2019-11-01/03 Thomas Tester på Teater Play

Hvor:  Teater Play, Strandlodsvej 7, Kbh (Link) (Facebook)
Tid: fredag-lørdag kl. 20:00-21:30, søndag kl. 17:00-18:30.
Audio/Video: Ja/Ja
Udstyr: Zoom kamera og lydoptager, Nikon Coolpix P900 & Huawei P20.

En weekend med Thomas Wivel
Thomas laver tre test shows i træk til hans kommende Danmarksturné med start i februar 2020. Disse test shows kan være kortere, end hans “normale” 2 timer på Beach i Næstved, hvor han leger med nye anekdoter og jokes – og det er altid interessant at se dem blive formet til noget brugbart til et betalt job – og selvom jeg kender hans sæt sådan nogenlunde – så vil der som regel altid blive lavet lidt om på rækkefølgen. Thomas udfordrer sig selv på den måde, ved ikke bare at gå ind og følge sit sæt slavisk og til punkt og prikke. Det er stadig kun leveringen af en punchline, der skal sidde lige i skabet, som er vigtigst af alt – og på Play – er det tydeligt, når folk kommer og betaler for at more sig – så gør de det også – også fordi de kan lide at se Thomas’ form for humor. Selvom Thomas var en af den håndfulde komikere, der startede Stand-up i Danmark, er han ikke så meget “in” i forhold til mange andre etablerede komikere i dag – både af den “gamle skole” og den nye, med de nye unge friske talenter. Men dem, der følger ham loyalt, bliver også belønnet, også selvom det er de samme jokes man hører igen og igen. Men det er jo det, som ikke er ret meget anderledes, end hvis man gik til koncerter og hørte den samme sætliste. Fordelen er jo, at hvis man elsker dette band vi ser i en koncerthal, så er det ligegyldigt om man har hørt en eller flere af sangene flere 100 gange – de er lige gode hver gang – sådan har jeg det også med vittigheder, eller gode historier. Bare fordi de har været fortalt én gang, betyder det ikke ,at de ikke er gode længere. Thomas har dog haft prøvet SÅ utrolig meget forskelligt, at han heller ikke behøver at bevise noget for andre – end ham selv – og det er tydeligt, at han gør som det passer ham – fordi han tillader sig selv at eksperimentere…meget…med sit sæt før han er tilfreds med resultatet. Thomas er meget alsidig – nærmest multitask-orienteret, og bevæger sig rundt i mange genrer – den primære kilde til hans indkomst er stadig – Stand-up. Igennem firmajobs og private jobs og forespørgsler til alt muligt (værtsjobs også), kommer han ud og underholder folk – og på den måde, udvider han også sin bekendtskabskreds betydeligt. Og det er nok også derfor han holder af “mafia-metoden”, som man nu kender den indenfor stand-up komikkens baggrundshistorie (det er én jeg uddyber i min kommende bog!)

“Dr. Wivel Ta’r Imod”
Humørlægen åbner konsultationen på det herlige Teater Play, der blev grundlagt d. 27. august 2004, og sørger for at hjælpe publikum med at få motioneret de måske vigtigste muskler, som mennesket besidder – lattermusklerne! Som Viktor Borge sagde engang: “Smilet er den korteste afstand mellem mennesker!” – så er det vigtigt i disse tider, at man har noget at grine af og grine med. Humor er altid at foretrække, i stedet for en grå og trist hverdag, hvor man bliver deprimeret over de triste nyheder i tv eller medierne online – eller bare vejret, der snart er ved at skifte om fra solskin og varme til regnvejr og kulde – før det endelig begynder at gå helt galt, når det første virkelige tegn på at vinteren er på vej, kommer!

Så hvad gør man, når man har brug for at få løftet det tunge deprimerende sorte slør foran sine øjne? Man tilbringer da bare en weekend med Dr. Wivel, der altid har en lille – eller flere små overraskelser i bagkataloget af sit kæmpe arsenal af historier og erfaringer fra sit liv – og sin stand-up karriere.

Noget jeg har lagt mærke til – er at mange folk elsker, når der parodieres, eller man laver mimik eller andet, der viser lidt energi og entusiasme for fortællekunsten. Thomas har meget svært ved at stå stille, når han koncentreret med hvert skridt, næsten som en rytmeboks afleverer sine jokes, eller historier/anekdoter med den timing og præcision han byder sig selv at levere, når jobbet kræver det. Når Thomas ta’r betaling for sit show – kan man i høj grad forvente at der bliver noget at tage med hjem og tænke over, hvad enten det er genbrug af gamle vitser eller helt spritnye historier, som kun Thomas’ krøllede hjerne kan formulere ud til os tilskuere!

Det er altid en fornøjelse, at følge med i Thomas’ karriere, hvad enten jeg selv oplever hans optrædener eller ej!

I øvrigt, så skal Thomas jo giftes – for 4. gang!!! (Læs artikel her)
I disse shows taler han om, hvordan han mødte Charlotte, som du kan se herunder – billedet er taget efter showet af Mille Berg – ejer af Teater Play:

@Mille Berg/Teater Play

Klik på den store skrift for link direkte til artiklerne.

Fredag d. 1. november

Tid: fredag kl. 20:00-21:20
Audio/Video: Ja/Ja

Lørdag d. 2. november

Tid: lørdag kl. 20:00-21:20
Audio/Video: Ja/Ja

Søndag d. 3. november

Tid: søndag kl. 17:00-18:30.
Audio/Video: Ja/Ja

 

LINKS:

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.