2017-05-23 Performance Poetry + Storytelling, Herkulespavillonen, Kbh K

Hvor: Herkulespavillonen, Kongens Have, København K (link).
Tid: kl. 17:00-18:30.
Foto/Video: Ja/Ja (Video – 1t. 12 min., Lyd – 1t. 15 min.)

Jeg har været mange gange i København snart, men har aldrig haft afsat tid til at besøge Kongens Have og området omkring Roseborg Slot, men nu kan jeg da krydse den af i kalenderen, og også forvente at besøge den en anden gang.

København er i hvert fald det rene guf for amatørfotografer som jeg, og jeg havde så selskab af en af mine gamle venner, Leif, som også er en pioner indenfor fotografering af København, og mange andre steder i Danmark, osv.

Så da Thomas Wivel meddelte, at han skulle optræde i Herkulespavillonen i Kongens Have, kunne jeg ikke andet end at melde mig på, så jeg også kunne markere denne optræden med video og fotos, som vil komme på senere, da jeg lige venter på grønt lys til udgivelsen af album og videoklip af hele Performance Poetry-sekvensen.

Det, som er interessant ved denne optræden, er at Thomas er så meget inde i sine tekster, at han har sluppet sin notesbog, og kører derudaf uden at kigge på sine tekster – det gør også hans optræden mere interessant og “levende” i nuet, selvom han også ser cool ud med sin bog i hånden!

Men folk der forventer en lårklaskende humor i Performance Poetry af en standup-komiker, går sikkert skuffet derfra, med mindre at man altså har lidt indsigt i hvad det egentlig går ud på. Det betyder dog ikke, at publikum ikke griner af en morsom sætning, eller et ord, hvilket der i høj grad gøres plads til undervejs!

Teksterne, digtene, sangene, der reciteres, er for udefrakommende – ikke indviede – svære at sætte sig ind i, hvad ordene, sætningerne betyder. Men det forhindrer forhåbentlig ikke nogen i at nyde hvad det er for en slags magi der kan finde sted, med det rette publikum.

Normalt har Thomas og Povl (vist nok) været vant til at der ikke er så stor tilmelding til deres Performance Poetry + Storytelling, men dette markerer så min 5. gang jeg har set og dokumenteret det, og som jeg ser det, og prøver at forstå eller danne mig en mening om teksterne, så oplever jeg at der “vokser” en forståelse ud af hver gang jeg ser dem optræde med teksterne. Jeg synes da det er genialt, og kunne egentlig godt tænke mig at se mere af denne genre. Så mange tak til Thomas og Povl for at vække interessen for den anderledes måde at bruge sine tekster på!

Jeg ankom til Nørreport fra Rødovre kl. 13, hvor jeg gik op til Kongens Have for at mødes med Leif. Meningen med at komme i så god tid, var at jeg kunne prøve at tage et par stemningsbilleder af Pavillonen, men uden alt for mange mennesker foran – og det lykkedes da nogenlunde. Da vi havde fotograferet det vi kunne, gik vi over på Geologisk Naturhistorisk Museum, hvor der blev klikket løs med kamera og mobil, indtil kl. 16, hvor museet lukkede.

Vi mødte så Thomas og Povl, der sad bag Pavillonen, og så havde jeg også lige tid nok til at sætte kamera op i salonen, hvor de skulle optræde.

Jeg ved ikke lige hvad det er med mig og vakkelvorne borde og stole, når jeg skal optage, men det ser ud til jeg altid har en udfordring, hvor jeg kan placere mit videokamera, men den måde stolene var opstillet på i det aflange kvadratiske rum, gjorde at der kun var plads på et bord bagved de 20 stole der var sat op. Da jeg så måtte placere min lydoptager så tæt på Thomas og Povl som muligt, havde jeg også lige et lille timingproblem, da jeg først og fremmest altid skal sørge for at have den komplette lydoptagelse af en optræden med – videoklip er for det meste kun til for at kunne trække mulige gode fotos ud af til redigering, osv. Men da der var proppet med tilskuere i det lille rum, der ankom som jeg skulle gøre klar til at tænde for optagerne, så missede jeg lige starten på videooptagelsen med nogle sekunder, da jeg måtte skynde mig hen til bordet og trykke på record! Bagefter tænkte jeg først over, at jeg kunne have fået hjælp af Leif til at starte optagelsen!

Opslået af Thomas Wivel på 24. maj 2017

Der var også en stor overraskelse imellem publikum, da selveste Eddie Skoller lagde vejen forbi og så showet. Det gik først op for mig bagefter, at han var der, da Thomas begyndte at tale til ham. Bagefter da de var færdige, fik jeg hilst på ham bag Pavillonen, hvor jeg tog et billede af Thomas, Povl og Eddie sammen. Jeg skulle så også tage et for Eddie.

Opslået af Thomas Wivel på 24. maj 2017

Lydmæssig var rummet egentlig perfekt – specielt med lydoptagelsen, og videooptagelsen er der som regel altid en udfordring med, fordi det er et gopro kamera jeg bruger, som ikke er så godt at optage med langt fra – selvom kvaliteten er 4K! Men jeg ser helt bestemt frem til at udgive klippene her på siden, og på Facebook, når der er grønt lys.

Opslået af Thomas Wivel på 24. maj 2017

Jeg har fået grønt lys til at uploade Poesi-delen, men pga. tekniske udfordringer med konverteringen, så er det her ikke den originale kvalitet desværre.

For dem, der har svært ved at høre hvad der bliver sagt, kommer der også en lydoptagelse herunder:

Facebook album:

For anden gang i træk og for 5. gang fik jeg set Thomas Wivel og Povl Erik Carstensen optræde med Live Lyrik og…

Opslået af Michael Jeppesen på 26. maj 2017

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.