Stand up-stjernernes skjulte broderskab: Sådan styrer de komik-verdenen – Ekstra Bladet

Det er omtrent tre årtier siden, at Casper Christensen fyrede sine første jokes af foran den rå murstensvæg på Restaurant Dins i indre København, hvor dansk standup havde sin spæde begyndelse i slut-80’erne.

Det var ham, der importerede komikkens nye genre hjem til Danmark efter et ophold i USA og sammen med en lille skare lagde fundamentet for, hvad der senere er blevet en underholdningsindustri i milliardklassen.

Siden da har Casper Christensen fyret mange jokes af, men det har ikke været foran den karakteristiske væg de seneste mange år, for han har meldt sig ud af komikernes broderskab.

’Jeg kender intet til standup-miljøet efter år 2000’, skriver Casper Christensen ligefrem i en sms.

Det samme gælder Thomas Wivel, der stadig laver standup, men som ikke længere hænger i comedy-klubben som dengang, hvor miljøet kun bestod af nogle få sjove mænd, og historien gentager sig atter hos Anders Matthesen.

Komikernes broderskab har længe haft vokseværk, og der har løbende været udskiftning i geledderne, men det er ikke sket uden åbne krige mellem medlemmerne fra miljøets tinder, generationsopgør og anklager om plagiat.

Få indblik i miljøet fra seks komikeres synspunkt i menuen herunder:

Kræver desværre abonnement.
Source: Stand up-stjernernes skjulte broderskab: Sådan styrer de komik-verdenen – Ekstra Bladet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.