2019-11-03 Thomas Tester på Teater Play, Kbh

Hvor:  Teater Play, Strandlodsvej 7, Kbh (Link) (Facebook)
Tid: Søndag kl. 17:00-18:30
Audio/Video: Ja/Ja
Udstyr: Zoom kamera og lydoptager, Nikon Coolpix P900 & Huawei P20.

Søndag d. 3. november

Ulrik bestemte sig for at ville tage afsted igen – han var allerede ude på farten i en anden by, og ville mødes med mig på hovedbanen omkring kl. 15.30, og vores bus kørte et kvarter senere, så der var god tid. Denne gang valgte vi ikke at spise noget sted, fordi showet begyndte tidligt denne søndag – kl. 17! Jeg havde dog spist en hapsdog i Næstved og købte en basse med til toget, så jeg havde lidt i maven.

På vej fra Holmbladsgade til Play, blev vi lige pludselig overrasket over at Thomas dukkede op bag ved os – så vi fulgtes til Play og hyggesnakkede – eller det vil sige Ulrik og Thomas snakkede, og jeg med min dårlige hørelse skulle prøve at følge med i hvad de snakkede om, da de gik på min højre (dårlige side) – men somme tider kan den dårlige hørelse give nogle sjove samtaler…

På Play skyndte jeg mig at få sat udstyret op, og jeg valgte at optage med zoomkameraet fra midten – det viser sig at være den hidtil bedste optagelse – samt den bedste placering, fordi det skarpe hvide scenelys er bagved. Og jeg valgte at placere mig ved siden af indgangen til rummet – hvor der ikke sad nogen. Denne gang havde Thomas skiftet til en fin hvid skjorte, da jeg gik backstage og skulle tage et par fotos, inden showet gik på.Så jeg så frem til at få nogle interessante billeder.

Vi havde ikke forventet så mange denne søndag – men alligevel var der et pænt fremmøde på sidste dag. Lidt over 70 publikummer på tre dage, det er da meget godt, når man tænker på at det er weekend, og der sker en masse i København af andre comedyshows. Men uanset hvad, så går folk glip af et stykke levende historie her – som én af grundlæggerne af dansk stand-up stadig er i gang med at levere…

Thomas’ humor – og det faktum, at han er sin egen manager – gør jo, at han jo selv bestemmer hvad han vil optræde med på scenen, gør ham – for mig i hvert fald – meget mere interessant end andre komikere, der måske ikke har det samme omfang som Thomas har i sit materiale – selvom de måske har været lige så længe – eller længere i comedy. Thomas udvikler sig mere og mere, selvom man skulle tro, at der ikke er flere nye ting han kan finde på – kan han lige pludselig overraske. Og derfor er han så interessant at følge – ikke kun for sin humor, men for sit intellekt og cool personlighed – der dog ikke altid lige falder i publikums smag (det er for dybt – hvis han bruger materiale fra hans poesi samlinger, osv – det kræver et andet publikum). Men når Thomas virkelig skruer op for energien og humoren i sit show, er der ingen der kan hamle op med ham – publikum har virkelig moret sig over disse tre dage, og det er en rigtig fed fornemmelse at kunne se forskellen på de steder han optræder – uanset hvor mange det er der ser hans shows – men over de tre dage, hørte jeg kun ros fra publikum, når de rejste sig op og var nærmest udmattet af at grine igennem 80-90 minutters show.

Selvom han hverken udgiver dvd shows med hans stand-up, eller har nogen planer om det lige for tiden – kan du være sikker på, at han varmer op til et eller andet i fremtiden – ikke mindst det kommende oneman show til februar 2020.

Her er dagens foto af en koncentreret Don Wivel, der skal ud at afrunde tre fede dage på Play:

En god kop stærk kaffe skal der til, mens sættet lige gennemgås!

Et interessant blik på bordet, hvor Thomas har sin sætliste, og har noteret et par ting han gerne vil tilføje – og der er lidt mundgodt, og søde sager skal hjernen jo have, så den kan arbejde mest effektivt – så dette er et lille indblik i hvordan Thomas arbejder med sit sæt – alle har jo hver deres måde at bruge sin hukommelse på, så derfor synes jeg altid det er sjovt at se noter, sætlister, osv. Jeg er ikke selv god til at følge stikordslister, men måske kan jeg lære det i fremtiden, hvis jeg stadig har lysten til at fortsætte med at optræde?

 

Showet:

Da Thomas kommer ind så hurtigt, at publikum helt glemmer at klappe, kommer han med en sjov bemærkning om det, og publikum reagerer straks. Da det er sidste aften, så vil Thomas forkæle os med lidt storytelling, så han springer hurtigt ud i det.

Herunder en oversigt over de emner Thomas tager op:

 • Thomas starter med at siger at de historier man ellers aldrig fortæller, vil han fortælle i dag! At hans storytelling involverer nogle blandt publikum, og der kommer et nervøst grin fra nogle af dem ,der måske bliver nævnt.
 • Storytelling er et fænomen, som Thomas holder meget af. fordi man kan brede historien ud og slippe for at jage pointerne – noget som har været ret tydeligt i de seneste par år hos Thomas. Jeg synes det er fedt, at for ikke at stå i stampe, køre i samme rille, at han hele tiden er interesseret i at opdage nyt, udvikle sine jokes og historier! Det var noget han blev præsenteret for, for 6-7 år siden, hvor han fik lov til at låne Comedy Zoo til at eksperimentere med storytelling. En af de første aftener på Comedy Zoo var med Wikke og Rasmussen, som han havde med som gæster, og fortæller en historie om i pausen i backstagerummet, der på det tidspunkt var under ombygning. En medarbejder fra Zoo kommer ned i rummet, kommenterede slet ikke på showet, men stillede et underligt spørgsmål til Wikke og Rasmussen om hvad de synes om rummet. Mikael Rasmussen kom med et sjovt svar. En af hans andre gæster var Jan Monrad, som er en af Thomas’ store idoler (og Monrad & Rislund), som kom med en sjov oneliner om sin alder. Monrads selvironi fejlede bestemt ikke noget! Han fortæller om et show han så med dem i Gentofte Kino, for 7-8 år siden, hvor de stadig var på toppen, og fortæller den med da Rislund spørger om de skal til at holde en pause i showet. En meget sjov kommentar fra Monrad følger efter. Han nævner også den bog, som de begyndte at skrive sammen, men som de ikke nåede at afslutte, da Monrad pludselig gik bort – 4 timer efter deres sidste samtale! Efterfølger fortæller han historien han ved tidligere shows har talt om, hvordan han med Monrads enke fik tilladelse til at afslutte og udgive bogen, og hvad overskuddet til bogen skulle gå til. (meget sjov fortælling) Han taler også om det show de havde planlagt at lave sammen – et slags improshow – med hjælp af stikord fra publikum, skulle de improvisere et eller andet. Herefter giver Thomas så et par eksempler på den humor de ville bruge. Han snakker også om hans bøger – Pølsesnak. Publikum griner af alle vitserne!
 • Thomas er glad for at arbejde med kollegaer der tør udfordre humorens grænser – og han peger op på Mette Frobenius, som også var til stede blandt aftenens publikum, og taler lidt om hende et par minutter. Han taler om et job de havde sammen i Vejle i september for bibliotekarer, et projekt der hedder “Vild med ord”, hvor de taler om bøger. Thomas ville gerne tale om “Kongens fald“, som han mener alle bør læse! Thomas holder virkelig meget af biblioteker, og fortæller, at han opholder sig rigtig meget på dem, og de fleste af hans bøger er skrevet på Hellerup bibliotek. Han fortæller derefter joken om at være helt stille på biblioteket, selvom det ikke står nogen steder.
 • Han taler lige lidt mere om storytelling, der jo er lidt som at holde en tale, som der skal være lidt struktur i noget man gerne vil tale om. Han taler om at være til Mette Lisbys bryllup på Bornholm, der blev filmet, og det han bider mærke i, er det at man lærer at holde taler, ved at lytte til dem. Thomas fortæller om forskellen på lange og korte taler, til stor morskab for publikum.
 • Thomas fortæller at han er glad for at stå her på et teater, fordi han jo engang havde en drøm om at blive skuespiller. Han prøvede virkelig hårdt at blive det, og gik fra den ene optagelsesprøve efter hinanden, og han taler specifikt om et prøve i Odense, der var meget underlig. Året efter forsøgte han at gå op i Erasmus Montanus, på Århus Teaterskole, hvor hans stikords-giver var Gordon Kennedy. Han gik hos en skuespiller, der hed Søren Weiss, der skulle lære ham at gå til prøve. Men det blev ingen succes.Thomas taler lidt om at prøve at spille roller med ham fx i Hamlet. Han laver også en sjov imitation af ham. Han kommer også ind på de forskellige skuespilteknikker, fx timingen i pauser, og giver et par eksempler. Han taler om en anden prøve hvor han skulle være Oswald i “Gengangerne“. Et andet kursus han var på, skulle alle 8 aspiranter være flag! Jo, man skal igennem meget, for at kunne slå igennem som skuespiller! Han taler også om Sørens ægteskab med en 24 årig kvinde, som Thomas også kendte – i Marmorkirken. En meget sjov anekdote om Søren, der nærmest blev pinlig beruset.og så en anden lidt mere pinlig historie om bruden!!!
 • Som komiker har hans liv ført ham ud i helt andre muligheder end skuespillets kunst – han har virkelig prøvet sig af i mange forskellige typer comedy, fx skjult kamera, som han synes er værd at bruge som en slags sociologisk undersøgelse – hvis det bliver brugt ordentligt! Thomas leder lige kort efter titlen, og jeg minder ham lige om den – Krøller i Sovsen! (Se trailer her) Det er i øvrigt en dvd jeg kan anbefale læseren at anskaffe, da der er nogle meget sjove øjeblikke i! Det var Morten Lorenzen der var instruktør og Thomas og Povl Erik Carstensen, der fandt på ideerne.
 • Han elsker at drive gæk med folk, og særligt sin farmor, som han lavede meget sjov med på 1. april dage. Det er hylesjovt fortalt! En af dem, handlede om at der skulle testes for freon i køleskabet!! Haha!
 • Han taler også om at have lavet telefonfis – altid til klassefester, osv. Dengang var det sjovt, da telefonerne havde højttaler indbygget, så alle kunne følge med i samtalen. En anekdote om et opkald til en ældre dame da han gik i 2.G i slutningen af 80’erne medfører høj latter!
 • Han nævner en anden bid fra Krøller i Sovsen, hvor Thomas får “smagt sin egen medicin” – i rollen som betjent med Arne Siemsen, som han ved et uheld kommer til at kalde Mygind til efternavn!. Arne har medvirket i bla. Huller i Suppen og et god håndfuld af andre danske film. Han er han især kendt for rollen som General Dryptud. Den bid de havde i filmen sammen, skulle de lave alt muligt pinligt foran mennesker – iført politiuniform og ved en – vistnok – falsk politibil! Den version Thomas fortæller, er med noget, som ikke kom med i den endelige film, men kunne have været rigtig sjov at opleve, hvis de udklippede bidder stadig findes et sted i instruktørens hjem/arbejdsplads!!! Han spørger mig så om det han forklarede, er med i filmen, men jeg husker den lidt anderledes, så jeg svarede “nok ikke lige den version”, publikum griner og sjovt nok, så siger Thomas at han ikke har set filmen “det orker jeg ikke!”. Efterfølgende så skrev jeg til Thomas, hvordan scenen i filmen var bygget op – meget kort – som om det var en slags blooper – fraklip der blev sat ind.
 • Han nævner så mig som sin samarbejdspartner – og ja, jeg er “fluen på væggen” for Thomas, når han optræder ude i det danske land – der hvor jeg kan komme til at se ham – og det er da fantastisk at han kan lide mit arbejde – og ja, når man virkelig er seriøs omkring de visioner man har omkring et bestemt emne, så kan det jo næsten ikke være bedre, når det er for min danske favorit standup-komiker! Så jeg håber virkelig på, at alt dette arbejde en dag kan vises frem – og helst inden livet render ud!!! Derefter taler han lidt om at han mødte mig på Beach i Næstved, som han synes er et fedt sted at optræde. Han nævner især de kommentarer man næsten kan forvente at få fra publikum – og nævner igen ham med Peter Madsen joken! Reaktionen fra publikum er “hårh-hårh-hårh”-grin! En anden, er hende der kommer ind midt under showet, og siger en uforglemmelig ting til Thomas!
 • Ja, hvad foregår der ellers i Thomas’ liv – han fik i sidste uge et job af historielærer om “Historiernes dag” på Absalon i Roskilde (Det her). Thomas blev lidt mod sin vilje præsenteret – med tale, af en af historielærerne – på en ret interessant måde!
 • Han fortæller om en historie han oplevede i 2014, da det var 150 år siden at Slaget om Dybbøl fandt sted, som de havde rekonstrueret på Frilandsmuseet (jeg og mine venner havde set det for et par år tilbage), men da Thomas og hans børn ville tage derud og se det, var der lukket! De havde skrevet et skilt, som var virkelig ironisk morsomt! Det leder ham selvfølgelig videre til en sjov joke om Dybbøl og Ole Bornedal.
 • Som komiker føler Thomas sig meget heldig, og taknemmelig for, at kunne gøre det til sit livsværk, og synes det kan være sjovt at se folks reaktioner på hans kendte ansigt! Fx på Christoanstorv, med manden der forveksler ham med en helt anden….Han taler så lidt om at have boet på Amager ved en sidegade på Holmbladsgade, og han taler om mødet med grønlænderen. En anden historie om en tur i Amagercenteret, hvor han taler om svingdørene i centeret. Joken om en invitation til slåskamp på Holmbladsgade var også sjov! Han taler også om Jaguar bodegaen, og om at den kultur der er truet på sådanne steder. Og om de sære interne samtaler der finder sted – det gør han ved at imitere de fulde personer. Han snakker også om at have optrådt på Kanalbodegaen for nogle år tilbage. Ham den underlige, der hiver ham i jakken.
 • Thomas optræder, hvor der er behov for ham – og det er han glad for, når nogen ringer til ham med tilbud. Han snakker om Gørlev Bio, og hans efterligning i mikrofonen om hvor forladt der lyder udenfor Slagelse er sgu sjov!
 • Thomas bryder sig virkelig ikke om at køre i bil, selvom han har kørekort, så derfor er han dybt afhængig af offentlig trafik, eller gode venner, der kan køre ham! Han er dog ikke bange for at flyve, og tog engang en indenrigsflyvning til Aalborg for noget tid siden, og fortæller om den mand, der nægtede at gå ombord flyet – pinligt! (hehe).
 • Thomas siger 1000 tak til publikum fordi han hygger sig! Herefter taler han om de jobs, hvor det ikke er så hyggeligt! Han taler om jobbet ved Dokken i Nordhavn, med en mand der præsenterer ham meget underligt – det er en joke som Thomas kan lave gode call-backs på – og gør det i fin stil! Normalt er Thomas ikke så nem at vælte af pinden, men med dette job måtte han simpelthen opgive!
 • Han taler om hadesiden på Facebook.
 • Han taler om turen til Brovst (syd for Aalborg) Den er altså sjov – med den spøjse taxachauffør!
 • Han springer videre til historien om Sigurd Barretts sjove oktoberfest, der skulle afholdes i maj måned i år i Vanløse! En meget sjov historie!
 • Jehovas Vidne joken bliver også taget imod med lavmælt “det-sagde-han-ikke”-grin, haha! Derefter videre til Scientology-vitsen, og bagefter den med den kristne der solgte biblen var sin rullevogn på hovedbanegården.
 • Thomas taler om at han har behov for den ironiske distance, som sikkert skyldes hans familie. Han nævner igen sin farmor – der er død. Han vil gerne dele en historie om hende, som han sjældent optræder med – hvilket der er en god grund til. Hans far havde fået en pris fra et dansk-tysk venskabsforening for sin tro tjeneste som korrespondent i Berlin i mange år for Politiken. Ceremonien skulle afholdes i en tysk kirke ved Nørreport Station, hvor han havde placeret sin mor et lidt vovet sted. Hun lavede ballade kort efter, fordi hun kedede sig og lagde ikke skjul på det! Den måde Thomas fortæller det på griner publikum af!
 • Thomas fortæller også lidt om sin far, der skrev en bog om Baader-Meinhof, der dog fik et lidt uheldigt tryk på omslaget i første omgang. (Bogen hedder “Baader-Meinhof. 30 år med tysk terror”)
 • Han fortæller en historie om hans farmor og farfars sommerhus i Arild, Sverige – sommerhuset kaldte de “Enigheden”, hvilket ikke levede op til deres ægteskab.Thomas’ far havde taget sin nye kæreste med derop, hvilket hans mor ikke var specielt glad for. På et tidspunkt så bliver det for meget for hans far, der bliver nødt til at svare igen på fornærmelserne! Selvom det måske ikke var en særlig sjov episode for Thomas at overvære, så grinede publikum alligevel af det, som farmoren svarede hans far igen!
 • Han taler om sin vrede, som ikke er så hensigtsmæssig i visse situationer, og sjovt nok mens han står og prøver at fortælle hvordan det har påvirket ham i hans forhold, med dramatiske kvinder – så står jeg oppe i mørket og prøver på at flytte mig hen et andet sted til en ny vinkel, men er ved at falde, så det larmer godt – og det kan høres på optagelsen, og Thomas kommenterer på det, at “jeg er så diskret” med et stort grin! Nåh, men han kører videre med at fortælle om sin anden kone, Anette, der også var hidsig. En nyere historie han fortæller om de 2, der havde en noget anspændt morgen, indeholder en steg og en meget sjov beskrivelse af et sært skænderi! Han taler så om at gå til vredeterapi.i Bredgade. Denne historie er altså også sjov!!!
 • Han taler om at optræde for de skizofrenes forening – og morer sig over deres slogan!
 • Joken om den svenske multihandicappede man er også sjov!
 • Han taler også lidt om sit alkoholmisbrug, og taler også om aldrig at have taget stoffer.I den forbindelse taler han om en arrangør (Kim Bach) som virkede som om han var på stoffer og laver en sjov imitation af ham!
 • ZTV! Det er Thomas ret stolt af at have lavet i 1995! Han taler om den hørehæmmede receptionist, og taler også om det show de lavede – Det’ jo løgn! Hvor de lavede nogle syrede karakterer – bl.a han og Carsten Bang, der lavede den med de 2 boksere på en cafe – begge to i fuldt bokseudstyr i forskellige situationer – og midt i en af disse sketches, kommer deres producer og beder dem om at stoppe – fordi ZTV er gået konkurs!!! Det blev et interessant møde!
 • Thomas er så glad for at have haft kollegaer som har gjort livet noget sjovere at være en del af – og han taler om fx Frank Hvam fra den spæde start.
 • Thomas siger han er en rigtig glad mand – og er 52 år gammel, snakker om at stå ved sin alder, men er også bekymret over, ikke at have udviklet sig i takt med alderen – specielt økonomisk! Trods den modstand, så håber han, at han er blevet bedre at være kæreste med, og nævner hende som han var kæreste med for nogle år tilbage. Han taler også om det at kunne sige undskyld til folk, og kommer ind på Mette Frederiksens undskyldning til Godhavndrengene. Derfra slår han over i feminisme og MeToo, og mænd er ikke bedre selv, når de misforstår kvinder, som fx når de sender billeder af deres underliv! Han nævner i den forbindelse Brian Sandberg.
 • Thomas er ved at runde af, og siger at han ikke ved hvad dette testshow skal blive til – jeg tror nu nok det skal blive godt når Thomas ruller deruda’ og rusker lidt op i den danske kultur, fordi det er så længe siden han sidst har forsøgt sig med at turnere rundt. Så han taler om Christian og Caspier, der gerne vil arrangere sådan en turné for ham – og det er da pænt af dem!!! Showet kommer til at hedde Anonym Alkoholiker – det bliver skidegodt! Han kommer til at tale om sit alkoholmisbrug og sit første AA møde for et par år tilbage.
 • Parforhold – der er det også godt at have en vis selvdisciplin – giver et par eksempler på hvad der er godt og skidt. Når han taler om sine egne forhold, så omtaler han det som at være i en svingdør – svingdørs forhold – det kan man hurtig blive rundtosset af! Han fortæller Povl Eriks opmuntrende ord – og taler lidt om ham.
 • Til sidst fortæller han til publikum – “Jeg ved ikke om i ved det, men jeg skal giftes…igen!” Publikum reagerer på en lidt sjov måde, men bifalder det. Han taler lidt om at Charlotte heldigvis sagde ja, så det bliver ret spændende at følge i fremtiden! De skal giftes den 7. december!!! Derefter fortæller han hvordan de mødtes (d. 12. september i Tune).
 • Sidste historie han runder af med at fortælle at han skal holde en tale – og han har hørt en masse bryllupstaler – og en af dem, synes han er meget poetisk som han er inspireret af…det bruden siger til sin kommende mand, må du så selv lige tage forbi Thomas’ næste show og høre for dig selv! Det er meget poetiske ord!!!

Efter det tredje og sidste vellykkede show på Play var slut, gik jeg og Ulrik backstage og hilste på Thomas og talte lidt indtil det blev lukketid – publikum var for længst smuttet – så vi fulgtes ad til Holmbladsgade og Thomas fortsatte videre til metroen og hjemad…Vi var hjemme i Næstved igen kl. 21.29.

Det var tre fantastiske dage, som dog var mentalt hårde for mig, men jeg klarede den igennem uden at virke synderligere påvirket – men jeg troede så, at det var slut med Wivel indtil hans faste fredagsspot i Næstved – men så viste det sig et par dage efter, at han skulle være vært på Beach d. 7/11. Så der kommer sørme endnu en artikel, som bliver en smule anderledes, da det bliver sådan lidt for spændende for mig, da mit optagerudstyr driller mig!

ALBUM:

 

 

Det er kun Thomas, der mestrer “The Wivel Walk”!

 

 

Hvad er det jeg er ved at granske? En mindre turné i det danske!
Ovenstående fra en anden vinkel!
Løøøøøøøøøøøøb!!!

 

 


Wivel takker af for denne gang!!!

 

Tekniske brølere:

Tredje gang var lykkens gang for mig – denne gang blev det sgu en god optagelse med Zoom kameraet, der var placeret i midten denne gang – dog på en stol – lidt vovet – og tæt på publikum kan man høre det mindste grin eller kommentar – men det hører jo med når man optager et show. Den eneste brøler jeg selv lavede på et tidspunkt, var da jeg var ved at snuble i mørket, da jeg skulle flytte mig. Jeg var blevet “natteblind” af at se ind i det lyse display, så jeg fik rumsteret noget rundt – men heldigvis forstyrrede det ikke Thomas meget – men nok til at han kom med et par sjove bemærkninger!

Jeg glemte dog at tage et foto af min opstilling, men zoomkameraet var midt for – og lydoptageren samme sted, så alt var godt!!!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.