2019-10-03 Kellermans Bar & Grill, Teglholmsgade 36, Kbh SV.

Hvor: Kellermans Bar & Grill, Teglholmsgade 36, Kbh SV. (Link) (Kilde) (Facebook)
Tid: kl. 16:00-19:00.
Audio/Video: Ja ( 134 min.)

Det er ikke så tit jeg oplever noget udenfor Næstved, men når jeg gør, så er jeg glad for at det er i København, fx denne gang så ender jeg et sted, som jeg tidligere har haft planer om at besøge, da der er gratis Open Mike hver onsdag kl. 20 – og fordi at flere af de komikere jeg har dokumenteret, har optrådt der. Men jeg regner med at vende tilbage igen i 2020, hvis ikke der sker andre spændende arrangementer inden årets udgang.

Det var en lidt spøjs tur på vej ind – da jeg ikke lige kendte området, så hørte jeg ikke lige, at jeg skulle af, så jeg endte med at stå af længere nede ad Teglholm Allé. Jeg var jo heldigvis i god tid, så jeg ankom allerede lidt over kl. 14.

Lidt om Kellermans:

(© Nordisk Film) (Kilde)

Der er sket meget på Teglholmen, siden man første gang i en Olsen Banden film kom til at lære stedet at kende fra scenen med skænderiet om en kuffert som de stjal i “Olsen Bandens flugt over plankeværket” fra 1981, da det stadig var et øde industriområde. I dag er der en hel ny bydel med kontorer, butikker – og Tv2s hovedkvarter i København.

Caféen på Teglholmsgade 36, er drevet af familien til Lone Kellermann, der i 1970’erne og 1980’erne udfoldede sit talent på den danske blues og rockscene, og på de skrå brædder i revyer, spillefilm og teaterstykker. Hun fik et gennembrud med sin anden pladeudgivelse “Før Natten bli’r til Dag” i 1978 – med den for Lone Kellerman atypiske sang “Se Venedig og dø”, som hun fik i gave af Kim Larsen. Sangen var egentlig beregnet til Gasolin’s bidrag til Dansk Melodi Grand Prix i 1978, men han gav altså hende sangen i stedet.

Se den her med Dirch Passer, Tommy Kenter & Kim Larsen:

Kellermans Bar & Grill blev åbnet d. 2. december, 2017 ikke langt fra Lone Kellermanns Vej på Sluseholmen. Det er Lone Kellermanns datter, Iben, der hylder sin mor og morfar, med billeder, platinplade til et diplom som hun vandt i en konkurrence for piberygere, osv som hænger på væggene på stedet. På bardisken står den blå whiskeyflaske, der bærer navnet Lone Kellermann:

»På et tidspunkt gav whiskeyproducenten Chivas min mor en flaske med hendes eget navn på, jeg kender ikke historien bag, men det er hende, der har drukket den. Det kunne hun ikke være bekendt, hun kunne godt have gemt en lille smule,« konstaterer datteren (Kilde)

Nåh men nu til selve min historie om endnu en bogreception med Thomas Wivel, der i denne omgang har forfattet en slags “samtalebog” med Stephanie Star, som han har interviewet et godt stykke tid i forvejen.

“Glansbilledet, der blev krøllet”

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at de kendisser jeg kommer til at møde i fremtiden, sker igennem Thomas Wivel – og Stephanie er bare én af dem. Hun er foredragsholder, forfatter og TV personlighed (se dette interview i Sådanmark, hvor hun fortæller lidt om sit liv). Men jeg hørte så “rigtigt” om hende for nogle måneder siden, da Thomas meddelte endnu en bogudgivelse i samarbejde med Stephanie – og naturligvis var jeg interesseret i at finde ud af, hvem hun er. Det var vist tilbage i maj måned (2019) på Teater Play jeg mødte hende første gang, og hendes advokatven, som var mødt op til Thomas bogreception for “Kvinderne og døden”. Anden gang var på Bartof Station d. 28. august. Der er meget jeg endnu ikke ved om hende, da jeg ikke har brugt så lang tid på at undersøge hendes baggrund, så herunder er lige de mest relevante fakta (for bogudgivelsen og samarbejdet med Thomas Wivel). Læs i øvrigt også hendes hjemmeside, som jeg linker til i bunden.

Den 30. august var hun med til Zulu Comedy Galla, hvor hun på en meget snedig måde reklamerede med sin kommende bog!

Er man på facebook, så kan man gå ind på hendes officielle fanside, og følge med i hvad hun laver. (og det er ikke så lidt!). Senest medvirkede hun i en 4 episoders dokumentar om sit noget voldsomme stop med botox og kollagen på DR3, hvor hun virkelig viser den kamp hun har med de forandringer hun vil have i sit liv. Hun ville tilbage til sit normale udseende, og det er med til at gøre det hele til en følelsesmæssig karruseltur

“– Jeg var jo en lille dulle. Til sidst lignede jeg Pamela Anderson, det var mit idol dengang. Så kiggede jeg mig i spejlet en morgen og tænkte ’det gider jeg simpelthen ikke mere’. Jeg har så meget indre power og sjæl, hvorfor skal man se dullen og ikke den powerwoman, jeg er?” (Kilde)

Du kan følge med i hendes forvandling i de 4 afsnit på DR 3 her. Første afsnit blev sendt d. 21. august, og det sidste d. 23. august. Det sidste afsnit er det mest sete på DR hidtil.
Det hele opfulgt af en bogudgivelse i samarbejde med Thomas Wivel, som i udkom den 30. september 2019 på forlaget Mellemgaard.

Bogen kan du købe hos Mellemgaard her.

Uddrag af bogen

Afstnit 1 i serien om mig på DR starter med rød løber. Jeg er til Music Awards og det hele. Og det er altså lige mig. Sådan en type vil jeg altid være, selvom jeg er gråhåret og alt det det. Men det er der jo ingen, der ved, for mine programmer før dokumentaren handlede altid om glamour og ”se mig”, og pludselig går det op for mig, ”det her orker jeg ikke mere”, og så ser man simpelthen, at jeg får fjernet mit hår. Altså jeg sidder i en stol og tager mit hår af. Mit store, lange hår. Jeg fik jo alt sponsoreret. Vi skal back to basics. For alt var fake. Det var fake, fake, fake.

Om forfatterne

Stephanie Star beskriver sig selv som ”italiener med hang til engageret drive”. Det må siges at være sandt. Hun er en excentrisk personlighed, der blev kendt, da hun stillede op til Singleliv, og hun fik prisen for ”Årets lækreste bryster” ved en reality award, da hun var 46! Det hele så glitrende ud på overfladen, men hun så i øjnene, at der måtte ske en ændring. Det fortæller hun åbenhjertigt og ligefremt om i denne bog.

Thomas Wivel har før skrevet både biografier og bøger i alle slags genrer. Han er også komiker og far til fire.

Bogreceptionen

Da, jeg ankom i god tid, fik jeg lige tid til at hilse på Stephanie, der rendte lidt rundt og gjorde klar til gæsternes ankomst kl. 16. Jeg aftalte med hende, at jeg bare skulle være “fluen på væggen” da der også (heldigvis) var andre fotografer og filmfotografer med – så jeg fik god til til lige at finde ud af hvad jeg kunne gøre mht. min egen opstilling af kamera. Jeg har fået sådan en smart arm med sugekop, som man kan sætte på alle glatte overflader i et rum – så jeg troede at jeg valgte den rigtige rude, for at kunne filme hele rummet, der skulle fyldes med gæster – men der kom jeg til at måtte indse, at det ikke var det bedste – så det var heldigt, at jeg valgte en anden vinkel på mine optagelser, når de forskellige gik op til mikrofonen og talte.

Jeg tog et par billeder af Stephanie, der var i gang med at ordne den røde løber, og så stillede hun op til dette foto, som jeg synes er meget godt – bemærk at hun altså går rundt i normale sko – og ikke de højhælede som hun skiftede til senere! Og så var der ellers “fri bar” – men jeg nøjedes med en cola, fordi jeg vidste at jeg ikke ville få ret meget tid, eller plads til at sidde og hygge, da jeg er i “kamera-mode”!

Da de første gæster begyndte at strømme ind omkring kl. 16, var det en smule besværligt at finde en god vinkel at tage fotos i, så jeg gjorde hvad jeg kunne, for at fange stemningen, men belysningen driller mig altid med de kameraer jeg har. Mit kamera skulle ellers være fantastisk til indendørs optagelser, men det tager slørede billeder og mørke videooptagelser – så jeg gjorde mit bedste for at finde de bedste steder at placere mig, når der skete lidt.

De fleste af dem, der kiggede forbi, kendte jeg ikke – det var personlige venner, samarbejdspartnere, osv. Der skete dog mange ting, så jeg havde lidt svært ved at danne mig et overblik, da lokalet var ved at blive fyldt op med gæster, der havde gaver eller blomster med – jeg kom ikke med noget – men jeg havde heller ikke plads til meget i min taske, og regnede med, at hun nok ikke kom til at mange gaver!

Projektørlyset ved mikrofonen var jeg lidt nervøs for, ville skabe dårlige billeder, så jeg håbede at de andre fotografer med deres meget mere dyre udstyr end mit, kunne fange folk i lyset bedre end mit udstyr.

Redaktør Jens og forlagschef Kaj fra Mellemgaard var nogle af de første der mødte op, da de naturligvis stod for bogsalget og reklamen til indgangen:

Her er den smarte oprullelige plakat, der dog havde lidt udfordringer med at blive stående i vinden, så vi måtte sætte en kasse bøger bagved for at den kunne blive stående!

De første par gaver:

De første fremmødte:

Så ankom assistenten til tryllekunstneren Mikkel Mox:

Stephanie har lavet meget velgørenhed for hjemløse, og her er et par stykker fra Gaden, der kom med og skulle være med til at fejre Stephanie. Det er Marlene, der er tidligere næstformand fra “På Sporet” og hendes mand John.

Marlene skriver til mig, om det som Stephanie har været en stor hjælp til:

jeg var næstformand i foreningen hjemløse til hjemløse som stephanie støttede op om – men så fik vi skæv bolig og lukkede foreningen . Men vi laver foreningen 2020 som starter i jan 2020 som vil kæmpe for skæve boliger ( vi har kun 55 stk) og vi skal bruge mange fler til udsatte og hjemløse , samt vi kæmper aktivt for er bedre klima og oprydning af moder jord , vi vil sætte udsatte børn og voksne på kortet – samt oplysning omkring hjemløsheden i Danmark på godt og ondt .

Så indtil januar 2020, må du altså vente med et link, hvis du vil ind og støtte foreningen 😉

Her er gæsterne:

Da tiden nærmede sig kl. 16, havde jeg allerede hilst på Greg Mittenhuber, der har været vært i næsten 6 måneder på Kellermans, og så Povl Erik Carstensen, som jeg jo lærte at kende gennem Thomas. Thomas Wivel og hans gode ven John, var endnu ikke dukket op, men mens Povl og jeg stod udenfor og kiggede efter dem kom de kørende på cykler – det viste sig, at de havde besvær med at finde ud til Teglholmen!

Der blev lige udvekslet en vits!

Kort efter så gik Stephanie på ca 16:35, og bød hjertelig velkommen til alle gæsterne og Greg Mittenhuber, der åbnede receptionen med lidt humor og en lille reklame for bogen, før Stephanie skulle holde sin velkomsttale. Han prøver at oversætte den danske titel til engelsk: “I am coming to grips with my age!”. Jeg har dokumenteret ham 3 gange i Næstved – og han er morsom, og skal opleves – han kan også tale dansk, selvom det er lidt besværligt en gang imellem. Men han er meget let at forstå!

Så holder Stephanie sin tale, hvor hun takker alle de fremmødte, og nævner lige et par vigtige stykker, der aflyste i sidste minut, så hun var nødt til at improvisere lidt mht. kameramænd og tv interviews, osv…men talen blev holdt, og hun præsenterede Thomas, der stod ved bare, da hun ville have ham op ved sin side. Hun fortæller at hun er meget bevæget, og har set frem til denne dag.  Hun fortæller lidt om Daniels mormor, der er Lone Kellerman, og Iben, der er hans mor – og de ejer Kellermans sammen. Hun taler om psykologen Thomas, der er med i DR programmet, og alle der har været der for hende, støttet hende, bakket hende op, samarbejdspartnere, osv. Hun fortalte at hendes dokumentar var blevet set af 1,600.000 mio seere! Hun takker også Mellemgaard for deres arbejde, og Thomas Wivel – som er et geni, og har skrevet bogen. Stephanie lader lige et par tårer falde, mens hun igen takker for al den empati og hjælp hun har fået i sin udvikling, og kommer også ind på at takke alle der har overholdt alle aftaler i forbindelse med arrangementet, da hun blev brændt gevaldigt af i morges – “og det med at bryde aftaler, det gør man ikke overfor en sicilianer. Det er på eget ansvar!”, siger hun, og publikum griner. Hun slutter af med at takker Daniel Kellermann der har doneret, så vi alle kunne være samlet denne dag! Hun glemmer nær at tale om Mikkel Mox, som hun har kendt i rigtig mange år, og det ender lige med at han bliver nødt til at gå op og lave et lille nummer.

Tryllekunstneren Mikkel Mox kommer på scenen, og har en papegøje med sig – og spørger om Stephanie ikke vil holde den, mens han lige taler, men hun afviser det (hun er bange for den?). Han viser papegøjenummeret, og bagefter går han lidt rundt og viser nogle småting


Et fint nummer, men så er det tid til at præsentere Thomas:

Nåh, men mens der blev holdt taler, osv, så bestemte alle de andre fotografer, at de lige skulle placere sig foran mit kamera, der sad på vinduet med et overblik over rummet – haha, ja, sådan går det når der ikke er plads alle steder i alle vinkler (lyden er i det mindste tydelig nok) – se her:

Thomas synes at det er meget passende, at han går på efter en tryllekunstner, fordi han synes at Stephanie selv er et tryllenummer. Han bemærker igen den transformation hun har været igennem, og mange forsøger at skjule sig selv, men Stephanie har gjort det omvendte nu – nu afdækker hun sig selv helt på den mest beundringsværdige måde, siger Thomas! Thomas bemærker også seertallet på hendes program, hvilket han bemærker at DR3 jo normalt har seertallet indbygget i logoet! Han takker også Mellemgaard for at have givet opgaven til ham. Han kalder deres samtaler i forbindelse med deres interviews “en meget poetisk oplevelse”, og siger at hun er faktisk meget lyrisk uden at være klar over det – og her smådriller han hende lidt med nogle ting hun har sagt – hendes respons til Thomas er det her:

Thomas: “Stephanie. Hvad er egentlig dine primære livsværdier nu, efter de her programmer?”
Stephanie: ” Nogen gange går jeg op i ondt i skulderen,  andre gange går jeg op i pyramider!”

Det var en rigtig flot tale at Thomas holdt til Stephanie, og der udbryder lige et “hørt” fra en blandt publikum, da han slutter af.

Stephanie slutter af med at fortælle at hun vil skifte over til sine gummisko, fordi hendes højhælede sko er ved at tage livet af hende, nærmest! Nu kan folk gå i baren, hygge og tale, købe bøger, osv…

Et stykke tid efter, kommer de Marlene og John “fra gaden” som har lært Stephanie at kende derfra (hun har selv prøvet at leve på gaden – i en bil, som hun skriver om i sin første bogudgivelse ), og hun er stolt af den måde hun har været i programmet, og den måde hun har repræsenteret de hjemløse på, og håber hun vil fortsætte støtten i det nye der hedder “Hjemløse Foreningen 2020”. John tager mikrofonen og taler lidt  om at være en gadedreng! Han slutter af med et lille rapnummer (acapella)

Stephanie går op til mikrofonen igen et stykke tid efter og fortæller at hun glemte at fortælle, at der kommer en sæson 2 af hendes program, og det bliver med hendes brystreduktion, så det bliver spændende at se hvad der sker…Greg runder lige af med at sige tak for at være her, og fortæller at der er comedy hver onsdag, og håber at folk vil kigge forbi og se noget gratis stand-up.

Her skriver Stephanie lige sin autograf:

 

LINKS:

http://stephanie-star.dk/
https://www.facebook.com/ForfatterTalkshowStephanieStarTvMedia/
https://www.kellermans.dk/
https://www.facebook.com/HosKellermans

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.