2020-11-25 Thomas Wivel, Play, Kbh

 

Hvor:  Teater Play, Strandlodsvej 7, Kbh (Link) (Facebook)
Tid: Onsdag kl. 20:30-22:00
Audio/Video: Ja/Ja (67 min)
Udstyr: Zoom lydoptager, Nikon Coolpix P900 & Huawei P20.

Indgangen til scene 2 er nede af den lille sidevej.
Markeret med skilt…

Ja, 2020 fortsætter gudskelov stadig med de desperate komikere, der har brug for at tjene penge i disse tider, og Thomas, der jo måtte aflyse sin første turné med et onemanshow i længere tid, nåede jo kun 2 byer, før Danmark lukkede ned for alt det sjove. Men heldigvis har der været efterspørgsel på enkeltstående shows rundt omkring, så han har ikke manglet indtjening trods alt. Han har jo sammen med Mette Frobenius været hele Danmark rundt med deres lille hyggelige time med bogsnak og nørderi, hvilket har vist sig stadig at være en populær idé – der er dog også andre der har gjort lignende i de seneste par år, og ja hvorfor ikke. Men Thomas besøger endnu engang det altid hyggelige Teater Play – der er blevet godt og grundigt udvidet med ekstra lokaler – og en scene 2, der var blevet prøvet af nogle gange tidligere på måneden. Men nu er der altså 2 forskellige indgange til arrangementerne, og det kan godt forvirre lidt, for dem, der ikke kender stedet så godt – og selvom jeg har været der en del gange, var jeg også forvirret over hvor man kunne tillade sig at gå ind henne, inden showet går i gang. For normalt så hænger man jo ud ved den gamle indgang, hvor man kan sidde behageligt – men fordi vi jo kommer hele vejen fra Næstved, så er det altså ikke sådan, at jeg bare kan komme i sidste minut, fordi jeg som regel skal stille videoudstyret op og teste belysning, osv – og når det i de her coronatider ikke er smart at sætte sig ind et sted, hvor der lige har været gjort rent, eller at der afholdes privat møde(selvom døren er åben med skiltet udenfor), så blev vi lidt forvirret over, at man ikke måtte sidde derinde, fordi vi ikke først fik at vide, at vi bare kunne gå ind til Scene 2 – vi troede den var låst, men da vi gik udenfor i kulden og ventede igen, så kom Mille ud af døren og kaldte os ind…Uanset denne lille misforståelse, så er der ingen bebrejdelse herfra…

I øvrigt, så fordi tiden for showstart er blevet 20.30, så giver det nogle udfordringer til hvor lang tid før og efter man lige kan nå at hilse på folk man kender, er det træls når man er tvunget til at skulle nå en bus fra Holmbladsgade, for at komme hjem til Næstved kl. 0.39…det næste tog ville være for sindssygt, (01.45), så vi nåede lige at rejse uden stress – det er altid vigtigt for mig at holde mig til den planlagte tid – og sker der uforudsete ændringer, så vil man stadig kunne nå målet, når man er i god tid…

Det er i øvrigt 11. gang at jeg oplever Thomas på Play! Jeg håber at kunne opleve nogle open mikes der snart – og andre onemanshows…

Efter udstyret er sat op…

Inde ved Scene 2, er der ikke nogen steder man kan sætte sig, som ved Scene 1, så det skal man lige vænne sig til. Det kan være det kommer senere, men ellers kan man jo finde sig en plads og vente der. Jeg vidste jo, at jeg ikke skulle bruge en siddeplads, fordi jeg nok mest ville stå op og tage fotografier, og holde øje med optagelserne. Mit Nikon kamera, er det bedste udstyr jeg har indtil jeg får købt en Zoom videooptager igen…Men mit Nikon kamera kan optage 27 minutter ad gangen, og så stopper det af sig selv, og typisk så sker det lige midt i en fortælling….Set i bagklogskabens lys, burde jeg nok lige have sørget for at have en stol at kunne sætte mig ned på undervejs, men jeg er glad for at showet så kun varede lidt over 1 time!

I øvrigt så var jeg ikke den eneste der filmede eller tog billeder – jeg lagde dog ikke så meget mærke til publikum, der virkelig morede sig, men prøvede at fange et par billeder med synligt publikum – de var svære at få med pga. den blinde vinkel der er midt i rummet….men alt ok. Bare publikum morede sig – og det gjorde det jo. Fra start havde jeg igen glemt en ledning til mit lille 4K kamera, men Jesper Handskemager og hans søn Emil kom lige til min redning, da han tilfældigvis lige havde en ledning liggende i sin bil. Desværre blev Thomas for lys i hovedet på optagelsen, så den kan ikke bruges….Søren Jaral, der også har taget en masse billeder, filmede vist lidt og tog fotos, og så filmede Jesper også med sit GoPro kamera. Jeg fik også lige hilst på nogle af dem, der plejer at komme der – stampublikummet som fx Peter Nør, Majbrit Voer, og mange andre jeg lige husker at have set, men ikke kender navnet på! Men det er altid hyggeligt at møde nye og gamle bekendte i byen. Bare ærgerligt, at det er så sent på aftenen, at man bliver nødt til at overholde tiderne for at kunne nå med et tog hjem inden det er for sent!

Jeg tror vist at der var omkring 40 tilskuere i alt, der i den grad havde brug for at more sig, så det var godt at Thomas kunne klare den opgave – som han plejer. Thomas har jo haft en kæreste i et par måneder nu, og der synes jeg altid, at han virker mest fokuseret på scenen, og selvom det er et nyt show – så kan indholdet sagtens være fyldt med gamle jokes og nyere materiale, der er blevet finpudset/tilpasset – og det materiale er altså i den grad morsomt, men heldigvis kender jeg det, så jeg ikke ødelægger mine optagelser ved at grine højt. Jeg kunne heldigvis gå lidt tilbage og væk fra kameraet og grine med undervejs.

Jeg vil ikke udpensle så meget, hvad han ellers snakkede om, da det meste var materiale jeg før har skrevet om i tidligere shows – så jeg vil fokusere mere på det nye, og så lige lidt reklame for hans podcast, som han også bruger til at dele noget af sit tidligere eller helt nyt materiale – ord, sætninger, osv, med, nøjagtig som på sin Facebookprofil…og omvendt!

Mille starter med at byde velkommen til det fyldte rum, og hun giver lige lidt instrukser til hvor lang tid der er efter showet at købe drinks i, osv – og det er naturligvis kl. 22 Play lukker og slukker for aftenen.

Mille Berg fortæller at Thomas er en god gammel ven, der har været med fra starten “on and off” i 16 år, og det glæder hende meget at se ham hver gang han besøger Play.
Et af de få heldige gode fotos med mobilen….

Den nye scene, gør det til lidt af en udfordring at tage publikum med på billedet fra siden af – så de par gange jeg prøvede at lave et panorama, kunne man overhovedet ikke se de tilskuere, der sad bagerst i rummet. Min mobiltelefon var heller ikke nem at fange de bedste fotos med, men jeg var heldig at lykkes med nogle af mine nat-funktions optagelser…Thomas står ikke stille på scenen, og udnytter hver vinkel han kan. Det er derfor jeg foretrækker at filme!

Thomas indleder showet med at fortælle hvor skønt det er at stå overfor sådan noget “fortidigt som et publikum”, og selvfølgelig har alle komikere kunnet mærke det manglende fremmøde af folk igennem hele året – visse steder. Det Thomas starter med at tale om, er den måde han bliver præsenteret på, og så taler han lidt om titlen på sit show, og hvad han vil komme lidt ind på senere i showet – ensomhed, blandt andet. Det, som er sjovt ved dette show, er at Thomas har valgt på sin Facebookprofil at kalde det for en premiere, da der jo sådan set kun er dette show – uden turné! Han nåede at lave to testshows – som jeg desværre ikke nåede at opleve på hhv. Lygten og Bekkers Café i Tune.

Han taler også lidt om Coronatiden her, og laver jokes med at man ikke kan give hinanden hånden længere, og så det at spritte af hele tiden, osv. Han snakker også om Cluster 5, og taler om Nordjylland, Hjørring fx…Han taler om at hente sin datter i lufthavnen. Han kommer også ind på terrortrusler i den forbindelse. Han taler også om det at blive standset op af fans, der beder ham om at sige noget sjovt…Han laver lidt sjov med sine kollegaer der helst foretrækker store sale, og ikke små, som Thomas ikke har noget imod.

Han taler lidt om forskellige steder, hvor han optræder, hvor publikum blander sig. Han snakker om et nyt job som han skal kommentere noget lignende et Ringenes Herre spil i Søllerød skov, og skal stå et beskyttet sted…Thomas taler så lidt om ensomhed, som han synes er blevet 2020’s mantra. Han taler lidt om de skøre ting han gør, når han går rundt i lejligheden alene. Han taler også lidt om politik, Alternativet, osv. Han laver lidt sjov med Josephine Fock og Uffe Elbæk. Han taler så om en test med 14 spørgsmål, som man kunne tage ved sidste valg, for at finde ud af sit tilhørelsesforhold. I sjov prøvede han at svare “det har jeg ingen holdning til”…publikum griner af resultatet. Thomas kommer desværre heller ikke uden om en af sine fodboldhelte, der er gået bort i dag – Maradona, og laver lidt sjov med hans kokainmisbrug. Han nævner i den forbindelse sit eget misbrug af alkohol, og leverer de kendte jokes til perfektion.

Han snakker så lidt om det show “Anonym Alkoholiker” som han ville turnere med i 2020, men det hele koksede jo efter 2 gange. Han nævner også sit besøg i Aftenshowet. Der kommer så en del sjove bemærkninger fra ham om hans opfindsomme måder at kunne finde en undskyldning for at drikke…Han  snakker også lidt om sin mor fra Holte, og om at vokse op i byen.

Han snakkede om en fest på Solbakken, hvor gæsterne “keglede rundt i en 12-hestes brandert”. En af gæsterne ville skifte plade, på en meget spøjs måde, og Thomas demonstrerer det mens han fortæller… Han snakker også om dating og forhold og de udfordringer det medfører somme tider…

Thomas går også i sang-mode, hvor han synger lidt af Lionel Ritchies “Hello”. Han snakker også om at være far til tre drenge i de her MeToo tider…Joker om dickpics, afhængighed af kvinder, og så snakker han også om sit seneste forhold og tidligere erfaringer. Thomas elsker dybdepsykologi og går gerne tilbage til sin barndom, for at finde ud af, hvad det er han er rundet af…Han snakker om sine forældre, han så dårligt hans far de første 8 år af sit liv, fordi han altid sad med en avis foran sig, og hans mor var matematiklærer. Han snakker også om at blive placeret rundt omkring hans familie, specielt hos bedsteforældrene. Han taler om sin kære mormor, der var kæderyger, og sad på en spøjs måde i stuen og fulgte med i alt hvad der foregik! Han synger også det nummer, som hans mormor altid spillede på grammofonpladen – Abbas “Super Trooper” og prøvede at synge med på, og så Roger Whittaker som hun også elskede, især nummeret “Streets of London”, som Thomas også synger en bid af…Hans morfar og mormor boede ikke sammen, hun boede i Holte og han boede i Vangede. Det var måske derfor de havde et langt ægteskab! Morfaren var jo ham hjertelægen, som Thomas tidligere har snakket om i sine shows, men fortæller her en lille ny anekdote om hvordan han opførte sig til juleaften, og når han spillede skak. Og så var der den om pladen med defekte hjertelyde som de skulle tvinges til at lytte til ofte…

Han var også meget glad for sin farmor og farfar, og farmoren var det direkte modsatte af hans mormor – det var et eksplosivt forhold de levede i og Thomas beundrede den tålmodighed han besad for hende. Der var dog en god årsag til at han klarede sig igennem det forhold…han havde et forhold til en anden kvinde! Han taler også lidt om det sommerhus de havde sammen, som havde et ret ironisk navn, der viste det modsatte af hvad de var…”Enigheden”. Thomas fortæller meget levende disse anekdoter om deres skænderier…

Han kommer naturligvis også ind på hans farmors sidste dage på sygehuset, hvor Thomas besøger hende en eftermiddag, de ser på hinanden, og så dør hun. En morbid oplevelse. Men så fortæller han efterfølgende om den opsynsmand, der måtte tilstå, at han ikke kunne lukke munden på hende, hvilket var ironisk, da hun også havde svært ved at gøre det i live. Thomas efterligner den måde manden snakkede på – præcis som Sepp Piontek! Det må også have været en interessant begravelse!

Thomas slutter af med at citere fra en af hans digtsamlinger, en sætning han er glad for, og som han får et spontant bifald for denne her: ” I nat fik jeg besøg af en som hed…ensomhed”. Han fortæller at han synes at denne internering og karantæne vi er inde i, har været med til at bringe os tættere sammen, vi har været ufrivillige gidsler i, har bragt os nærmere sammen (også selvom vi har været adskilt). Han er nødt til at finde ind i dét moment at påskønne og værne om sit nye kæresteforhold (det håber jeg også du gør, Thomas!) Han griber fat i mikrofonstativet og gør klar til at runde aftenen af med den sjove besked han fik fra en gammel kæreste, som han vil dele med os: “Jeg glæder mig også til at holde om dig underligt!”

Thomas takker af og går ud bag forhænget, men bare rolig – bifaldet sørger for, at han vender tilbage igen og giver et par anekdoter mere. Han fortæller om, hvordan han godt kan lide at tale om hvordan hans familiemedlemmer dør, og det er måske makabert. Han starter med at snakke om hans farmors søster, Ping, der døde på en tragikomisk måde. Det var jo hende som døde på Slotsborg badehotel, fordi hun ville væk fra sin lejlighed pga. renovation, og hun kunne ikke holde larmen ud. Men på badehotellet udsættes hun for så hård gymnastik, at hun ikke kan holde til det og dør! Hun blev kvalt i eget bræk! En anden i familien som han holdt af var hans grandonkel William Rosenberg, der på sit dødsleje, råber ud i rummet, da han ser en smuk sygeplejerske. Meget poetisk dør han lige efter. Han slutter af med sin farfar, der endte med at blive dement og kom på Dagcenter Ordrup, hvor han mestrede kunsten at flygte derfra flere gange og blev nærmest en flugtkonge. Da han dør, ringer plejerne til Thomas, og siger at han er gået bort – og Thomas svarer med en sjov pointe jeg ikke lige vil afsløre her – det er ikke sidste gang han fortæller denne anekdote!

Ja, endnu et show er i kassen – jeg mener vist nok at det er det 11 show på Play jeg har filmet med Thomas siden 3/112018, 2 bogreceptioner med performance poetry, og andre shows kun med performance poetry og storytelling eller standup, og så ellers 1 show med VILD MED ORD…alt i alt har det været fantastisk at få lov til at filme Thomas over årene, og det er dejligt at få kommentarer som “bliv ved med det”, og jeg håber at mine projekter bliver færdige inden det er for sent – man ved jo aldrig hvornår vi alle skal herfra. Det sker før eller siden, men så vil jeg i hvert fald gerne have nået det, som mit hjerte allermest ønsker mig at jeg gennemfører…

EKSKLUSIVT:

Jeg synes selv dette klip fra showet herunder er et af de sjoveste momenter – men hele showet er faktisk ret morsomt – OG – tankevækkende med de små betragtninger, og oplevelser Thomas har rundt i Danmark og ikke mindst med familien. Dette klip kan måske blive unikt, hvis Thomas aldrig fortæller disse jokes igen – dog er den med ham den oprevne vist nok noget, der aldrig forsvinder!

Nå, men til sidst vil jeg lige reklamere for Thomas’ aktuelle podcast, der hedder “Wivels Vinkler” – den udkommer nogenlunde hver fredag – somme tider med lidt forsinkelser – men han har simpelthen lånt et studio, hvor han sidder og snakker om lidt løst og fast, og du kan jo lige kigge med og lytte til de afsnit du mangler – det kan jo være du kan være så heldig at støde på små sjove sætninger eller betragtninger han deler på Facebookvæggen eller i æteren!

Wivels Vinkler – Herreværelset Podcast – Velkommen til Thomas Wivel fanblog (kronologi.dk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.