2020-08-08 Rachid m. venner, The Beach, Næstved

Hvor: The Beach, Nygade 10, Næstved (link) (Facebook)
Tid: kl. 20:00-22:00.
Audio/Video: Ja/Ja (61 min.)

Rachid lader lige op inden det går løs!

Rachid tester lige sit første onemanshow på Beach, som den første komiker, efter at Beach måtte lukke ned efter pandemien nåede til Danmark og måtte lukke offentlige spillesteder ned i marts måned. Siden har Svend haft tiden til at ændre lidt på interiøret, bla. har der været malet, og et specielt cafeteriasæt, er sat op, så der er plads til mange flere siddende gæster, der hvor der før stod et beerpong bord, som nu er blevet fjernet. Væggen, hvor Kim Larsens autograf stadig kan skimtes, er “rammet ind”, og resten af væggen er pyntet med en slags træ-væg. Det er meningen, at der skal hænges billeder op på væggen senere.

Da Rachid går på scenen, er noget af det første han gør, er at bede publikum om at give Svend en kæmpehånd, som tak for at give Rachid “det første job” på denne første åbningsdag – og han afslører at han har taget nogle komikere med, der – hvis ikke han selv er sjov – så har de i det mindste været det! Og han håber i øvrigt at få en plads på væggen, og han spørger Svend hvem han mon kommer til at hænge ved siden af. Svend siger Heino (Hansen), hvilket godt kan ses som en stor kompliment fra den comedyglade barejer!

Rachid fortæller lidt om at det er et testshow han laver i aften, så her tages der sådan lidt mere løst på tingene, når der skal testes materiale. Det første han kommer til at snakke om, er om publikum har hørt om Corona! Publikum var bredt enige om, at komme med et ironisk ja eller nej, eller utilfreds brummen.

For resten, så var Stine Kold med til aftenens comedy, så hun havde advaret på forhånd, at der nok ville falde en kommentar af undervejs, fordi hun jo som bekendt har Tourette – og har været i medierne en del gange – se fx her.

Og det skete da også, at det første tick fra hende kom, da hun med et højt “NEJ” kommenterede ironisk, at hun har hørt om det. Rachid havde ingen problemer med, at hun altså kunne finde på at sige noget undervejs. Hun grinede dog mere af komikerne, end at komme med upassende afbrydende bemærkninger, så alt var godt!

Den første gæstekomiker præsenteres, det er “Shaban”, Liban Ahmed, der dog selvom han snakker dansk, laver sine sæts på engelsk, fordi det er nemmest. Det er første gang jeg oplever ham, og det er altid interessant med en god blanding af komikere på scenen, både kvinder og mænd og danske og udenlandsk-talende!

Liban Ahmed

Stine, der jo har Tourette, er den perfekte “heckler” ved et standup show – pinligt, men også noget, hun heldigvis selv kan grine af, når det lige sker!

Han starter med at teste publikum, hvor meget de forstår engelsk, og han starter med at fortælle hvad “Shaban” betyder på somalisk (jeg kunne ikke høre hvad han sagde der), men pointen har noget med gambling at gøre, og han nævner joken er sponsoreret af Dansk Spil. Han fortæller så nogle flere jokes om hans mørke hud, sådan lidt klicheagtigt, men det virker i hvert fald og publikum griner. Det er altid et hit, når man er i stand til at gøre grin med sig selv – selvironi…
Han laver også en joke om at være midt i en overgangstid, som også er sjov, og så det at prøve at finde en måde at tjene penge på, når man er flad. Han henvender sig til en mand i publikum og kommenterer at han minder om en kendt komiker, men joken falder lidt til jorden (forventet?), og bruger det som et eksempel på, hvorfor man ikke skal henvende sig til publikum, specielt dem tættest på.
Han taler om “Babyfeber”, at hans kæreste ser og hører alt, der har med babyer at gøre, hun er skruk, men Shaban fortæller hende hvorfor han ikke er interesseret i at få et barn. Da han fortæller om hvor vildt et barn kan ødelægge en mors brystvorter, råber Stine “Ad!”, og Shaban virker lige overrasket, og bliver lidt distraheret, men laver lidt sjov med at det tog hende lidt lang tid om at reagere…
Han fortsætter med at tale lidt om den måde, hvor han kan undgå at få et barn på, ved at låne en af sin søsters børn.
Anden gang han bliver afbrudt af Stine, fortæller hun, at hun har Tourettes, og sender ham en skråtopfinger i luften og råber “Lars”, og Shaban siger: “This is going to be fun!”, og publikum griner. Han har også nogle sjove betragtninger om sin søsters barn, som de “lånte”.
Shaban præsentere efter sin sidste punchline, og et pænt bifald for hans sæt, den næste på scenen, og det er “…the wonderful talented, Eva Jin!”

Eva Jin

Eva Jin har jeg filmet en håndfuld gange nu, og i starten da jeg først så hende, synes jeg virkelig om hendes måde at fortælle sine historier og jokes på – hun fortæller meget visuel og er helt klart supersjov med sine betragtninger om sig selv, sin mor og arbejdslivet og situationer. Hun lægger ud med at tale om at misforstå hvad kommunister er, og regnbueflag, og på et tidspunkt kommer der lige et råb (“Lars”) fra Stine igen, da Eva nævner noget om alkoholikere . Hun snakker også om det at møde folk i toge man kender, men som man ikke vil hilse på, men Eva har det lige omvendt…Og så vil hun tale om noget akavet ved en jobsamtale som lærervikar, og læser en sms fra hendes chef op, som er fyldt med faglig sprogbrug, når hun skal svare på spørgsmål om en elev (og elever) hun har haft med at gøre i undervisningen. Hun taler også om, at hun kedede sig meget under Corona, som hun er træt af at høre om nu. Stine kommer til at “ticke” (“jeg har en pik”), og Eva smiler og siger at det er ok, til hende. Publikum griner, men det var tydeligt at se at Stine prøvede at stoppe sig selv…Eva snakker om LGTBQ+ (og Julemanden), og slutter sættet af med at læse sin (sjove) version af et juletestamente med Maria og Josefs historie for publikum.

Liban løber op på scenen og taler et par minutter om sin “guilty pleasure” som er konspirationsteorier, og hans yndlingskonspirationsteorier handler om de mest populære hjemmesider, der har to o’er i. Publikum er dog ikke helt inde i det med konspirationer, og det lyder som om det er “skeptiske grin” der kommer med hans sjove pointer. Så han skifter over til at tale om hans kæreste og hendes arbejde (tandlæge) og taler også om andet relateret, fx da han skulle have ordnet en tand – det var ikke en fed oplevelse. Publikum smålo undervejs, så Liban præsenterede den næste komiker, endnu en pige, Dharshika

Dharshika Christopher

Jeg har ikke oplevet hende før, så et frisk pust på Beach, og hun er en norsk jente, som også er rigtig god til at tale dansk, og efter timen med comedy var overstået, hørte jeg hende fortælle, at hun mest optrådte på de engelske comedyklubber i Kbh. Hun vil mægtig gerne tilmelde sig “De Nyeste Nye” og se hvor langt hun kan nå, og så ville det også være sjovt at kunne prøve at optræde på Comedy Zoo engang. Hun taler om, at have boet 4 måneder i Kbh, da hun ville lære at tale dansk, og taler lidt om udfordringerne ved det. Og så det at komme til at sige nogle ting, der kan misforstås seksuelt på hendes job. Hun siger hun har lært dansk ved at være på Tinder. Ellers taler hun også om de komplikationer ved at date en mand, der kan lide eksotiske piger, og hun taler lidt om Pocahontas historie. Hun taler også om at have fået sin seksualundervisning fra Danmark gennem Mujaffas bande (“Perker-spillet“).
Stine får råbt “Lars” igen meget højt denne gang”, og folk glor lige overrasket, men der bliver lige grinet lidt. Hun taler så lidt om sine forældre som er Tamiler fra Sri Lanka og deres udfordringer ved at få statsborgerskab i et andet land. Hun slutter af med at citere en poet (Nicki Minaj), og synger en bid fra hendes vers fra Kanye Wests sang “Monster”:

Pull up in the monster
Automobile gangster
With a bad bitch that came from Sri Lanka”

“And I’m all up all up all up in the bank with the funny face
And if I’m fake I ain’t notice cause my money ain’t!

og hun takker derefter af. Publikum giver hende et pænt bifald!

Der er også andre der lige har haft synget linjer fra denne sang – se her.

Lyt til hele verset her.

Liban kommer på igen, og kommenterer hvor varmt det er “It’s fuckin’ hot, right?” og så fortalte han en historie om, at han engang sagde det til sin far, som lige ville give ham en historie om, hvor varmt det var dengang i hans unge dage…han slutter af med at synge “I Danmark er jeg født…” og så er det tid til at præsentere hovednavnet “The man of the hour!”- Rachid!!!

Rachid Moutiq

Rachid debuterede på Beach i april 2017 (jeg var der), og har siden udviklet sig i flere forskellige retninger – han breder sig over mange emner, men mest i integrations-emner, politik, og sådan lidt dagligdags emner og betragtninger. I dag er hans mor Lilian med til showet. Flere gange undervejs nævnes hun. Sidste i var et af hans mest produktive år, hvor han samtidig kæmpede med følelsen af at være splittet mellem at være “shabab” og dansk og komiker og debattør. Det kommer han også ind på i showet.
Han starter med at kommentere på hvor varmt det er, og så den misforståelse, at hvis man er brun, kan man klare varmen – det er han ikke enig i. Stine kommer til at råbe, da han spørger om han kan få noget vand (noget med “pause slut kællinger, nu skal der kneppes”), men igen tages det jo bare med et smil og et grin. Da Rachid spørger om vi lige kan give en hånd får 2020 – så klapper publikum, men det bliver også hurtigt stoppet igen, da de egentlig ikke har lyst til at give det bifald… Rachid har helt ret i at 2020 er totalt fucked up, men synes nu helt ærlig alligevel at Corona har været helt ok, fordi han så har en god undskyldning, når han skal optræde…Han taler så om første gang han vendte tilbage til SFO’en, og skulle “give hånd” med albuen – her kommer Stine til at råbe “Lars” igen. Alle folk er blevet sindssyge under Corona, mener Rachid, og spørger om andre end ham har været i isolation – ingen svarer – og han fortsætter med at tale om at han lærte meget om sig selv undervejs. Han taler også om forskellen på hvordan danskere og brune bliver skøre. Han taler også om en middel aldrende mand fra Slagelse, der brokker på tv om udviklingen i Danmark omkring visse lakridser han ikke kan få mere. Men der er jo forskel på os mennesker og måden vi takler problemer på. Han snakker også om en engelsk sort mand med stor succes i musikbranchen, der blev stoppet af politiet 3500 gange, og et andet eksempel er også om Lord Siva – den danske rapper med rødder fra Sri Lanka, der er i Illum, hvor han bliver forfulgt af to vagter. Det er faktisk noget, som blev skrevet om i online-aviserne og hændelsen skete i starten af Juli måned, og kom nyhederne den 13. juni (Lorry), og efterfølgende undskyldte Illums Bolighus så hændelsen. Læs her. Læs Brians oplæg her.
Han taler så lidt om det, hans show kommer til at handle om – udtalelsen om, at der ikke findes racisme i Danmark. Han spørger publikum om det er rigtigt, og de svarer meget enig, JA! Her kommer der lige en sjov kommentar om hvorfor man så tror at der findes så mange pizzeria, som ikke er ejet af italienere… Han kommer lidt ind på DF – om en vis person der stod og heilede i Tivoli. Han nævner også Lars Løkkes bilagsskandale. Rachid fortæller, at han selv er lidt racistisk mod kun 1 bestemt ting – og det er…. om hvide piger, der bestiller pizza. (her demonstrerer han hvordan de bestiller pizza). Så er der noget med, at integrationen går dårligt – det er Rachid helt enig i. En af de steder er i musikbranchen, hvor man ikke lærer de samme de samme referencerammer (her laver en en joke om Hugo Helmig), og taler også om en venstrefløjstype, der fortæller at han lige har læst om Rachid, og så er der højrefløjen – hvor Paludan lige nævnes. Rachid spørger publikum hvad de vil sige til ham, og rækker mikrofonen ud mod publikum. Publikum buher, og det er tydeligt, at de dårligt orker at kommentere på ham. Stine råber “FUCK AF!” Rachid tror ikke at Paludan er racist, og kommer med en god forklaring og jokes om ham, som får et bifald. Rachid taler om at være vokset om midt imellem venstre og højrefløj, og han er jo halvt dank og halv marokkaner, men han er irriteret over, at han ikke kan snakke arabisk ordentligt – og giver et par sjove eksempler på det. Han er vokset op i to meget forskellige kulturer, som var meget specifik mellem hans forældre, der hver gav ham deres mening om fx vold i skolen. Han taler også om sin fars sjove adfærd med sin stil. Fx når hans far kom op at skændes med indvandrere der ikke kan arabisk, hvilket der kom meget sjov ud af…Eller når han skulle løse problemer som Rachid kom ud i med skolen. Han taler så om det kvarter han er vokset op i her i byen (Næstved), og taler lidt om sin mor fra den tid. Han snakker om Kalbyrisskolen, hvor han gik. Han snakker også om Perker-sangen, og synger en linje fra den. Han fortæller en anekdote om dengang han lavede en bid om sangen. Og om modsvaret på den sang, skrevet af P4L (https://pov.international/perker-4-life/) og taler om det at prøve at forstå det sprog der tales grundlæggende i sangene, osv…Han kommer også lige ind på hijab-piger, der selv vælger at bære tørklæde. Han slutter af med at tale om Pernille Vermund, der også har deltaget i den debat. Det slutter af med et godt bifald, og han beder Liban og Dharshika om at komme på scenen. Eva var smuttet hjem tidligere.

Alt i alt synes jeg det var en god sammenblanding af komikere, som Rachid havde taget med, og det næste testshow finder faktisk sted på Lygten (UDSOLGT), hvor jeg lige har været for første gang og se Thomas Wivel med Povl Erik Carstensen og Stine Liebman optræde med Poetry in Motion..

Du kan rent faktisk se et klip med Rachid på Lygten her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *