der spontant falder dem ind. Vi skal også lige kigge på vores egne nationalsymboler – hvad er vi stolte af, hvad repræsenterer bedst Danmark på den bedste måde – det er den lille havfrue og Holger Danske (her en sjov pointe som publikum griner af). Thomas er også tit blevet spurgt hvad han stemmer politisk – han har gået og fedtet med det og har været i tvivl, men han ville gerne dele det med os her til aften. Han stemmer ikke langt fra den yderste højrefløj (pointen grines der af). Det lysner med genåbningen af Danmark. Thomas undrer sig over alt andet end lige en pølevogn er åbnet – han har ikke set én eneste (endnu), og siger at han savner en “Henning i presenning”! Han er bare glad for at kunne komme ud at optræde igen, nu hvor det hele er ved at åbne igen (det er der mange komikere der har savnet – og deres publikummer). Stand-up for Thomas er smukt, når udgangspunktet er fra ens eget liv også når det bliver lidt pinlig – så lad os bare komme i gang!

En pinlig anekdote om at komme gående på Amager for et par uger siden, ved siden af en befærdet vej, og han skal virkelig tisse! Han fandt et buskads der var stort nok til han kunne gemme sig i det – så der valgte han at snige sig ind og få “overstået sit ærinde” Thomas beskriver hvordan han må kæmpe sig ind og ud af buskadset – og da han er færdig, bliver han opdaget af en gartner, som stikker ham en sjov bemærkning.

Thomas taler lidt om at skrive bøger – 53 bøger – mindre har læst dem! Hvis man ikke sælger så meget, kaldes man en “smal forfatter”. Han taler om sin fars familie, hvor de alle er litterære på en eller anden måde, uden at det er lykkes dem at bryde igennem – lige bortset fra Thomas datter Marie – der var 14 år og sammen med sin veninde skrev de en bog om fletninger. Det blev et gigantisk hit. En kæmpe bestseller lige nedenunder Jussi Adler-Olsen. Det er Thomas rigtig stolt af! I den forbindelse fyrer han lige et par jokes af om sine skatteproblemer og manglen på forståelse på matematikken i det. Han taler om sin revisor, der hedder Henning, som i dag er gået på pension – som rådgav ham til at få styr på sin økonomi. Han taler om at have faste samtaler med skattevæsenet i 90’erne, da de holdt til på Musvågevej i i Frederikssund. Han satte sig i venteværelset, hvor der pudsigt nok også sad andre store navne sammen med ham og ventede. Her leder han joken ind på dengang han besluttede sig for at stoppe med at drikke…alkohol.

Fire år senere (2017) opdagede han AA – der kunne hjælpe med rådgivning til at kunne fortsætte med at blive inspireret til at holde sig fra alkohol. Han joker også med hvorfor det hedder AA. Han snakker om at man havde en anden indstilling til at drikke alkohol i 70’erne. Der var ikke sparet på undskyldninger til fx. at drikke portvin. Thomas’ store idol i 70’erne var Elton John og lavede en joke om hvorfor han var så god til at spille på klaver. Thomas’ narkojokes får også publikum til at flække af grin. Thomas taler også om de eksklusive kaffebarer der har skudt op gennem tiden, og de forskellige typer kaffe man kan få – undtaget sort kaffe!

Ja, så kan Thomas altså ikke rigtig komme uden om det – han taler lidt om sin noget specielle underbo Paprika Steen (der flyttede ind i 2014), der tit har udtalt sig om ham i medierne, så nu får hun lidt igen – hun har en sjov måde at blande sig i de andre beboeres gøren og laden – og ikke mindst Thomas, der må finde sig i at blive beskyldt for at høre The Cure meget højt. I 2014 lige da hun var flyttet ind, var Thomas i gang med at tørre tøj i sin tørretumbler, og pludselig hører han det banker hårdt på hans dør – og udenfor står hun og råber ham lige ind i ansigtet “kan du høre noget der larmer???” Han taler også om at hun i øjeblikket hører en summende lyd, og har været rundt i alles lejligheder for at finde ud af hvor lyden stammer fra.

Han taler også lidt om Sofie Linde og alt det hun fik sat i gang sidste år. Thomas afslører, at han ved hvem det var hun hentydede til  (det er et rygte) og afslører navnet, fordi Thomas ikke kan lide ham! Han taler om en episode han havde med denne person i 2012, da Thomas var med i Masterchef.

Han taler om at være vokset op i en morsom familie i 70’erne, der var et farverigt årti fyldt med festoriginaler – og børnefjernsyn (her kommer han til at sige bjørne- i stedet for, og kører videre med jokes…) og nævner Thomas Winding. Alt var godt, når Thomas Windings stemme brummede (jeg husker det selv). Lige her, kommer en fra publikum til at sparke til sin sportscola-flaske, så Thomas lynhurtigt får afleveret sin joke: “du tabte sin ørering!” Winding lagde stemme til svenske børnefilm, og Thomas beskriver hvordan det lød når han oversatte til dansk. Thomas synes det kunne være interessant at høre Winding kommentere en folketingsdebat. Thomas laver også en sjov historie om Ødipus han lærte om i skolen i oldtidskundskab, som han holdt meget af.

Thomas nævner at han voksede op i Holte og var fascineret af rødderne i Holte. Der var en af dem, der fascinerede Thomas, der var lidt ældre en Thomas – og sammen fandt de på drengestreger, fx i udkanten af Rude Skov, hvor de fandt et øde, ubeboet hus, som de synes det var spændende at smadre vinduerne i med store sten. Men det var desværre ikke ubeboet! En anden historier er om hans bor Anders, der også er tilstede ved aftenens show, der som 14-årig byggede sin egen knallert i deres mormors baghave. Da knallerten var færdig skulle Thomas være den første til at prøve den. Det endte selvfølgelig galt og han ender i en hæk.

Thomas taler også om det at have bil – han fik jo selv et kørekort da han var 36, men har altså ikke selv hverken ejet en bil eller interesse i det. Thomas er optaget af at vide hvad det er i familien han er rundet af, og det lykkedes ham at spore familien flere hundreder år tilbage med hjælp fra en slægtsforsker. Det viser sig at man kan datere Thomas’ fars familie helt tilbage til 1543 til Prag, hvor en protestant smed en katolik ud af vinduet fra en høj bygning og var med til at starte 30 års krigen! Det med at smide folk ud af vinduet, var åbenbart også noget som hans tip-tip-oldefar, Karl Rosenberg i midten af 1800-tallet, der havde 9 børn, som han udsatte for en meget underlig test. Det er noget, som måske kan være med til at fungere som en advarsel til Anja, som han så vil afslutte første sæt med at tale om.

Anjas søde familie er også mødt op til aftenens show – og han fortæller så lidt om sin farfars bror Ole Wivel, der hvis man google hans navn – står som det første: “Ole Wivel var nazist”, og taler lidt om hans medlemskab af den nazisympatiserende forening Ringen. Thomas snakker også om Ole, der havde hyret en færøsk digter Regin Dahl (?), der skulle tage imod nye forfattere på Gyldendal. Thomas mødte ham engang til middag hos sin farmor og farfar, hvor han var beruset og gav Thomas en kæmpe kompliment. Han taler også om sin farmor – en furie af en kvinde, råber Thomas tydeligt! Han taler også lidt om sin farmor og farfars stormfulde ægteskab der nærmede sig atombryllup. De var modsætninger af hinanden, og de historier han fortæller her, er nogle som jeg før har skrevet lidt om ved tidligere shows. Publikum griner af Thomas’ efterligning af sin farfars norske elskerinde. De to sidste ting Thomas taler om, er sin farmors oplevelser med fjernbetjeningen til tv, som hun er bange for, og hendes brors (skuespileren William Rosenberg) frygt for radiostråler og så hans antipati mod mobiltelefoner. Ikke desto mindre var han et kæmpe forbillede for Thomas. Da han en dag kommer på uanmeldt besøg hos Thomas på Østerbro for at aflevere et eller andet, blev han budt på frokost. En time og tyve minutter senere sagde han, at han hellere måtte komme tilbage til bilen igen – for hans kæreste sad dernede og ventede!

Anden Del:

Thomas beskrev engang i et kort interview (læs her) om hans tanker om kvinder: “I skal ikke tro, at vi mænd har ret mange skjulte dagsordener, og at vi uafladeligt prøver at narre jer til at gøre et eller andet. Vi er i grunden ret simple”, og det har han fuldstændig ret i. Men forholdet mellem manden og kvinden har der jo altid været kontrovers om, lige siden historien om Adam og Eva fra Biblen blev udbredt. Men der var nok også noget om snakken længe før denne historie! Enten går det helt tilbage til det primitive – naturens orden – den stærkeste overlever – naturens udvælgelse, at mænd og kvinder mødes og udveksler gener. Eller også drejer det sig bare om magt, eller det, som man i bund og grund bare ønsker mest af alt i livet. En sjæleven/kæreste. Mange må søge hele livet, andre indstiller straks jagten på den perfekte partner ved første “fangst”. Thomas lægger ikke skjul på, at kvinder har betydet meget for ham gennem sit liv – han har også udvekslet gener og fået nogle skønne børn ud af det, og så kan det jo næsten ikke blive bedre, vel?

Uanset hvor langt Thomas er nået i sin selverkendelse i sine forhold til kvinder – så har han altså selvironi nok til at kunne gøre grin med sig selv i sine forliste forhold, og vel nok sin mangel på forståelse for, hvorfor mænd og kvinder bliver ved med at opfører sig sådan overfor hinanden i forholdet – og ja, uden nederlag lærer man jo intet, som man siger. Thomas gør noget meget modigt – apropos Mettes tale!!! Han bringer sin kæreste Anja op på scenen, og bruger både hende og ham selv som eksempel på hvordan et forhold typisk kan være – og det er noget alle mænd og kvinder kan genkende – også selvom det kan være totalt overdrevet. For når man er komiker, er alt man siger ikke altid noget der skal tages alvorligt, men man kan alligevel ikke lade være med at tage disse betragtninger med hjem – når mænd og kvinders svagheder udstilles på den måde, som Thomas formår at gøre. Det bliver nok meget svært at skulle ridse op, alle de sjove ting der blev sagt i anden halvdel – men de fleste af de jokes Thomas bruger, kan høres i hans seneste podcast, som du finder linket til herunder (Anja har medvirker 2 gange i podcasten indtil videre – anden gang fik hun næsten sagt en hele sætning !).

Inden anden del gik i gang, undrede jeg mig over, hvorfor der blev sat en stol på scenen, men så gik det op for mig, at det sikkert skulle være Anja, der skulle sidde i den. Thomas sagde også, at der skal ske noget, som han ikke har prøvet før, så han håber at vi bærer over med ham

Men her er nogle af de ting, som Thomas kommer ind på undervejs, men først lige præsenterer hende og taler om hvordan de mødtes – i øvrigt så går der ikke ret langt mellem grinene undervejs med den konstante strøm af jokes Thomas når at få fyret af!:

 • Thomas fortæller at de har været sammen i 8-9 måneder, hvilket er en noget nær en rekord for ham.
 • Deres tredje møde var ved en fernisering som også var ved hans fødselsdag. Han fortæller også om, at da hun var med oppe i Thomas’ lejlighed, gik der ikke længe før hun begyndte at snakke om ufoer og ayahuascatrips. Det var et kæmpe hit.
 • Da Thomas får Anja på scenen, understreger han, at alt han siger efterfølgende, har han fået lov til at dele med os. Det første Thomas altid får at vide, når han viser et billede af Anja er: “du har overscoret!”
 • Anja har boet i USA i 18 år, og nu er hun tilbage i Danmark (2020), og venter bare på sine ting kan blive transporteret hjem.
 • Anja er spirituel, buddhistisk, holistisk og interesserer sig for kinesisk tidsregning – og her sammenligner Thomas med en joke forskellen på deres ildtegn!
 • Thomas afslører, at han havde friet til Anja, men hendes reaktion var så som så…indtil hun kunne fremvise den ring hun gerne ville have…(herefter en Tolkien-vits)
 • Thomas laver en joke omkring hvor mange gange han tidligere har været gift og de vielsesringe han har, kunne man jo bare genbruge…
 • Thomas taler også om forelskelsens første fase, hvor han bare siger ja til alt uden overhovedet at høre efter.
 • Anja havde talt om, at hun gerne vil have en hund – og det gik op for Thomas at hun rent faktisk mente det…Men samtidig med det, kan han afsløre, at de faktisk også arbejder på at blive forældre.
 • Thomas fortæller, at Anja gerne vil udfordre ham lidt – specielt med det her Ayahuasca-trip – som er en slags “trylledrik”, som indebærer, at man kommer til at se sig selv i sådan et “eksklusivt psykedelisk selvsyn”. Anja sagde, at det er en “nærdødsoplevelse” (her joker han om hendes rengøring i hans lejlighed)
 • Thomas fortæller at de bor sammen, og det giver selvfølgelig lidt modspil og udfordringer, fordi Thomas har været vant til at bo for sig selv i rigtig mange år. Thomas har den aftale med Anja, at hver gang han bliver sur, så skal hun have et par sko. Anja rækker sejrrigt hænderne i vejret, og publikum griner højt.
 • Thomas taler også om det at være single i mange år, og om at gro fast i mange indstillinger og vaner. Han bliver meget nemt irriteret, fx over ikke at kunne finde sin frakke…
 • Thomas siger at efter 12 år, er det først gået op for ham, at der er huller i hans lejlighed – (her sniger der lige en lille joke ind om Paprika Steen) Men han er rigtig glad for, at Anja har hjulpet ham med at give hans lejlighed en grundig makeover. Men det indebærer selvfølgelig, at der er visse ting Thomas skal lade være med at fortsætte med at gøre…Men de ændringer er nærmest som ekstremudfordringer, og det takker han selvfølgelig Anja for.
 • Madlavning er også en udfordring, specielt når Anja retter på ham…
 • Thomas er i øvrigt glad for, at Anja gør rent – fordi hun gør det…nøgen! Alene det, at de også har fået en støvsuger (af Jesper handskemager), har været med til at redde deres parforhold.
 • Thomas taler også om at være lidt kedelig privat, og kommer også ind på hans meget sære sengevaner…I den forbindelse taler han om at komme til at slippe en lille vind i søvne – den joke fortæller han også i sin podcast…publikum grinede naturligvis – for det er noget vi alle kender til, ikke sandt?
 • Anja er nattemenneske, og falder i søvn, når Thomas vågner, men han taler også om at være så heldig, at de vågner sammen og han kan få lov til at kigge lige ind i hendes smukke ansigt. Lige indtil hun fortæller om sin drøm – som han altid for et fyldigt referat af…Det er syrede drømme hun har, og det synes Thomas er spændende. Det fører til en masse tolkning af hvordan drømmen skal forstås.
 • Thomas taler også lidt om at have mødt Anjas mor og taler om at møde hende for første gang. Han taler om, at “Momse” som hun kaldes, er så vild, at hun kan smække en hveps ihjel 2 meter fra hvor hun sidder, selvom det er midt i en samtale – det beskriver Thomas meget morsomt. Thomas siger, at det dræberinstinkt har Anja også.
 • Thomas taler også om ikke at være grounded i sin egen krop, og beskriver hvordan han dækker sig til med lagner og dyner efter sex…
 • Han taler også om hvordan Anja har beskrevet hendes tidligere kærester der meget romantisk har serveret ting til hende om morgenen, men med Thomas har det eneste han har serveret – et par underbukser der sidder helt skævt på ham!
 • Thomas taler også (som i podcasten) om den næsetrimmer han har fået i gave af Anja i jubilæumsgave. Han har lagt mærke til nogle underlige ting der står på brugsanvisningen, som han læser op til stor morskab for publikum: “Den skal anvendes til næsetrimning. Forsøg ikke at anvende den til andre formål.” og “Hvis man er mentalt svækket, må man ikke anvende næsetrimmeren.”
 • Thomas taler også om Anjas IT-kyndighed, så hun har hjulpet ham med at nulstille modemmet i hjemmet – så alt er godt nu! Han taler om at hun har været ansat på Apple i Silicon Valley, hvor hendes ekspertise var fejlfinding (det kan Thomas også finde lidt at joke om).
 • Thomas fik også en kommentar fra en af Anjas amerikanske venner, der sagde at Thomas ligner Brad Pitt (Thomas med stolt ansigt!), og publikum griner næsten hånende over den besked. (joken er også på podcasten).
 • Anja kender alle – når de går tur, er der næsten ikke nogen hun ikke hilser på og vinker meget. Thomas taler også om hendes måde at åbne soveværelsesdøren på, når hun er kommet hjem fra fest – så der skal fortælles historier…
 • Thomas fortæller at de i en periode sneg sig ind i Frederiksberg kirke og var alene, hvor man kunne komme ud efter lukketid, men ikke ind igen. Anden gang de besøgte kirken spillede Anja på klaveret – en meget smuk klassisk musik af Beethoven og Chopin, der var en smuk oplevelse.
 • Thomas taler om Anjas flyttekasser, som det bliver spændende at få op i lejligheden – og han taler også om sit forhold til sine egne møbler.
 • Thomas taler også om Anja der elsker at tage fotos af sig selv til de fester hun har været til.
 • Thomas taler lidt om den bog han har skrevet om Anja – en digtsamling du finder linket til herunder.
 • En joke, som Thomas også siger i podcasten er om Anja, der jo er buddhistisk anlagt – har et rygte om, at hun er sådan lidt upræcis og altid er for sen på den – men der er Thomas ikke enig – han mener at hun er ZEN på den!
 • Thomas slutter af med en lille sjov bemærkning han skrev om Anja på Facebook: “Anja er bevidsthedens beduin” – og der var en der svarede: “Ja, og du er hendes ørken!”
 • Thomas gik på scenen igen, selvom ingen havde bedt om ekstranummer – men det var også for at kunne tage imod en stor flot buket blomster fra Anja.
 • Han siger noget sjovt om det med ekstranumre, som man nogen gange venter på – men når der så bliver bedt om det, er det som regel en anden de vil have på scenen (det sker heldigvis ikke når man er alene!).
 • Thomas optrådte engang på noget der hed Bowl n’ Fun i Valby i midten af 90’erne. Der blev råbt ekstranummer – men viste sig at være “ekstra hummer”.
 • Thomas synes det har været forrygende 30 år. Han taler om sin familie der lærte ham at tale frit og sige sin mening. Han taler om sin far der har set ham 2 gange til et show. De har sjældent kontakt til hinanden. Hans far bor i Berlin.
 • Thomas glemte at nævne at han og Anja sagtens kan hygge sig, men når de ser Netflix sammen så vil hun altid skippe introen. (det er en joke der også siges i podcasten)
 • Hans sidste joke er en om hvad han skal sige til Anja efter de har haft sex – og spørger om der er noget andet hun vil have (joken gemmer vi lige til en anden dag at afsløre!)

 

Alt i alt var det et fantastisk sjovt, og anderledes show, og det bliver spændende at se hvor meget Anja bliver inddraget i fremtidige shows – jeg kan godt forestille mig, at det kan udvikle sig endnu sjovere, hvis hun kommer med nogle kække modsvar en gang imellem. Men jeg ønsker hermed Thomas en rigtig god fornøjelse med sin jubilæumsgave – Anja – som jeg synes passer godt til Thomas!

De tekniske problemer var minimale denne gang – jeg havde kun problemer med optagelserne der desværre kun varede 15 minutter, da jeg optog på 1080/60fps, hvilket gjorde kamera og batteri stegende hedt – da der jo også var godt lummert i salen! Optagelsen bliver selvfølgelig afbrudt midt i en joke, og måtte også skippe en – som kun kan høres på lydoptagelsen, der blev god! Jeg havde også mit 4K kamera rettet mod publikum så jeg kan øve mig i at vide publikum når de griner og klapper af Thomas, osv…det bliver interessant at se om det vil lykkes mig.

Desværre kom jeg ikke selv med nogen jubilæumsgave til Thomas – men jeg arbejder sådan set stadig på den – og en masse ting har gjort det kompliceret at komme videre med den, da jeg mindst har måttet starte forfra 3-4 gange på over 2 år. Men det skal stadig blive godt – bortset fra at jeg desværre kun kan bruge mine egne billeder og fotos – bortset fra dem, jeg allerede har lov at bruge fra andre.

Nåh, men lige for at runde aftenen af – der blev ret sent – og jeg og Martin Bo skulle jo hjem igen til Næstved igen, og Martin F skulle jo af ved Borup, så det var hurtigt at få pakket udstyret sammen og få sagt farvel og tak for et super sjov til Thomas. Vi kom med bussen til hovedbanegården, og der opdagede vi, at vores sidste tog, der kørte kl. 00.03 lige pludselig blev aflyst! Så kom der forsinkelser på da der var sporsignal-problemer – så vi endte med at komme hjem 01.45! Træls!

Thomas udgav i 2019 en bog om primært kvinder, men også kunst og krig, med titlen “Kvinderne og døden – om kvinder, kunst og krig” – som du kan købe her.

Thomas’ seneste bog “Late Night Evighedsshow”, med Anja på forsiden, er til at købe lige nu her.

LYT TIL THOMAS’ PODCAST HER – NYT HVER FREDAG!

ANJAS BILLEDER FRA FREDAG d. 21 MAJ:

Da jeg ikke deltog ved det andet show, så har jeg ingen billeder derfra desværre. Men Anja har givet mig lov til at dele disse fotos her på artiklen, og de giver også lige et godt indblik i showet tættere på scenen:

Disse fotos er fra den 19. maj:

Fra d. 21. maj:

Thomas taler om Anja i del 2 i showet:

I øvrigt skal det lige nævnes, at Thomas og Anja har været i Go’ aften Live fra Tivoli den 19. juli – og de kom på lige efter det noget akavede interview med Ghita Nørby der ikke ville stilles alt for private og idiotiske spørgsmål – men Janni i studiet havde intet at frygte fra Thomas og Anja der talte lidt om deres forhold og de små og store udfordringer. Du kan se programmet her (20 minutter inde i programmet), hvis du har abonnement.

Og selvom jeg har spurgt TV2 om tilladelse til at bruge screenshots fra deres programmer, for at kunne vise hvordan de så ud, så vover jeg pelsen og poster dette søde foto af Thomas og Anja:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.