2018-04-12 TV ØST på The Beach, Næstved

Siden den 25. marts, 2016, har jeg gjort det til en tradition at besøge The Beach, efter at jeg fandt ud af, at min absolut favoritkomiker, Thomas Wivel, optrådte der ganske gratis, og det var noget, jeg ikke kunne lade passere, da jeg er rigtig glad for humor – specielt Stand-up, som i høj grad har vokset sig stor i Danmark, takket være bl.a. Casper Christensen, der fik idéen til at lave nogle comedy aftner på Restaurant DIN’s i København, Hvor Thomas fik sin debut i maj, 1991. Det er snart 27 år siden! Jeg blev i første omgang hooked på comedy herhjemmefra, af – naturligvis – Dirch Passer & Co., og det udviklede sig til regulær stand-up, da man oplevede Eddie Murphy på slap linje i sit “Raw” show fra 1987 på video. Da Tv2 Zulu begyndte at vise Stand-up.dk med alle de danske komikere i 1997 på Comedy Zoo, så begyndte min interesse for alvor, da jeg så at de danske komikere kunne være lige så sjove, eller sjovere end de amerikanske. Thomas Wivel, var en af dem, jeg hurtigt bed mærke i, og hørte tit på, når jeg genlyttede/så standup på TV2. Det kan man i øvrigt stadig på kanalen!

The Beach, er jo kendt for, at være stedet, hvor senere succesfulde komikere debuterede, og det er også i den forbindelse, jeg var interesseret i hvornår det fandt sted, men fandt så ud af, at Open Mike på Beach, og andre steder i Danmark, har man valgt at “gå stille” med dørene, ang. hvem det er der optræder, da en Open Mike jo er et “Live kladdehæfte” for de nye komikere, som øver deres materiale, som de helst vil undgå at blive lækket på nettet, og ødelægge enhver mulighed for at tjene penge på en mulig karriere senere i sit liv, hvis man føler, at man er god og talentfuld nok til den slags.

TV2 Øst kommer forbi

Det var meningen, at jeg ville have kigget forbi alligevel og set hvad det var for noget, det der med de Høns, men da jeg hørte, at TV2 Øst ville lave et indslag om The Beach (Guiden), og Thomas Wivel kontaktede mig, for at spørge om jeg kunne finde et klip med ham fra mine optagelser (fx et med en flamingo-dans til The Doors), som de kunne bruge til udsendelsen, udvalgte jeg 5 klip på omkring 1 minut hver (det var svært at finde jokes der varede mindre end det ud af alle optagelserne). Det var ugen før, at jeg kiggede mit materiale igennem og fandt noget der var tv-værdig. Thomas godkendte alle klip, og jeg sendte dem videre til Katja, der skulle lave indslaget.

Her er det fulde indslag:

Først bliver hønsene interviewet, og Katja starter med Anne, der optræder for første gang. Anne er pensioneret folkeskolelærer, og hun er lidt nervøs før hun skal på.

Maja, er den næste. Hun kom med i gruppen i 2017, og synes stadig det er grænseoverskridende, og hendes mave er fyldt med sommerfugle.

Så er der Pia, der har været med i tre år, og er lidt mere erfaren, og på trods af det, så havde hun også sommerfugle i maven.

Herefter går det helt galt, da Katja lige bliver nødt til at drysse lidt mandligt ind det her arrangement – og Kim Roberto (fast inventar på Beach!) og jeg skulle interviewes, så jeg sad på Tommys sædvanlige plads, og Kim ved siden af.

Jeg havde håbet lidt, at kunne få lov til at fortælle på tv, hvorfor jeg kom herned (kun pga. Wivel), men det ville vist ikke være nødvendigt, og så havde jeg vist ikke klart nok fået sagt, at jeg ikke havde set Hønsegården før, så det blev et ufrivilligt kikset spørgsmål, jeg fik svaret på! Men så gik hun heldigvis hurtigt videre til Kim, der også lige skulle i tv!

Kim har optrådt på Beach adskillige gange til Open Mikes, og mange andre skøre reklameindlæg, som kan ses på Beach’s facebookside. Nu ved alle dem, der har set indslaget, at Kim er komiker og en provokatør, og det får seerne lige en lille smagsprøve på i interviewet.

Senere, da indslaget blev sat i arkivet på TV2 Østs hjemmeside, kunne Kim, Svend og jeg se indslaget ude i atriumgården, hvor vi var ved at dø af grin over den ufrivillige komiske måde, vi svarede på, og jeg håber da ikke vi skræmte dem væk. Men vi blev faktisk lige lidt forskrækket, fordi vi sad i samtale, og havde glemt, at vi skulle interviewes – men mit smørrede smil, da kameraet lyste på mig, er hysterisk morsomt. Og efter Kims interview, kunne hun ikke lade være med at grine lidt af det, mens hun præsenterede det næste interview med Hønsemor der blev interviewet på forhånd.

Der var faktisk en, der havde set Kim på tv, og synes lige at han skulle meldes til Natholdet, så det bliver spændende at se, om han er værdig nok til en omtale 😀

Lotte, der har startet Hønsegården, glæder sig til at prøve at vinde DM i Impro comedy, så nervøsiteten er naturligvis tilstede. Vi må se om der sker en komisk ægløsning d. 2. juni på Lygten i København, hvor de har 35 minutter, hvor de skal vise hvad de kan. Held & Lykke til dem.

Så blev det Svends tur til at blive interviewet, hvor han skal fortælle om, hvad The Beach er, og fortæller et par sjove anekdoter om bla. om hvorfor det så ellers berømte sand på The Beach forsvandt i 2009, og den Bacardi-olietønde, som de står ved. Og lidt om de unge komikere, der også kommer langvejs fra, kun for at optræde her, samt nogle af de lokale komikere, der har optrådt i tv – Martin Nørgaard, Heino Hansen og Anders Nielsen. Alt dette kan du se og høre i interviewet øverst.

Herefter blev det Thomas Wivel, der kom på, hvor han talte lidt om det klip, de havde vist i tv, fra en af mine optagelser fra DM i Standup, 7. oktober, 2016. Han bliver spurgt om hvorfor han kommer hernede, og egentlig har han givet et godt interview på dette tilbage i 2016, som du kan læse her. Han fortæller at det er fedt at have et sted, hvor man kan prøve sit materiale af, uden at publikum forventer for meget, i forhold til de mere professionelle gigs, hvor det hele skal virke.

Thomas kan i øvrigt opleves på Beach igen d. 27. april, 2018. Så kom frisk!

Det klip, som der blev vist i tv, samt 4 andre, kan du se her:

Sidste mand, er Anel, der var bag baren, sammen med Svend, og han fortalte så lidt om hvor længe han havde arbejdet for Svend, og hvad han synes om Impro Comedy.

Før TV2 Øst gik på live, skulle der jo lige laves nogle prøveoptagelser af både lyd og billede, og der har jeg så et par billeder fra, som du kan se herunder:

Det blæste en del…men lyden gik heldigvis igennem…
I atriumgården…
Indendørs prøve…
Anel fik lige lidt vejledning i hvordan interviewet skulle foregå…
Svend og Anel…
Der skal lige planlægges lidt med Thomas’ interview…

Hønsegården

Billedet tilhører Honsegarden.dk

Det er første gang jeg ser “improviseret comedy” på Beach, og normalt er det ikke lige den form for humor jeg kan lide, andet end ved Stand-up shows, eller lignende. Improviseret komedie, kræver et specielt talent, hvor man skal være lynhurtig, og ikke mindst skrap til at finde på noget sjovt, når det går galt på scenen. Men det er jo faren ved improviseret komedie – med mindre at det er indstuderet og virker perfekt hver gang. Lidt som fx Linie 3, når de udfører deres “improviserede” indfald på scenen.

Hønsegården, der den 2. juni  på Lygten i København, skal prøve om de kan vinde DM i Impro Comedy, var en høne mindre i dag, så Lotte måtte træde ind i stedet. Jeg havde sat mit Zoom kamera til at optage det hele, men da jeg også skulle rende lidt rundt og tage billeder, hvor jeg nu kunne, så ville jeg helst have kameraet et sted, hvor folk ikke skvattede over det – så det fik lov til at stå på bardisken.

Hvem er hønsene?

Gruppen af pigerne, der optræder med Impro Comedy denne aften, består af Lotte Dersgaard (Hønemor), Pia Nielsen (Kylle), Maja Kristensen (Gokke) og debutanten Anne Galsgaard ( Perlehønen). Hønen, der blev væk, er Nivi Okholm (Tullehønen). Hvad de tilstedeværende høns har af den korte baggrund, kan høres i deres interviews, og så kan man ellers lige læse lidt mere om dem på Hønsegårdens hjemmeside, som du finder i linket nederst på siden.

Der deles æg ud, mens introsangen spiller…

Det, som Hønsene gør her, det er at publikum har ansvaret for, hvor god aftenen bliver, så når der uddeles sedler ud, hvor der skal skrives ting på, som gruppen skal prøve at improvisere med, så skulle det kunne blive sjovt, eller falde helt til jorden. Da alle sedler er skrevet, indsamles de, og dermed kan showet begynde. Det gøres med deres “egen” sang – som du kan lytte til her.

Her er der så lidt billeder, fra aftenen:

Af det jeg lige nåede at skimme lidt af, mens jeg skulle finde nogle billeder fra optagelsen, at sætte på – så så jeg lige de her improvisationer, som jeg har taget billeder fra, som jeg synes var sjove. Ellers var det en lidt svær vinkel jeg har filmet fra, fordi kameraet er langt fra scenen, og derfor svært at få gode og klare fotos fra.

Fødegangen
I andel halvdel…på Månen.
“Hvorfor lige mig?”
“Jeg er blank”

Det bliver spændende at se hvor langt Hønsegården bliver, og om der nogensinde kommer nogen haner i hønsegården i fremtiden. Jeg ved i hvert fald, at det ikke er mig, da jeg synes jeg har besvær nok med at optræde foran et kamera, haha!!!

 

LINKS:

https://honsegarden.dk/
https://www.facebook.com/groups/585902338233290/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.