2018-03-30 Thomas Wivel, The Beach

 

Hvor: The Beach, Nygade 10, Næstved (link).
Tid: kl. 20:00-22:00.
Audio/Video: Ja (90 min.)

Så blev det tid til endnu en aften med den altid oplagte Thomas Wivel, der næsten hver gang leverer en optræden, som man ikke har set før – alt afhængig af publikum. For dem, der ikke kender ham, ser det udadtil ud som om han ikke rykker sig ud af stedet (bare fordi han ikke ønsker at være linselus så ofte som sine kollegaer), men faktisk så har Thomas sin helt egen unikke måde at optræde på – ikke helt som sine kollegaer, der har været i gamet lige så længe som Thomas. På Beach, har Thomas altid været afslappet, og har kunnet hygge sig, selv med en håndfuld tilskuere, eller en speciel gruppe af folk der er mødt op. Fx så var der lige en gruppe piger, der heldigvis besluttede sig at blive siddende, selvom den gode Dr. Wivel sammen med andre togpassagerer strandede i Ringsted, så Svend måtte ringe til en ansat, der skulle møde ind på jobbet, og spørge, om han kunne hente Thomas, så han kunne nå sit show. Thomas blev derfor kun en halv time forsinket, og det var heldigt, fordi det viste sig at blive en sjov aften alligevel, og pigerne, der blev siddende, var rent faktisk på polterabend, og det var det, som aftenen for det meste kom til at dreje sig omkring i 90 minutter!

For folk, der ikke kender Thomas og hans form for humor, så vil de komme til at kede sig hurtigt, fordi de sikkert forventer, at man ligger hulkende af grin henover bordet, men med Thomas er der altid garanti for at godt grin med alt næsten hvad han siger (når det er meningen), men det er fordi det han siger, er sjovt og eftertænktsomt, somme tider krydret med nogle subtile jokes/bemærkninger – noget som i første omgang går hen over hovedet på publikum, mens andre hurtigt opfatter dem. Det kan være svært at beskrive her – det skal opleves, og derfor er jeg så glad for at have oplevet Thomas snart 30. gange, siden 25. marts, 2016, både med sine stand-up shows, og sin performance poetry “sessions” i København og nogle gange i Næstved efterhånden. Den form for humor, Thomas har, er godt blandet sammen med den kreative og krøllede hjerne, han prøver på at få noget godt ud af, ved at skrive alt ud, der virker interessant. Og med omkring 30 bøger fordelt på de 27 år han har brugt i rampelyset, så blendes det godt ind i visse dele af hans shows.

Showet:

Da Thomas havde undskyldt forsinkelsen, da han gik på scenen ca 20:30 (?), gik han straks i gang med at kommentere den unge kvindes polterabend med ordene “jeg stiller dig et par spørgsmål, og jeg skal nok være venlig ved dig…i hvert fald i næsten 15-20 sekunder, der vil du opleve en venlig Wivel, men så tager vi fat!”

Jeg vil ikke kommentere så meget med de personlige informationer, som Thomas udfritter hende om, men Thomas prøver sit bedste at få informationer ud af hende, men hun er lidt pinligt berørt over at få mere opmærksomhed, end hun havde regnet med, og det er det, som sikrer hende en forhåbentlig uforglemmelig polterabend, der indtil showet her, havde været meget rolig. Det eneste de havde lavet var at handle ind og så ellers tage på Beach. Thomas formår at kunne fortælle en masse, ud af det han hører, og det er ellers ikke så lidt imponerende, når det er noget han egentlig ikke har arbejdet på hjemmefra – det hele sidder i ærmet på ham efter så mange års arbejde på scenen, og som Thomas siger, når han udfritter nogen blandt publikum: “Hvis jeg bliver for privat, så er det bare ærgerligt!”, hvilket altid giver et godt grin, fordi man herefter ikke ved hvad man kan forvente sig…

En ting er sikkert – alle (mindst) 25 publikummer, inklusivt Svend, morede sig, og man må sige at der var fuld valuta for de gratis penge det kostede at kigge ind til en god gang latterkonsultation, specielt da Thomas giver lidt ægteskabelig rådgivning, og prøver på at tage modet fra den kommende brud, med at komme med et par skræmmeeksempler på sine egne ægteskaber (3 stks i alt). Han blev spurgt af en mand for et par uger siden på Facebook om hvordan man er en god kæreste, hvilket Thomas helt ærligt ikke kan svare på, da det svarer til at spørge Dovne Robert, hvordan man styrer et fitness-center!

Thomas fortæller at han tit er ude at optræde til bryllupper, hvilket i øvrigt er en smuk fest, hvor man kan se på det unge par, at det i hvert fald er én af parterne, der ikke aner, hvad han har gang i! (haha!)

Da Thomas på et tidspunkt nævner sin forrige kone fra sit tredje ægteskab (hende pædagoen, som han har talt om i adskillige shows) (en kvinde i publikum griner og spørger om hvor mange han har), og Thomas siger, at han godt ved at det er frygteligt, altså…Schindler’s Liste er kortere!

Thomas fortæller, at han blev interviewet for nylig til B.T., og blev spurgt af den kvindelige journalist om han kunne nævne nogle hovedpunkter fra sin karriere til en faktaboks til artiklen, hvortil Thomas svarede, “Hvilken karriere? Jeg har ikke nogen karriere?” Så svarede hun, “Nej, nej, bare find på noget!”

På et tidspunkt nævner Thomas Svend, der også er blevet gift for nylig, og Thomas fortæller at Svend er hans idol, og han ville gerne have været med til vielsen, så han kunne have hørt ham svare med sin stemme, som Thomas altid laver sjov med. Det er der i øvrigt et par andre komikere, der har gjort på Beach, spot-on! Men Svend griner altid af det, når Thomas siger, at en bartender skal lyde sådan (med hæs stemme).

En af de sjoveste bemærkninger fra Thomas, er da han fortæller at han håbede på, at han skulle på polterabend den tredje gang han skulle giftes, men der gad vennerne ikke mere, han ventede forgæves på, at der skete noget, så han snakkede med hans gode ven Povl, der fortalte, at de ikke vidste hvad de skulle finde på, fordi de havde været hele registret igennem!

Thomas fortæller på et tidspunkt til den kommende brud, at han bliver så optimistisk på kærlighedens vegne af hendes historie, men han gør hvad han kan, for at få hende fra den idé (at blive gift, haha!), men det er en umulig opgave!

Sådan omkring den sidste halve time, kommer der tre unge mænd ind, og Thomas spørger, hvad det hedder, når de skal lægge an på nogen i dag. En af dem svarer “smadre”, hvilket Thomas svarer, at det godt kan misforstås…Thomas spørger ham, om han har hørt om Metoo-kampagnen (svaret er nej).

Han spørger også lidt ind til de andre blandt publikum, og på et tidspunkt, da han snakker med de tre unge, og spørger én af dem, om de kan give den kommende brud et godt råd, aner de ikke hvad de skal sige, og ud af den blå luft, lyder det oppe fra baren et sted (ved ikke hvem det var, sikkert nogle af de andre unge drenge) “BRUG RØVEN!”, hvilket får publikum til at grine højt!

Og så var der ikke mere for den 25-øre!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.