2019-11-02 Thomas Tester på Teater Play, Kbh

Hvor:  Teater Play, Strandlodsvej 7, Kbh (Link) (Facebook)
Tid: lørdag kl. 20:00-21:30
Audio/Video: Nej/Ja (Video: Nikon: 73min/Zoom: 90min)
Udstyr: Zoom kamera og lydoptager, Nikon Coolpix P900 & Huawei P20.

Lørdag d. 2. november

Dagen efter, var det tid til at lade op til aftenens show – denne gang skulle jeg dog alene afsted, så jeg besluttede mig for at tage afsted ved samme tid igen – samme rute – fra Næstved st. til Hovedbanegården, og derfra med bus 31 til Holmbladsgade, hvor det heldigvis ikke var så køligt i vejret som dagen før. Så jeg besluttede mig for at sidde lidt udenfor i næsten 45 minutter, inden jeg gik ind i varmen, efter at der havde været gjort rent, og klart til ankomsten af gæster. Dagen før, havde jeg dog hørt, at der ikke skulle komme så mange, men det endte vist med at være omkring 27 publikummer der var til stede – 27, der ikke lige kunne finde en undskyldning for IKKE at opleve Thomas på det herlige Play!

På hovedbanegården havde jeg fået en hapsdogs og en jumbobasse – så jeg var i hvert fald fyldt op og klar til at blive teknisk udfordret på forhånd, da jeg var lidt skuffet over mit zoom kameras manglende autokorrektions-evne, selvom den står på auto. Så jeg ville prøve at filme fra højre side fra scenen denne dag, og håbe at få en bedre vinkel med. Men hvordan det blev, kan du se længere nede. Jeg bestilte en kop kaffe til 20 kroner, som blev serveret i en kaffekop med Plays logo på. Den drak jeg, mens jeg gik rundt og satte mit udstyr op.

Jeg nåede lige at sætte kameraet op i nogenlunde god tid (tiden render hurtigt!), og valgte at sætte lydoptageren på ventilatoren denne gang, og mit kamera lod til at ville lave en god vinkel – jeg besluttede mig dog for at være i højre side fra scenen, og håbede på at kunne få lidt af publikum med på optagelserne.

Derefter gik jeg ud og spurgte om Thomas var kommet – der var vist nok 20 minutter til showet skulle begynde, og jeg så ikke han kom ind – men jeg gik ind til ham i rummet. Charlotte kunne jeg dog ikke lige se, men hun sad blandt publikum senere. Thomas og jeg fik taget et par backstage fotos, som du kan se herunder!

Thomas er med på noderne!
Thomas er altså ikke træt på dette billede, men det er hans koncentrerede blik, før han skal på…

Her er opsætningen af mit udstyr for denne aften, og salen er klar til at blive fyldt op – næsten!:

Showet

Dag nr. 2 indledes med forventningens glæde, da det pludselig vælter ind med folk sådan ca en halv time inden showtime – så det ville helt sikkert give en god optagelse, med de jokes som Thomas fyrede af dagen før – selvom der sikkert er et par stykker imellem, der har fulgt med i hans optrædener rundt om i de københavnske comedyklub-inficerede områder.

 

Herunder en oversigt over de emner Thomas tager op:

 • Thomas starter med historien om turen fra Christianshavn Torv ved Kanal Bodegaen, som han optrådte ved for 6-7 år siden. Og en sjov samtale med en grønlænder han kom i snak med ved busstoppestedet.
 • Thomas elsker at gå rundt i København og blive genkendt, men det er sjovt når han bliver forvekslet med en anden.
 • Han tog metroen til Play, og overhørte en samtale mellem to unge fyre om et scoringsforsøg.
 • Scientology-joken med spørgsmål nr. 4, der er helt underligt.
 • Den kristne type på Hovedbanegården, der solgte bibler fra sin rullevogn, som spurgte Thomas: “Hvis du havde mødt Jesus i dag, hvad ville du så have sagt til ham?” Publikum griner behersket af pointen, med stort smil….En joke om Jehovas Vidner grines der højere af…
 • Næste bid, er den med hans optræden i Viborg, hvor han bemærker det syrede skilt over en slagterbutik – og et pizzaria (Elvis Pizza).
 • Han fortæller om et job han skulle på i Kolding, og på biblioteket kan man åbenbart låne pornofilm! Pointen grines der højt af!
 • Thomas kan lide at optræde i det jyske, og taler om en spændende oplevelse i Brovst. Den oplevelse med Brovst taxa, er én han aldrig glemmer, da taxachaufføren var en noget speciel karakter.
 • Thomas elsker at optræde i de mindre byer, hvor der er brug for ham. Han fik en opringning fra Gørlev Bio. Hans overdrivelse af køreturen med bussen til Gørlev er rigtig sjov. I biografen er der ikke rigtig mange fremmødte.
 • Thomas synes at det er en fornøjelse at optræde her til aften – fordi publikum naturligvis er oplagt og griner de rigtige steder. Han vil gerne fortælle om et frygteligt job, han havde for et par uger siden job ved Dokken ude i Nordhavn, hvor han bliver præsenteret på en nærmest “undersolgt” måde! Publikum er ikke særlig medgørlige – så Thomas opgiver efter 20 minutter…
 • Thomas taler om sin hadeside, som han selv havde tilmeldt sig.
 • Thomas fortæller lidt om hvordan de startede med Stand-up, hvor han indrømmer at de stjal jokes med arme og ben. Joken med Kurt Cobain fortalt af Jeff Wayne, og det at Thomas, der også en gang imellem optræder på engelsk, prøver på at oversætte direkte fra dansk og engelsk og omvendt. Scoringsforsøget på Mette Lisby med spørgsmålet: “Hvordan foretrækker du dine æg om morgenen?”, spurgte han hende. “Ubefrugtede, tak!” svarede hun!
 • Thomas har også dummet sig på en bodega i Brønshøj, der hedder “Berg’s”, hvor han blev spurgt om han ville lave lidt stand-up for kunderne. Det viste sig at være en dum ting at gøre, da han gik hen til en gruppe af indere og begyndte at snakke engelsk til dem. Publikum hyler af grin over pointen.
 • Thomas kan godt lide stand-up “tæt på”, hvor man trænes i at tale med folk. Han slår over i historien om at have været hønefuld på Alcatraz i Herning sammen med Carsten Bang og Casper Christensen. Det er en rigtig sjov fortælling, og den giver mig mulighed for at tage et foto af Thomas midt i et spring, når han fortæller hvordan Casper springer rundt på bordene da han skulle på scenen og optræde.
 •  En ny joke, som jeg ikke lige fik skrevet på i går, var om et job på et diskotek, hvor DJ’en måtte stoppe folk med at danse fordi der skulle være stand-up midt om natten. Meget sjov efterligningen af måden folk skulle stoppe med at danse på!
 • På Varde på diskoteks Blue Bell, var der en meget underlig form for stripshow.
 • Comedy for Thomas, er en form for terapi, og selvom han har kørekort, kan han ikke lide at køre bil selv. Flyveture har han ikke noget imod, og fortæller joken om manden der ikke ville med ombord på flyet.
 • Thomas og parforhold – i sine unge dage, var han tiltrukket af dramatiske kvindetyper – og taler om den date han havde for et par år siden, med hende der var bipolær.
 • Han taler også om Anette (2. kone), der blev rasende på Thomas, som undgik at få en rå og blodig steg i hovedet. Beskrivelsen om hvordan han undgår at blive ramt, er sjov! Det medfører, at han går i vredeterapi for en 7-8 år siden i CityTerapi i Bredgade, hvor de var 8 vrede og en terapeut. Sjov historie om en kaffemaskine der var gået i stykker den første dag. Thomas fortæller om sin vrede, men at humor er en vigtig del af helingen.
 • Han fortæller joken om de skizofrenes forenings slogan. Og en joke om en multihandikappet, der præsenterer sig selv. Den joke grines der højt af med bifald.
 • Thomas har optrådt med store stjerner i sin karriere, fra deres første job, fx nævner han en bustur med Anders Matthesen, før han slog igennem. Og Frank Hvam, der var sjov fra starten. De var i Odense, og en ældre mand kom halvfuld ind og gjorde sig bemærket på en spøjs måde. Alle de andre komikere inkluderede “MC” Christiansens joke om kvinders fødsel er den værste smerte i verden.
 • Thomas har også mødt mange mindeværdige “kegler” – i starten af dansk stand-up var der en blandet hobe af forskellige typer, der forsøgte at slå igennem, og en af dem, hed Flemming Collins, der var halv dansk og amerikansk. Han blev næsten mobbet ud af de andre pga. hans særheder, hvilket var lidt synd. Thomas fortæller også om hans forsøg på at få en spot på Din’s som Thomas skulle være vært for. Flemming oprettede senere et sted på Mikkel Bryggers gade, det som i dag kendes som  “Prins Henrik”, hvor han bookede stand-up, hvor han inviterede Thomas og nogle andre den første aften.
 • Næste bid er den med Sigurd Barrets fest i maj i år. Publikum griner af beskrivelsen af historien.
 • En flaske væltede, og Thomas kommenterer spontant: “Du tabte din ørering!”, hvorefter han kommenterer mig, som filmer, og fortæller at det er beundringsværdigt, at jeg har filmet stort set alt hvad han har lavet (ikke ALT!), men vi kan lave en lidt for lang Netflix-serie med alt materialet, hvis det kommer ud en dag! Han snakker så om at have mødt mig på Beach i Næstved, og taler lidt om hvordan man kan få nogle hardcore tilråb fra publikum. Hvorefter han fortæller den Peter Madsen joke, som publikum griner højt af.
 • På Greve station, hvor han for nylig overværede en sær påvirket person, der var aggressiv mod to kontrollører, og kom med en syret trussel på engelsk.
 • Hvorfor han var i Greve, kommer han så ind på nu. Det er fordi han skal giftes! Publikum klapper af den udmelding. Charlotte sidder og gemmer sig øverst under ventilationsanlægget. Thomas fortæller at han elsker hende højt, og er en modig kvinde, fordi Thomas jo ikke er den nemmeste at være gift med. Han fortæller så den måde de mødtes på  – den 12. september i år. De skal så giftes på rådhuset d. 7. december. Han taler derefter om at være gået forbi Greve Strandvej, hvor de kommer forbi en meget feminin pink romantisk blomsterforretning. Han bliver overrasket over at se ejeren af butikken!
 • Han fortæller historien om Brian Sandbergs metroseksualitet. Og det, at han var så dum at sende et nøgenbillede af sig selv til en kollegas kæreste.
 • Han taler også om feminister i dag der brokker sig – stadigvæk! Han fortæller nogle rædselsfuld jokes som han brugte i gamle dage. Publikum griner heldigvis af dem, og pigerne på første række ryster lidt på hovedet af de lidt mere platte. Han taler også om de mere hardcore feminister i dag, der fx ved at mænd er bange for dem.
 • Typer på facebook, der skriver dumme opslag – fx efterlysninger i en by de er rejst til.
 • Han fortæller om et spørgsmål fra en mand, han fik om hvordan man er en god kæreste. Povl Erik, der er en af Thomas’ bedste venner, fortalte ham en sjov joke om kvinder der ikke kan lide sex. Og joken om en kniv i øjet.
 • Thomas elsker vittigheder, noget som var fyfy i gamle dage – og fortæller en til til Charlotte, som hun kan lide – den med isbjørnen der kommer ind i baren. Og den med sneglen, og den med manden hos lægen med onani-problem, og to mænd i en sauna. Publikum griner af dem alle!
 • Han taler om at være glad for at være vokset op i 70’erne, med den varierede kultur der var dengang. Især musikalsk. Han taler om sin første koncert i KB Hallen med Jefferson Airplane. Og om at være til distortion i Kbh. Publikum virker til at genkende den måde Thomas beskriver stemningen på.
 • Thomas nævner at han er blevet 52 år – og står gerne ved sin alder! Han føler sig ikke ret meget ældre, end han var i starten af 20’erne. Han synes dog ikke han har udviklet sig i den ønskede retning – fx er han helt og aldeles en fiasko til det med økonomi – det indrømmer han gerne! Han nævner den revisor han har fået.
 • Thomas nævner, at han håber at han får strammet op med det nye ægteskab, og Charlotte har endnu ikke mødt hans forældre endnu, som han taler lidt om.Han snakker om sit andet ægteskab med Anette, hvor de skulle møde i Holte og overbringe nyheden om frieriet.De holdt brylluppet i Dyrehaven.
 • Han fortæller at hans mor bor alene i Holte, og taler om at være vokset op i byen, med bekendtskaber der stort set var fordrukne. Han mødte en mand for noget tid siden, i Holte Midtpunkt, der var en af dem som kendte hans mor, der mødte hende samme sted.
 • Thomas fortæller at han hygger sig, og at publikum ikke skal komme for godt i gang – for så bliver han ved! Han nævner så, at han engang optrådte i 10 timer på Play (det var i 2016!).
 • Han nævner stoffer i stand-up miljøet, som han ikke kendte så meget til. Udover naturligvis at have været rigtig fulde i Herning – men stoffer – eller hash, har aldrig sagt Thomas noget. Når nogle af de yngrer spørger om han vil ryge skunk, så spiller Thomas lidt smart med på det. Publikum griner af pointen.
 • En sjov historie om en sær arrangør i Viborg, der nok var på et eller andet – han hed Kim Bak – og var helt oppe at køre.
 • Han taler om ZTV, som han var stolt over at have lavet tilbage i midt-90’erne. “Det’ Jo Løgn!” De havde en hørehæmmet receptionist. Det gav nogle sjove forvekslinger. Han taler om en sketch med Carsten Bang, hvor de skulle være iklædt bokseudstyr, hvor de skulle sidde og drikke kaffe og spise småkager med boksehandsker på. Mens de var i gang med det, så fik de at vide at ZTV produktionen blev lukket ned. Så det betød at de blev arbejdsløse.
 • Thomas fortæller at han jo har lovet at tale lidt om sit alkoholmisbrug som han stoppede med. Han nævner J-dag. Han fortæller at hans dag er blevet meget mere positiv, og deler en positiv oplevelse, da han nærmest får en åbenbaring på vej ned ad sin trappeopgang, og ud på vejen, hvor han møder en kvindelig cyklist, der råber til ham “Rummet er åbent!” Publikum klapper af den historie!
 • Thomas fortæller hvor glad at han er for at have stoppet med at drikke. Han siger joken om stivkrampevaccinationen, og sit første møde hos Anonyme Alkoholikere. De har et mantra, der ikke kan bruges allevegne. Han er glad for at han aldrig har haft nogen tendenser eller behov for at drikke igen – det var et helvede han var igennem, og fortæller om Oslofærgen.
 • Han taler om at være med i et manderåd og MeToo og forskellen på de to…Så er der lige et par jokes der fyres af – de falder ikke helt i god jord hos de mere eller mindre overrislede piger der sidder tættest på kameraet!
 • Han taler om at indgå registreret partnerskab, uanset hvilket køn man gifter sig med.
 • Undskyldninger er i høj kurs i øjeblikket og er nok mere kulturelt mere accepteret – fx Mette Frederiksens undskyldning til Godhavndrengene. Pointen han fortæller reagerer de med et lavmælt “åååhhhh”, med med et skævt smil. Thomas ved hvilken reaktion den skaber, og siger noget, der får folk tilbage til grinet igen.
 • Det er tid til at runde af – Thomas taler om en fantastisk bryllupstale han hørte – og han har hørt ikke så lidt før han selv skulle optræde ved bryllupper. Men denne korte sætning har han taget til hjerte, som han slutter af med. Jeg kan ikke afsløre den – men jeg kan anbefale jer der læser det her, at høre brudens kommentar til sin mand til deres bryllup.
 • Publikum giver ham et velfortjent bifald og lidt positiv hujen og piften kommer der også – og det var også en rigtig god aften!

Thomas slutter anden dag med en optræden for et veloplagt publikum, der ikke var nær så opstemte som den første dag – men de grinede alle de rigtige steder, og reagerede også, hvis noget var lidt for plat – hvilket dog var meningen, da Thomas skulle bruge sit gamle materiale som dårligt eksempel på jokes i dag.
Thomas kører på, uden at lave én eneste fejl i sine optrædener, og det er imponerende den fantastiske rutine han har. Emnerne han testkører er også fortalt på en meget frisk måde – meget energifyldt, entusiastisk – og det er tydeligt, at han har fået ny energi ind i sit liv med sin nyforelskelse – det er fedt at være vidne til!

 

ALBUM:


Tekniske brølere:

Anden gang viser sig ikke at være lykkens gang for mig, med det tekniske – heldigvis er det dog en god lydoptagelse fra zoom kameraet, men igen drukner Thomas i det hvide lys – og selvom indstilling er på automatisk – så vil den bare ikke samarbejde! Her er vinklen fra kameraet!

Jeg havde i øvrigt stillet stativet for tæt op af tæppet, så jeg ikke kunne gå bagom og filme – så jeg havde ikke ret meget vinkel at arbejde med, men til gengæld så har jeg da en del gode fotos som jeg kan pille ud af nikon optagelsen.

Jeg havde ellers taget mit andet action kamera med, som jeg kunne have sat op på ventilationsanlægget, men naturligvis havde jeg glemt sd-kortet!!! Så det blev droppet. I forvirringen over at prøve at sætte sd kortet fra lydoptageren over i actionkameraet, så tror jeg at der skete et eller andet med kortet, der måske ikke sad korrekt, så optagelsen af uvisse mystiske årsager blev korrupt – dvs, den kunne ikke reddes, så det var ærgerligt!!! Så den eneste komplette optagelse af showet, er den fra mit zoomkamera – lyden er heldigvis god!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.