2019-10-05 Flammen, Jernbanegade, Næstved

Hvor: Restaurant Flammen, Jernbanegade, Næstved (Kilde)
Tid: kl. 20:00-22:00.
Audio/Video: Ja (ca. 45 min.)

Efter et par dage rundt i hælene på Thomas Wivel, først på Kellermans i Kbh d. 3/10 og i går d. 4/10, så kunne jeg lige så godt tage denne aften med, når Thomas lige kiggede forbi på Flammen i min by, selvom al det rejseri dræner mig. Jeg tog alene afsted, så jeg ankom sådan ca. 1 time før i god tid, og jeg har set Flammen før indvendig, og tænkte, at det blev da noget presset, hvis der ikke lige var et godt hjørne han kunne stå.

Da jeg ankom til restauranten, blev jeg vist ud i baglokalet, hvor Thomas og Caspier sad og snakkede. De gik ud og valgte så vinduet ud til Jernbanegade, hvor der var plads til i hvert fald 30-35 stykker siddende gæster – som kunne se hans optræden gratis efter deres aftensmad.

Caspier & Thomas. Thomas er iklædt sin nye smoking.

Thomas virkede sådan lidt usikker på, hvor godt konceptet ville fungere, da det var første gang, restauranten havde sådan et arrangement. Caspier havde et PA system med, som han måtte justere flere gange undervejs i den times tid, Thomas underholdte.

Jeg selv vidste ikke lige hvor jeg skulle være at placere mit kamera – der var godt nok en rude, hvor jeg kunne sætte kameraet på armen med sugekop, og så ellers placere det et uforstyrret sted, men jeg ombestemte mig, og tænkte, at jeg kunne lige så godt prøve at optage det hele med min Nikon kamera. Selvom der var rigeligt oplyst, så begyndte det at skabe problemer igen med fokus – og Thomas var placeret lige under en spotlampe, der lyste ham tydeligt op, når han trådte et skridt frem, og under det. Det gav en god stemning på billederne…Men det kan du se herunder…

Her er i øvrigt lige den eneste plakat indenfor, der viste hvad der skulle ske denne aften. Der var ikke noget udenfor desværre.

Her er Caspiers PA-system:

Thomas byder velkommen

Det var tydeligt, at de folk der var kommet, gerne ville se ham, men der sad nogle unge imellem, der havde mere travlt med at kigge i mobilen end at koncentrere sig fuldt ud, hvad der foregik henne ved vinduet. Men for det meste fulgte alle med og grinede på de rigtige steder, og somme tider ikke nær så meget ved jokes, der måske var lige på grænsen af deres humor-kapacitet.

Der var også et fuldt bord bagved, hvor folk fejrede en fødselsdag, og de gik et kort stykke tid efter de var færdige med deres mad under showet. Der var vel 25 i alt – og så en håndfuld flere længere bagude, men hele restauranten kunne vist sagtens høre det hele alligevel.

Showet:

Da han kun skulle optræde ca en time, var det begrænset hvor meget han kunne hive frem af sin “kæmpe buffet af materiale”, men da det så blev tid til at gå på, fik han et pænt bifald, som lød som det i Sorø. Thomas fortæller, at han har glædet sig til at besøge stedet, da det er første gang at restauranten laver sådan et arrangement. Han spørger så om folk har fået noget godt at spise, og man kan lige høre en lille pige råbe op: “Jaaaah!”

Thomas fortæller, at han holder meget af Næstved, også på grund af det gamle slogan: “Næstved. Byen med de gode parkeringspladser”. Han taler lidt om andre seje slogans.

Han kigger lidt ud over publikum, og fornemmer, at der er sådan lidt familie-agtig stemning i aften, og spørger om de kender hinanden! De fleste siger nej. Bordet foran Thomas, er fyldt med piger, og der er en af dem, der har fødselsdag, og han spørger lidt ind til hvad hun laver.

Han spørger en mand ved bordet ved siden af ham, hvad han laver, og han svarer: maler. Thomas synes han ligner en blanding mellem Bruce Willis og Vin Diesel! Han spørger hvor lang tid han har været sammen med kæresten – 40 år!

Han snakker så om at have respekt for håndværkere, og som lærling arbejder man røven ud af bukserne i 4 år! Han spørger så mere ind til parret om deres vennekreds, osv. En mand der sidder ved parrets bord (de er nok venner), arbejder på kommunen som kørselskoordinator. Han får lige kørt i position til at lave et par jokes om stillingsbetegnelser, der skal lyde flottere i dag.

Han spotter så en dreng længere henne på gulvet, og spørger om hans alder. 11 år. Han har lige en fræk joke til ham, som han starter på, men stopper sig selv – og publikum griner, fordi det er upassende at fortælle alt for frække jokes til børn, haha!

Et andet par ved bordet ved siden af igen, bliver også lige spurgt ind til. De har været sammen i 9 år. Thomas synes det er imponerende, og fortæller at han er tit ude at optræde til bryllupper.

Thomas når til hende, der vandt Flammens konkurrence, som var på Facebook, hun vandt en middag, og Thomas ønsker hende tillykke med det.

Thomas når hen til det bord jeg har sat mig ved, og er rimelig tæt på ham med både Nikon kameraet og min mobil – ikke så nemt at styre 2 ting på én gang, men det gik lige, selvom det er dumt! Han synes den samling om bordet ser lidt mafia-agtige ud, og det bliver der grinet af rundt om bordene

Der var endnu en fødselsdagsgæst, en pige der fyldte 18 år, der havde fået et kørekort (vist nok) Thomas får så lige fyret sin kørekorts joke af! Han spørger flere rundt om bordene hvad de laver, og en ung mand svarer: samfundsvidenskab, og Thomas spørger ham hvad han kunne tænke sig at være. Svaret: Matematisk Økonom. Thomas er imponeret af den unge mand med visioner!

Han fortsætter med at tale om sin stamtræ som han har undersøgt – og joken får lige publikum til at grine da pointen går op for dem…

Thomas fortæller at han holder meget af at være stand-up komiker, fordi man kommer rundt omkring i Danmark i spændende sammenhæng, fx som denne, og synes at Danmark er et smukt land at rejse i. Han taler også om årstiderne, om fitness hysteri. Han spørger publikum, om nogen har løbet maraton. En kvinde svarer at hun har været ude at “støtte brysterne” med et 7,5 km langt løb. Det tog hende 52 minutter at gennemføre. Han havde også spurgt om det for nyligt ved Bellahøj, hvor han optrådte.

Han taler også om en episode i dag i toget, hvor de holder stille meget længe lidt udenfor Næstved, hvor der langt om længe kommer en lidt unødvendig servicemeddelelse!

Caspier kommer lige op til PA-anlægget og retter lyden en smule. Han taler lidt om sværvægtsboksning, og skolen i 70’erne, primært om lærerne der havde pagehår og fuldskæg. De lavede også mange ting i ler, uanset hvilke fag man havde, næsten. Og hvad med spring over hest i 70’erne? Har vi stadig brug for det i dag? Han var også forundret over gymnastiklærerens korte bukser, der sad alt for stramt….Den joke med stafetten bliver der også grinet af! Han taler også om at holde af det multikulturelle samfund, pointen af den bid, griner barnet af, og Thomas griner, fordi det kun er barnet der grinte højest af den ellers gode joke! Han taler videre om det indvandrerne er kendt for – at give rabatter. Hvad så med en arabisk vejrmand, ville han gøre det samme? (sjov imitation)

Han taler om at være single og madlavning. Så snakker han om dengang han var med i “Til middag hos…” med Amalies mor, Linse Kessler, Denice Klarskov, og talte lidt om de ting der blev talt om i programmet (det har jeg tidligere skrevet om i nogle ældre shows) Da de skulle hjem til ham, så Amalies mor under programmet, et billede af Thomas’ farmor – der minder meget om Astrid Lindgren og så opstår der lidt misforståelser med hvem hun er.

Han taler også om den “Master”-serie han medvirkede i på et tidspunkt, hvor han blev stemt ud i første program, hvilket næsten er en tradition for ham. Han røg ud af programmet, fordi han ikke lavede desserten som det var meningen, og det endte med at blive klippet ud, fordi Thomas sagde noget, som de ikke ville have i fjernsynet.

Så er der berøringsangsten i vores kultur i dag, med alt det man ikke må sige (den med N-ordet) Caspier går hen og justerer lyden lidt igen, så der kommer lidt feedback, og beder publikum om at give hånd til hans manager. Han taler også om sin medvirken i Vild med Dans i 2014, hvor han også blev stemt ud i første program.

Spørgsmålet om folk i publikum kysser med åbnede eller lukkede øjne, får altid folk til at grine når de hører pointen. Han taler også om OBS= Oplysninger til Borgeren om Samfundet. Og reklamer om Colgate.

Thomas laver lidt sjov med fødselaren ved bordet hvor han står, og det hjælper med at få stemningen løftet lidt mere, da han spørger ind til hendes kæresteforhold.

Den joke med kvinder og GPS’er går også rent ind- og bagefter henvender han sig til hende der løb for brysterne, og siger: “må jeg lige spørge, du har altså støttet brysterne i dag?”, hvorefter hun griber fat i barmen, og Thomas laver sjov med det…Men roser hende for hendes velgørenhed. Hendes job er at være sekretær for en børnelæge. Thomas siger, at han selv har 4 børn..har han hørt..Han taler så om sin yngste søn Bastian, der er 11 år – i den alder er verden som regel spændende, og den skal udforskes. Han fortæller også en anden historie om Bastian og han to år ældre storebror Jonathan, der sad og tegnede.

Han spørger om der er nogen pædagoger til stede – men der er en pædagogstuderende – og Thomas synes pædagoger er nogle af de sejeste, og det ville være fedt hvis man kunne sende dem ud at løse nogle af verdens problemer – i fx krig.

Da han slår over i en af de sædvanlige pædofil jokes, bliver publikum sådan lidt , “hårh, hårh”, næsten lige til grænsen-agtigt, grin, godt blandet med nogle der faktisk griner af den, selvom der er børn til stede.

Så er der joken om isbjørnen der kommer ind på et værtshus…

Og så den med sneglen, der banker på en ung mands dør…

Og den med manden der kommer op til lægen med et vist kødeligt problem!

Den sidste publikummer Thomas snakker med, er ejer af eget firma – et slags selvhjælpsfirma.

Så snakker han om sin iphones stavekontrol…

Thomas siger farvel til et meget venligt publikum, og får et stort bifald på vejen ud…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.