2019-11-01 Thomas Tester på Teater Play, Kbh

Hvor:  Teater Play, Strandlodsvej 7, Kbh (Link) (Facebook)
Tid: lørdag kl. 20:00-21:20.
Audio/Video: Ja/Ja (Audio: 109 min/Video: 85min.)
Udstyr: Zoom kamera og lydoptager, Nikon Coolpix P900 & Huawei P20.

Fredag d. 1. november

Et par dage før jeg skulle se det første show, tog jeg hjem til min mor, og var hos hende, indtil fredagen, hvor jeg tog direkte ud til Play om aftenen. Inden da, mødtes jeg med min ven Ulrik, der også er stor fan af Thomas – og vi skulle lige nå at spise på “stamstedet” Burger House, der ligger på Holmbladsgade 74, kun lidt over 600 meter fra Play. Det er dog blevet kompliceret at rejse i Kbh efter at metroen er kommet til – jeg foretrækker dog at tage bus 31 fra hovedbanegården til Holmbladsgade, da det er den korteste rute man kan gå – ellers var der jo metroen – som jeg endnu ikke har prøvet. (det kommer nok på et tidspunkt)

Fordi vi var taget afsted i god tid – jeg tog afsted fra Rødovre en halv time før planlagt, så kunne vi spise i normalt tempo(!) og endte med at være på Play allerede kl. 18:20 – da vi ringede og spurgte om der var åben. Det var der heldigvis – vejret var en smule køligt, og det var ikke så fedt at stå udenfor og småfryse i længere tid.

Det er altid lidt underligt, at vente på en forestilling skal gå i gang – publikum kommer først indenfor en halv time før showet går i gang – og jeg selv har jo travlt med at planlægge hvorfra jeg skal optage – og denne gang ville jeg prøve nye vinkler – men det skulle vise sig ikke at være så klogt bagefter – mht. belysningen. Men de tekniske udfordringer skriver jeg om i slutningen i artiklen.

Før showet gik i gang, kom med for første gang helt ind i “VIP” rummet, hvor kunstnerne sidder og lader op til de skal på. De andre gange jeg har været på Play, har jeg haft brugt tiden på at tale med de andre, der kom, eller med de ansatte, og så ellers koncentreret mig om opgaven – jeg havde ikke overvejet seriøst om at gå ind til Thomas, selvom jeg kunne se andre gøre det. Denne gang så synes jeg det kunne være sjovt at få et billede eller to fra hver aften inden han skulle på – og dem kan du se herunder:

Showet:

Salen før showet – jeg havde sat mit kamera op på ventilatoren – hvilket viste sig at være en dårlig ide mht. belysningen.

Jeg havde taget min sugekop arm med, som jeg brugte på aircondition-anlægget, der hang på væggen – det var primært for at prøve at få nogle skæve vinkler med publikum og Thomas på fra de øverste stolerækker – men hvad jeg ikke vidste før bagefter, var at belysningen drillede, selvom den stod korrekt. På Zoom optagelsen kunne udblæsningen også høres – så det var heldigt, at jeg så optog med min lydoptager – og mit Nikon kamera.

Før showet, tog jeg dette foto af Thomas – der lige skulle bruge et par minutter på at lade op:

Lige under mit Zoom kamera, sad Ulrik, og jeg sad på den anden side af støttebjælken – og til højre for mig sad Peter Nør og John Durloo, der jo også er tit med til Thomas’ shows…Thomas’ kommende kone, sad til venstre længere væk fra os andre.

Da Thomas kommer ind, er publikum hurtige til at give et bifald – og Thomas bukker ydmygt og takker publikum og Teater Play. Herunder en oversigt over de emner Thomas tager op:

 • Han springer hurtigt ud i showet, og fortæller, at han gik fra Christianshavn Torv og op til Kanal Bodega, hvor han engang for mange år siden havde optrådt. Der er en herre, som afbryder ham med en sær bemærkning i starten af showet. Han fortæller også om et møde med en grønlænder, mens han stod og ventede på bussen fra torvet. Thomas spurgte ham, om han vidste hvor mange grønlændere, der bor i Grønland.
 • Scientology-joken kommer lige efter – her taler han om at blive standset på Strøget af de emsige agenter fra den “religiøse bevægelse”, med deres personlighedstests. Og spørgsmål nr. 4 er noget skør!
 • På Hovedbanegården en anden dag blev han stoppet  af en religiøs person med en kuffert – der spurgte Thomas: “Hvis du havde mødt Jesus i dag, hvad ville du så have sagt til ham?” Svaret er morsomt, og publikum griner af pointen.
 • Han taler om en syret oplevelse i Holte midtpunkt om et møde med hans gamle nabo der hvor hans mor bor – en drikfældig herre, der havde mødt hans mor for et par dage siden.
 • Han fortæller, at han elsker at optræde nye steder, og taler om en optræden i Brovst (syd for Aalborg), hvor han kom lidt sent på – så han måtte forudbestille en Taxa så han kunne nå det sidste tog hjem igen. Den oplevelse med Brovst taxa, er én han aldrig glemmer, da taxachaufføren var en noget speciel karakter.
 • Et andet sted, var i Gørlev Bio – byen Gørlev (ved Slagelse) der er noget selvmodsigende i forhold til hvad der egentlig sker i den by! Han overdrivelse over hvordan der er øde i Gørlev er rigtig sjov.
 • Sigurd Barrett inviterede Thomas til temafest i maj måned. Sigurd synes det kunne være sjovt at afholde en slags oktoberfest i maj måned. Gæsterne skulle komme udklædt som tyrolere. Så Thomas lejede tyroler tøj, som han måtte rejse i i en bus på vej til festen.
 • Thomas fortæller at han er så glad for at optræde for os i aften, og for ham er det ren luksus, da han fortæller om et job ved Dokken ude i Nordhavn, hvor omkring 60 erhvervsledere sad 12 meter fra scenen – og den måde Thomas blev præsenteret på – bruger han som kommentar om sig selv i de 3 shows!
 • Thomas taler også om en hadeside der var oprettet mod ham på Facebook – han meldte sig selv ind i den! Men det er en sjov historie han fortæller om nogle af de medlemmer, der kommenterede på hans indlæg!
 • Det leder ham videre til at tale om da han startede i 1991, hvor stand-up hurtigt et fuldtidsarbejde, en identitet og et livsværk! Han taler om, at de i starten overhovedet ikke anede hvad de skulle gøre og tale om, så de gjorde – som alle andre komikere også gjorde dengang – og i ældre tider – stjal materiale med arme og ben! Han taler også om en af dem, der startede op med dem – Jeff Wayne, der fortalte en joke om Kurt Cobain, som Thomas så prøvede at fortælle på dansk på et job i Dallerup – hvilket viste sig at være dumt, når man oversætte direkte – fordi han ikke havde øvet sig på den i forvejen! En anden han så skulle prøve at oversætte til engelsk – var Mette Lisbys joke – om manden der henvender sig til hende i baren med et galt scoringsforsøg: “Hvordan foretrækker du dine æg om morgenen?”, spurgte han hende. “Ubefrugtede, tak!” svarede hun! Det er en joke, der er offentligt tilgængeligt på diverse jokes-sider! Men stadigvæk smukt svaret!
 • Thomas siger- hvad kan vi ellers tale om: Jeg skal giftes! Han taler om at møde Charlotte d. 12. september på Tune, og at de så allerede skal giftes. Måden hun charmerede sig ind på ham, var at hun opdagede, at han lynlås i bukserne stod åben – det billede, hvor hun hvisker det, tog jeg, uden at vide hvad det medførte!!  Han lavede lidt sjov med det, og fortalte også – at det jo ikke er første gang han har været i et ægteskab – og taler om sit andet ægteskab med Anette, da de skulle fortælle Thomas’ mor om deres ægteskabsplaner i Holte.
 • Han taler lidt om at trods hans 52 år, synes han ikke at han har udviklet sig som forventet – især de økonomiske problemer – og han taler om at have fået en revisor som han var til møde med i januar.
 • Humor har fået Thomas igennem mange kriser og frustrationer, og kommer lidt ind på Terrorfrygt, og det at flyve til Aalborg, med en mand, der ikke ville med på flyet…
 • Han taler om sin kommende turné til foråret der kommer til at hedde “Anonym Alkoholiker” og taler om sit alkoholmisbrug som han er kommet ud af – for nu 6 år siden! Han nævner i den forbindelse en oplevelse på Oslofærgen, og en stivkrampevaccination han fik i 90’erne. For 2 år siden overvejede han at melde sig ind i AA – hvilket viste sig at være meget givende. Han taler om at sidde i gruppeterapi, og føler sig ikke så hårdt ramt som de andre. Mantraet de har er at sige sit navn, fx: “Dav, jeg hedder Thomas Wivel, jeg er alkoholiker.”
 • Thomas taler lidt om at føle sig lykkeligt opstemt – hvilket ramte ham, da han gik ned ad trapperne i sin opgang – og nærmest har en åbenbaring, indtil en kvinde på en cykel rækker armen ud mod ham og siger “Rummet er åbent!”. Publikum klapper og griner af pointen, da han fortæller den.
 • At sige undskyld til folk fra sin fortid i AA – er også relevant for fx Mette Frederiksen, der skulle give en undskyldning til Godhavndrengene i en direkte transmission. Pointen klapper publikum af.
 • Han taler om i sine yngre dage at være tiltrukket af dramatiske kvinder – fordi han er vokset op med kvinder i 70’erne (kvindebevægelsen). Han kommer ind på en kæreste han havde for et par år siden, som var bipolær.
 • Han taler om at tale om sex som stand-up komikere i 90’erne – hvor de ikke anede noget om forhold. Og giver et par eksempler på dårlige sexjokes han fortalte.
 • Han kommer ind på MeToo – og om at kvinder ikke bør være alt for slanke.
 • Han taler om at have jobs ved børnefødselsdage og konfirmationer. Det sjoveste er nok, når han skal præsenteres – og bliver nærmest oversolgt…
 • Han taler om at have en svaghed for vittigheder – noget som nærmest er bandlyst i stand-up genren – og fortæller et par stykker af de sjoveste han kan – den med isbjørnen, den med sneglen, en fyr til lægen med et onani-problem, og en Povl Erik Carstensen om kvinder, der ikke kan lide sex, to mænd i en sauna, og en tysker i sin porsche.
 • Han taler om at være glad for at være vokset op i 70’erne og 80’erne, og det musik han lyttede til, fx The Doors “When You’re Strange”, som han lyttede til som 8 årig. En anden var David Bowie – Scary Monsters – Ashes to Ashes…og så frem til det dumme i dag “Jeg kigger på fugle…hvorfor ikk, hvorfor ikk!” Han taler om sin første koncert i KB Hallen i 70’erne (tror det var Led Zeppelin)
 • Han var til distortion og lyttede til nogle vilde rytmer…
 • Thomas fortæller at han er glad for sin ædruelighed og synes at verden er mere farverig, og han er blevet sødere – og erkender at tømmermænd ikke hjælper på humøret. Han taler om et skænderi mellem Anette og ham selv – hun smed en steg efter ham – den måde han fortæller og beskriver den på er hylesjov!!!
 • Han taler om at have deltaget i vredeterapi i Bredgade – John kommenterer det med “Vredegade”. Men sjov historie om en kaffemaskine der var gået i stykker. Det hjalp Thomas at gå i terapi – vrede er en måde at beskytte sig selv på. Han taler om hele tiden når der er noget der irriterer ham, at han går rundt og ærgrer sig. Hans turbulente forhold har lidt under dette.
 • Han fortæller et par jokes som Povl Erik havde fortalt ham – den ene om ægteskab og den anden om en der fik en kniv i øjet.
 • Han fortæller om den dag da Anette ville skilles (12 år siden), ville Thomas finde en måde at løfte stemningen med en usædvanlig gave til hende.
 • Han afbryder en historie for en historie om hans tredje barn han fik med Birgitte, og taler om den dag hun skulle føde – og publikum griner af den måde han fortæller hvor lidt entusiastisk han blev for hvert barn han fik. Da vandet gik på Birgitte, havde Thomas ikke tid, fordi han skulle til et meeeeget vigtigt interview på Comedy Zoo (Vaffelbaren) – men han ankommer til sygehuset da hun er på vej til at føde. Han fortæller det på en rigtig sjov måde.
 • Han forstår ikke hvorfor folk vil se film af deres børns fødsler. Han taler også om at blive “syet i fissen” på en sjov måde!!!
 • Thomas er glad for at publikum er så rummelige! Han taler så om meget der irriterer ham personer der ikke kan finde ud af selv at finde spisesteder i et land de er rejst til, fordi de efterlyser det på facebook. Og hardcore feminister, der mener at de er single fordi mænd er bange for dem. Hvad med nøgenbilleder fra mænd? Mænd er visuelle, kvinder er mere praktisk anlagt.
 • Brian Sandberg historien, da han sendte et nøgenbillede til en kollegas kæreste…upppsss! Thomas brokker sig over at rockere er blevet så metroseksuelle! Så blev han kommenteret af Hjørring-rockeren fra Hjørring, der truede Thomas på Facebook i chatten.
 • Han får mange beskeder fra ældre kvinder. En af dem skriver han med, og taler om dengang hun skrev en besked tilbage med en uheldig stavefejl.
 • Han taler også om en besked fra en mongolsk pige, der synes han var sjov. Og om at optræde for mongoler i et center i Vangede. Det er udfordrende fordi de afbryder meget midt under opbygningen af jokes.
 • Han taler om at blive genkendt (forkert) på gaden – fx på Østerbro, hvor en mand fx råber “hej Henning!” til ham.
 • Han vil gerne afrunde showet med at tale lidt om sit kommende show, primært om at det er svært at acceptere at nogen holder op med at drikke, men det er ikke noget Thomas kan genkende, fordi han bliver nærmest præsenteret med alle variationer af fx most og saft. Han har ikke noget problem med at folk drikker i hans nærhed. Han kalder sin drikfældige periode, for et “mareridt”, som dog hørte med i kunstnerlivet. Han fortæller så den (druk)tur til Herning i 90’erne sammen med Carsten Bang og Casper Christensen, på diskoteket Alcatraz, hvor DJ’en bliver nødt til at stoppe folk med at danse – Thomas efterligner ham på en meget sjov måde. Derefter fortæller han hvordan de optrådte på scenen – meget dårligt!
 • Et job på Skanderborgfestivalen i Ekstrabladets til med programmet “Den Verbale Slagmark”, hvor de skulle på om formiddagen ved 10 tiden. De måtte så ankomme til byen dagen før, hvor de også drak igennem, hvilket viste sig at være en dårlig ide, da Omar Marzouk havde det dårligt og kastede op på scenen.
 • Han snakker også om at have optrådt på Dampmøllen, med en anden mand der kaster op lige som Thomas præsenterer sig selv.
 • Inden Thomas slutter af, så nævner han mig, og siger mange tak til mig, for at have filmet (mere end) 60 timer med ham, og laver lidt sjov med at det kan blive en meget lang film – og at jeg håber at han snart dør. Jeg siger så, at jeg skraber ind til hans begravelse…og pause – eller skilsmisse!!! Så griner publikum og Thomas (og Charlotte griner heldigvis også) og jeg trækker den tilbage, og Thomas siger at det er grov/barsk Næstved Humor, og fortæller en Peter Madsen-refereret joke. Heldigt at der var folk tilstede der har humor, så jeg ikke blev smidt ud på røv og albuer, og da showet slutter, grinede dem der sad foran mig også af min kommentar bagefter, da jeg sagde, at jeg ikke lige vidste hvor den med skilsmissen kom fra! Men Thomas havde selv fyret nogle grimmere nogle af tidligere i showet! Men det er nu meget sjovt, når uventede kommentarer morer folk!
 • Han har virkelig været tilstede i mange jobs, hvor han har stået og hørt andre folk holde tale – og en kort kommentar fra en kone til hendes mand ved et bryllup afslutter denne aften!

Thomas afrunder en aften for et meget tændt publikum, og det var sgu rigtig sjovt hele vejen igennem. Også når han improviserer lidt undervejs, hvilket garanteret også er planlagt, haha! Nej, ikke alt kan planlægges, hvis man ikke ved om publikum siger noget. Men det er jo det, som aldrig helt vil kunne undgås til ethvert show, komikere optræder med. Forskellen er bare, om de ting der siges, er velmente – og naturligvis at vitserne ikke går over den magiske grænse – jeg synes selv, at min var lige på grænsen, men Thomas har ikke noget imod det, så længe han jo forstår hvor det kommer fra.

 

ALBUM:

 

 

 

 

Tekniske brølere:

Jeg har sjældent en dag, hvor der ikke er et eller andet, der går i koks – det er som om universet balancerer på en knivspids for mig, somme tider, uanset hvilket humør jeg er i – men trods alt, så lykkes det mig alligevel af fange et par gode skud eller optagelser, som måske kan bruges til min dvd-præsentation af Thomas Wivels shows i de 3 år jeg har fulgt ham. Det er en helt og aldeles kæmpe ære at få lov til at forevige de shows jeg kan nå at se med ham i Næstved og i andre byer – og det er da helt sikkert, at jeg MÅ se hans kommende oneman show til næste år.

Mit zoom kamera, som jeg satte på aircondition-anlægget, kunne ikke lige klare lyset, selvom den stod på den indstilling, jeg mente virkede. Men der tog jeg fejl. Før scenelyset blev tændt, så alt fint ud, men da han gik på, så druknede Thomas i lyset. Det ser sådan ud her:

Vinklen var ellers ok – men alle folk sad på de forreste rækker der var proppet, lige med enkelte tomme stole.

Så det var heldigt, at jeg i det mindste kunne skyde nogle gode billeder fra min placering, selvom belysningen også kunne drille lidt.  Det er derfor jeg foretrækker at filme, fordi det kan være svært at tage et ordentligt stillbillede!

Men af en eller anden grund, drillede mit nikon kamera mig denne aften – jeg tror ikke engang der var gået 45 minutter, da batteriet var drænet – men kameraet var også nærmest kogende, så jeg måtte prøve at puste på det flere gange for at køle det ned!

Det er derfor at der mangler ca 20 minutters optagelse med det, så jeg måtte tage mobilen og optage lidt med det, indtil kameraet var kølet lidt af igen!

Min lydoptagelse var heldigvis tydelig, men man kunne høre hvordan folk trampede med fødderne, og jeg selv også, da jeg rejste mig op, for at kunne undgå at få publikum foran mig med på optagelsen…men trods det, så er der heldigvis en del af billederne og optagelserne der er brugbare!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.