2020-09-03 Open Mike, The Beach m. Patrick Vallys

Hvor: The Beach, Nygade 10, Næstved (link) (Facebook)
Tid: kl. 20:00-22:00.
Audio/Video: Ja/Ja (125 min.)
Udstyr: Nikon Coolpix P900, 4K GoPro camera, Zoom H1 audiorecorder.

Ja, så kan man roligt sige, at The Beach igen har fået taget hul på standup for alvor, da både Rachid Moutiq (8/8) Thomas Wivel og Mette Frobenius (15/8) og Niels Forsberg gæstede i august måned. Jeg var desværre på et andet job den 29/8, hvor Niels kiggede forbi med sit nye show, men håber at jeg kan fange ham en anden god gang, når kalenderen tillader det!
Det var sgu dejligt, at Beach åbnede igen i august og det føles helt underligt efter næsten et halvt års ufrivillig pause. I mellemtiden har jeg dog ikke fået erstattet mit gode Zoom Q4 kamera, så jeg er stadig tvunget til at optage med Nikon Coolpix P900 og et gammelt 4K GoPro kamera, samt den sædvanlige lydoptager.

Denne gang havde jeg Ulrik med mig igen, og det var ellers meningen at jeg skulle have set Martin Frederiksen i Vanløse (hvor det gik rigtig godt for ham) til Zulu Comedy Festival på dag 2, men jeg valgte at blive hjemme, da jeg hørte at han også havde fået et spot her.

Patrick Vallys, der var aftenens gæst, har brugt denne nede-tid med Corona, til at tabe sig på en temmelig kreativ måde. Han havde simpelthen ansat et stort brød af et muskelbundt til at pløje ham ned, hver gang han følte trang til at snige til til lidt sødt til tanden (ok overdrivelsen fremmer forståelsen!). Det kom der lige et par sjove videoer ud af. Dem kan du se på hans profil her.

Patrick, som jeg før har anmeldt på disse sider, har altså smidt hele 15 kilo, og det kan jo ses på ham både på sine nye profilbilleder, og de seneste videoer han har postet på sin side.

Patrick havde absolut intet besvær med at finde ledige komikere, selvom der var mange af dem han ønskede at få med, var optaget, men der var et overflod af tilmeldinger, så han havde taget hele 9 stykker med denne gang! En rigtig god blanding af forskellige komikere, som jeg har set før, med undtagelse af et par stykker, som du vil kunne læse mere om herunder.

Patrick valgte disse komikere (udover ham selv!):

Patrick Vallys

Patrick Vallys, der altid kigger forbi Beach, når det er muligt, og han har jo haft et par projekter med et par andre komikere de seneste par år, og det nyeste han har gang i, er “Har I hørt en komiker gø?”, som er med Lars RS og Sofia Skriver – et improshow, som nok skal blive spændende! Og så har Patrick kæmpet med at smide nogle kilo lettere, og ser du hans profil, vil du vide hvorfor det er lykkedes ham at smide 15 kilo!
Patrick fyrede nogle af sine sædvanlige gode jokes af, men de sjoveste var når han lige skulle kommentere på de andre komikeres emner, og så lige en sjov plat joke efter Martin F var gået af scenen. Patrick er altid underholdende med hans fortællerstil!

Jan Carstensen

Jan Carstensen, der jo er podcast-makker med Lars Rs og også god ven med Patrick, kiggede lige forbi og sagde et par sjove ord om bl.a om at være et mærkeligt barn, et mobbeoffer, og så det at havne den slags…Han havde rigtig mange emner på de ca 12 minutter han underholdt sig i, og publikum morede sig. ?

Du kan faktisk finde Jan og Lars’ pocast, som er meget relevant og interessant, hvis man kender nogen, eller selv har været ude i et misbrug fra diverse stoffer eller alkohol, som du kan lytte til her.

Marcus Kjøgs

Marcus Kjøgs har jeg tidligere set på Beach, senest d. 1. februar 2018, hvor han lukkede showet. Dengang filmede jeg vist også. Dengang skrev jeg, at han mindede lidt om Mick Øgendahl, med fagter og ansigtudtryk, men her virker det som om han har fundet sin egen stil efter et par år – og han er faktisk en ret god og naturlig og sjov fortæller, der dog lige med sin jyske Randers accent, frtæller alt det han også var udsat for i sin unngdom, bla. spiritus, rockervenner, og at være et seksuelt uheld – her spørger han om andre i publikum også var et “uheld” og her rækker jeg og en anden hånden op – ingen andre tør sige noget, men det kommer der meget sjov ud af.
Marcus, ejer faktisk og er producer på #kjøgsproduction og sørger for at Lars Rs og Jan Carstensen kan høres af hele Danmark!
Du kan læse lidt om da jeg første gang oplevede Marcus her.

Patrick kommenterer bagefter meget morsomt om det at være et ønskebarn.

Balinarth Drace

Ok, her er en debutant med et meget svært navn at huske. Han er lokal – fra Næver, og hedder Balinarth Drace. Det er tydeligt han er nervøs hele 14 minutter igennem, og taler lidt om sit job som dørmand, og og de fordele og ulemper der fører med sig i jobbet som udsmider. Det lykkedes ham at få en god respons, men han har lidt svært ved at få publikum til at grine, fordi han mest fortæller en historie, men ikke så meget setup og punchline – men som debutant skal man jo starte fra bunden og op, man skal lære at kravle før man kan flyve, som standupper. Med lidt vejledning, vil han nok kunne blive en god komiker, for det er tydeligt han godt han få folk til at grine, når der er noget sjovt. Så jeg håber at han dukker op igen på Beach, for at få lidt mere erfaring.

Efterfølgende fik jeg en positiv kommentar fra Balinarth, der takkede for mine råd, som han rent faktisk også fik af Patrick, om det at gøre sine historier lidt kortere, og også meget flere jokes – man skal give publikum noget at grine af, for at give et bedre indtryk. Det kan være meget svært, så jeg ved hvordan han følte det i sin debut…det kan være en hård fødsel, hvis man kæmper lidt med nervøsitet den første gang.

Nikolaj Jartved

Nikolaj Jartved – ja, denne skønne knægt er sgu naturligt morsom, men man skal virkelig slå lyttebøfferne ud og koncentrere sig, når han er på, så når der er talende gæster iblandt publikum, er det ikke så sjovt, men Nikolaj forstår i hvert fald lige at sætte folk på plads, hvis det er tiltrængt, haha. Nikolaj har en fantastisk åbningsjoke, som er sikker hver gang uanset hvor i landet han er. Nikolaj er ikke bleg for at gøre grin med sit eget handikap og bruger emner fra sit job, som må være underholdende. Nikolaj er heller ikke bleg for at dykke lidt under bæltestedet, og det gør han på en charmerende måde, også når han taler om dating, masturbation, Corona, osv. Jeg glæder mig altid til at se ham igen, for han er sgu morsom.

Martin Frederiksen

Martin Frederiksen er stadig den komiker jeg mest har filmet i Næstved udover Thomas Wivel – og Martins krøllede hjerne byder ham at tale om sit job både som kassedame i Irma og som standupper. Han kommer ind på nogle Coronaemner, og laver jokes om mundbind, osv…hans jokes er stadig en god sammenblanding af egne betragtninger om diverse emner og så platte onelinerjokes. Han kæmper stadig lidt med nervøsiteten, men han bliver bedre for hver gang – afhængigt af publikum, så er det som om det er det som er afgørende. Emnerne er typisk, dating (Tinder), sit job, osv…Jeg satser på at Martin kan nå langt som Standupper, men hans job gør det lidt vanskeligt at give den fuld skrue.

Min favoritjoke er den nye jeg hørte her, som han spørger publikum om:

“Ved i hvad Peter Lundin sagde, da han mødte Peter Madsen i fængslet?”

Pointen må i høre, hvis i er heldige at fange ham her på Beach eller andre steder i hans nærområde der er København og i sin hjemby Roskilde (lidt udenfor)…

-PAUSE-

Sofie Skriver

Så er det tid til lidt underholdning med Impro comedy – noget, som har været forbi Beach mange gange med grupper. Men Sofie Skriver, kender jeg desværre ikke så meget til, men efter denne aften, kan jeg med sikkerhed sige, at jeg ser meget mere frem til hendes samarbejde med Patrick og Lars Rs’ Impro comedyshow på Beach til næste år!

Det hun laver, er naturligvis på forhånd udvalgt, men hun lader publikum udvælge nogle ord og tal fra den bog som publikum har udvalgt via applaus, som hun skal læse op fra med en datinghistorie hun har fundet på, og bruger teksten fra den bog hun har med til at underbygge det sjove med. Og sjovt det bliver det, når hun sidder og læser sådan en datingaften op med ord fra Biltemas varekatalog. Grunden til at hun lige har slået sig ned på impro comedy, er at hun hader at forberede sig, så hun lader publikum vælge hvilken af de 2 bøger hun skal læse op fra, og resultatet, ja de kan i få at se snart, da jeg har fået lov til at poste hele hendes sæt fra denne aften! Så glæd dig!

Du kan se hele Sofies sæt postet på hendes kunstnerprofil her.

Kim Nielsen & Heidi Freke

Ja, Kim Roberto, kan man desværre ikke slippe for, når der er open mike på Beach – og det er jo fantastisk – for han har udviklet sig i meget mere positiv retning, og er rent faktisk blevet mere underholdende, end provokerende, men han kan jo godt få folk til at more sig, og så har han jo lige udviklet et lille hyggeligt venskab med damen med det dragende udseende – Hundragen aka. Heidi Freke, som tidligere har gæstet Beach sammen med Thomas Wivel, hvor Kim også var iblandt publikum.

De vælger at stille sig laaangt væk fra kameraet og de skal lige finde ud af hvor de skal stå – og det meste af det sæt de laver, er også lidt “impro”, hvor de håber at de kan sende et par gode budskaber ud til verden som folk kan bruge, fx meget aktuelt det om den nye samtykkeerklæring. De fortæller nogle sjove anekdoter, om “lystlyde” når folk udfrivilligt giver fra sig, som man kan blive i tvivl om – det bliver der hevet en del eksempler imellem, og publikum morer sig, da Heidi “overfalder” Kim med sin stønnen…ja det er lidt under bæltestedet. Jeg kunne skrive meget mere, men det må vente lidt – jeg vil ikke afsløre for meget af deres sjove “causeri”, deres ping-pong frem og tilbage. Det er tydeligt, at kemien passer, og det bliver spændende at se om de følger op og udvikler deres show. ? Jeg er fan!

Lukas Whitfield

Lukas Whitfield kommer lige fra en udnævnelse af 2. pladsen af De Nyeste Nye, kun lige overgået af Dharshika Christopher! Han lægger ikke skjul på at han ærgrer sig over andenpladsen. Lukas har jeg ikke set på Beach før, så jeg kender ikke til ham, men havde dog lige set ham nævnt på opslaget for “De Nyeste Nye #14 den 1. september på Lygten. Han vælger ikke at optræde i så lang tid, og snakker om sit job som selvstændig maler, og taler også om det at være halvt polak og taler lidt om at være det. Hans jokes er sjove, platte, men publikum griner kun sådan lidt, hvilket man nok også kan mærke på Lukas, der spørger publikum om der er Harry Potter fans tilstede. Der er et par stykker imellem. Han taler om at være fan af Harry Potter, så meget, at han som 12 årig læste alle bøgerne før hans klassekammerater vidste hvem han var. Jeg synes han minder lidt om Gordon Kennedy, den måde han også fremsagde sine jokes på, bare med lidt længere forklaringer, men Lukas skal da i hvert fald se om han kan blive nr. 1 i De Nyeste Nye til næste år, hvis han fortsætter.

Henrik Søegaard

Henrik Søegaard er altså også en ældre herre med noget på hjertet. Her har han barberet godt i sit materiale, som han har leveret perfekt hver gang jeg har set ham. Han lægger sgu ud med en joke, som er sjov på samme måde som Nikolajs. Emnet er jo hans ægteskab, og hvordan de mødtes dengang før datingappens tid. Henrik er ikke bleg for at lave lidt sjov med sig selv, og hans jokes har fået lidt mere power og det er godt at se, når han bruger kroppen til at fortælle med, når han kommer lidt under bæltestedet i sin golf-anekdote. Hans joke om at være på arbejdsmarked og tiden efter, er godt barberet ned. Han spørger publikum om der er nogle organdonorer, og taler lidt om det. Kim kommer med en sjov kommentar undervejs (noget med samtykke). Publikum morede sig hjerteligt, og det er skønt at se!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *