2019-01-25 Open Mike Posthumt, The Beach

Hvor: The Beach, Nygade 10, Næstved (link).
Tid: kl. 20:00-22:00.
Audio/Video: Ja/Ja (video: 2t. 4min – inkl. pause)

Uha!

Thomas Wivel meldte desværre fra denne fredag aften, dagen før, da der jo som bekendt var håndboldaften, og dermed regnede vi også med, at der ikke ville dukke et øje op. Jeg fandt ud af dette ved formiddagstid, og skrev til Thomas, samtidig med jeg skrev med Svend, der havde givet mig grønt lys til lige at teste mit 5 minutters materiale til min egentlige stand-up debut d. 7/2, hvor Stefan & Niclas er værter! Derfor håbede jeg, at der ikke ville være så mange, hvis det kun skulle have været mig! Men sådan blev det ikke!

I dag da jeg skrev på denne artikel, vandt Danmark verdensmesterskabet i håndbold mod Norge!

Så eskalerede det hele lige pludselig, da Svend spurgte om jeg kunne finde nogen at tage med hvis det var, og så kom ideen med at skrive til de lokale komikere jeg lige kunne huske, og i løbet af torsdagen, havde jeg 2 sikre svar, og Martin Frederiksen (selvom han bor i Roskilde) der ville have mødt op uanset hvad, skrev en efterlysning inde på komikernes lukkede gruppe, og der meldte sig en mere op, som jeg har set tidligere. Der var to andre, der desværre ikke kunne nå at kigge forbi pga. andre aftaler.

Så fik jeg lige pludseligt travlt med at skulle kigge alt mit materiale igennem igen, og sortere det “dårligste” mere eller mindre ufærdige fra noget jeg kunne teste, selvom det ikke var helt færdigt. Jeg havde kogt mit materiale ned til 8.23 minutter, og kunne sagtens barbere ned til 5 minutter rent. Men nu skulle jeg lige pludselig finde ud af at have meget mere med, da jeg vidste at en værtsrolle kræver en del jokes imellem komikerne!

Da Rachid sagde ja til at kigge forbi, spurgte han hvem der var vært – jeg svarede først at der ikke var nogen, men jeg var jo bare arrangør – men så skrev jeg pludselig at jeg da godt kunne tage rollen som vært – nu hvor jeg var i gang med den store udfordring i min debut! Så det blev sådan…

Da kriteriet var, at det altså var en gratis aften, så var der heller ikke nogen der blev betalt for noget, men det havde jeg heller ikke noget imod. Men jeg kan godt forstå hvorfor det kan være fedt at være betalt komiker!

Tilbage i november 2018, da jeg først fandt på at ville prøve at debutere som standup komiker, for at prøve det af på egen krop til brug til min kommende bog om Beach, og dansk stand-up sådan generelt set med mine egne øjne, så snakkede jeg med Niclas om at han ville give mig 5 minutter fordi jeg havde nævnt at jeg godt kunne tænke mig at prøve det af, nu hvor jeg jo skrev så meget om de komikere jeg har dokumenteret i mere end 20 shows på Beach!

Så tilbage til rekrutteringen af komikerne. Jeg vidste jo, at der ikke var meget tid til at samle tropperne, og var der ikke 3 der havde hoppet fra, så havde vi været oppe på 6 komikere udover mig! Men altså – vi blev altså 5 i alt! Og herunder vil jeg lige skrive en lille anmeldelse af mig selv som vært, og de andre fire fantastiske komikere, der gad komme og optræde!

Først så det ikke ud til at der dukkede så mange op, først kom 2 og så to til, og før jeg vidste det, var der i hvert fald i alt 16-17 publikummer tilstede, så det var ikke helt ringe!

Denne gang er det altså ikke mig, der har taget billeder med mit Nikon kamera – det er Martins kamera jeg låner, som jeg måtte genopfriske hans hukommelse i at bruge…det lykkedes delvis, men desværre ikke til gruppebilledet til sidst. Billederne fra min optagelse med Zoom kameraet driller desværre en smule, fordi de er for utydelige – jeg havde fundet et nyt sted at hænge det (jeg har en lazy-arm, der kan gribe fat i flader) i stedet for at bruge stativ. Lyset fra scenelamperne skinner somme tider ind i linsen, og det giver somme tider nogle underlige optagelser – nogle er knivskarpe mens andre er utydelige…

Martin Frederiksen er desværre ikke med på dette utydelige billede! Foto: Martin Bo Petersen.
Her er det så fra kameraets vinkel! (det hang på monitoren)

Michael havde bragt følgende komikere:

Henrik Søegaard (Johansen)
Martin Frederiksen

-PAUSE- (næsten 1 kvarter!)

Rachid Moutiq
Kim “Call Me Roberto” Nielsen

ANMELDELSER:

00. Mig selv! (26min.)

Hold nu k…Jeg skulle jo kun have brugt 5 minutter på scenen, hvis Thomas altså havde været her. Men i stedet så brugte jeg i alt 26 minutter! Jeg er meget kritisk hvad angår mig selv, så jeg er spændt på hvordan jeg vil omtale mig selv, og den måde jeg leverer mine jokes på !!!

Her er en smagsprøve på min optræden (sæt tekst på):

Første del:

Jeg var nervøs, da jeg ikke havde fået skrevet mit materiale ud, da printeren svigtede), så jeg var lidt afhængig af mobilen undervejs. Men jeg tænkte lige, at jeg ville lægge lidt alvorligt ud med at tale om grunden til hvorfor der lige kom en ekstra open mike aften ud af det blå!, og så havde jeg heller ikke nået at finde på nogle sjove intros til dem. Jeg var ikke sikker på hvem der ville optræde, udover Martin & Rachid, så jeg tænkte jeg ville være meget ydmyg (det kan man nok også høre på optagelsen). For det første så er det en udfordring at tale i mikrofon, når man ikke lige kan høre sig selv – det er lidt underligt, og så har jeg set showet 4 gange, men skal stadig lige kunne analysere og formulere hvad jeg mener om det jeg ser og hører mig selv sige. Det, der irriterer mig, er at jeg ikke lige taler lidt mere selvsikkert, og udtaler mine ord tydeligt, men jeg tror vist jeg har fået det med fra min øreskade. Hvis jeg taler for højt får jeg ondt i øret! Ellers ville jeg gerne have givet den gas. Jeg bruge omkring 6 minutter til at fortælle min lille forhistorie hvorfor jeg begyndte at dokumentere open mike på Beach (den historie skal jeg lige arbejde lidt ned til 1 minut eller mindre i fremtiden, da jeg ikke havde nogle punchlines i den eller den var sjov på nogen måde – det var heller ikke meningen!)

Værtsrollen, der skal man altså vide lidt om de komikere man sætter på, og fordi min printer svigtede så kunne jeg ikke få det med jeg skulle skrive ud, så alt afhang af, at jeg som det mindste kunne huske deres navne – og lade publikum selv bedømme komikerne! Nu var der heldigvis ikke mere end 4! Jeg starter med at sige, at det faktisk var Thomas Wivel der skulle have været der i aften, og hvis publikum ikke kunne lide mig, så kunne de bare lade som om at jeg var ham (forsøger med en dårlig efterligning! Haha! )Den første mand, jeg satte på, er faktisk også en lokal mand, der har optrådt en del steder efterhånden, og i aften var vist hans anden gang i Næver! Efter Henrik er gået af, kommenterer jeg at jeg lige så godt kan gå af igen, fordi han fik et rigtig flot bifald! Min første bit handler om at standup kan være livsfarlig! (det er en jeg forsøger at lave callback på senere) (jeg får et ååårhh håhåhhårr-grin af pointen) Og min vits om at gå død på scenen blev der også grinet af! Jeg præsenterer herefter næste mand – Martin, som jeg har dokumenteret flest gange på Beach og et andet sted i byen sammen med Thomas Wivel. Efter Martin er gået af scenen, siger jeg at jeg ikke er god til at skrive onliners, men at jeg kan én (noget om dårlig hukommelse) (publikum griner heldigvis!). Jeg fortæller også min bit om min nytårsfortsæt i slutningen af 2017. I hele 2018 ville jeg droppe junkfood, sodavand og chips (den griner publikum også af). Efter det, så tager vi lige en 5 minutters pause, der bliver til næsten 15 minutter.

Anden del:

Ja, anden del fortætter jeg med min fedmejoke og et besøg hos min læge der ved jeg er lidt nærtagen omkring min vægt. Jeg synes selv jeg leverer mine jokes her med den timing jeg øvede hjemmefra – det virker først som om jeg står og finder på det jeg laver, for så at levere pointen, som der heldigvis også bliver grinet af. Selvkritik er altid en god ting – og selvironi! Næste mand er Rachid, der tydeligvis har optrådt meget på amerikansk i Kbh! Han får lov til at improvisere lidt i sit sæt som han vil, og det er sgu godt. Da han er færdig med sit sæt, siger jeg igen “Jaaa, så kan jeg godt gå hjem!” Jeg bliver lige nødt til at tage mobilen op for at læse den næste joke, fordi jeg glemte rækkefølgen, før den sidste mand skulle på. Mens jeg står og kigger, kommer der kommentarer om, at jeg ikke skal stå og kigge på min facebook profil, og en anden siger noget med at swipe (garanteret noget Tinder- noget!) Jeg lader som om jeg er ved at falde i søvn mens jeg leder, men jeg har en “kender i det”-joke som publikum griner lidt af. Næste joke er om et spørgsmål jeg stillede til min alkoholiske far, mens vi sad og så en ridderfilm og pointen bliver der grinet godt af! Da jeg ikke lige kan komme på mere, så præsenterer jeg Kim som “Call Me”. Efter Kim har afsluttet sit sæt, tror jeg, at jeg prøver at improvisere en historie om mine alkoholiske overboere – jeg glemmer simpelthen setup og pointen til sidst, med meget lidt grin undervejs (tror der var et par stykker), men interagerer lidt med publikum og får lidt grin med undervejs der. Jeg slutter så aftenen af med at læse 2 jokes op, som får et grin. Den første er fra en drøm – jeg drømte nogle meget fede jokes – rigtig sjove, men ulempen er, at jeg kun kan huske pointerne, som jeg skrev ned. De giver ingen mening, og der bliver grinet lidt af det. Den sidste joke er den bedste som jeg håber også virker den 7/2. Publikum griner i hvert fald af den!
Bedømmelsen af mig selv er, at det er sgu da godt gået at arrangere sådan en aften på mindre end 2 dage! Forberedelsen kan man ikke forvente, da det jo er en debut, men de fleste af de jokes jeg har øvet mig på de sidste par måneder, sidder nogenlunde, men jeg må have hjælp fra mobilen! Til slutningenglemte jeg helt at bede publikum om at give alle komikerene en kæmpe hånd – og glemte også at spørge om de synes om aftenen, og så ikke mindst takke Beach og huske at fortælle hvornår der er comedy-arrangementer igen.
Jeg håber virkelig på, at jeg kan klare 6 minutter uden at kigge i noterne. Fortsætter jeg med at optræde, vil jeg sikkert blive rigtig god – om 5-6 år, fik jeg at vide bagefter af en kunde/komiker! (Tak, Rune!)

01. Henrik Søegaard (23min.)

Henrik var her første gang i August 2018, og er i mellemtiden blevet et år ældre (65 år) – med en ordentlig samling komikere (9 udover værten Simon Væver). Dengang havde han kun 6.40 minutter til at fortælle om sin sjove hverdag, og denne gang der ønskede han 10 minutters tid, men da vi kun startede med at være 3 komikere, så fik han lige lidt mere tid! Henrik taler om sin kone og 4 børn (de 2 er hans egne) og 8 børnebørn. Han taler om at komme meget i Næstved, og de har et sommerhus på Enø. Han fortæller en sjov historie om det at have en teenage søn, med alt det man gør når de er i den alder, og hans datters pubertetsproblemer (publikum griner). Han taler om det at være bedsteforælder. Han taler om at møde sin kone i 1998 på internettet på kontaktannonce (publikum kan lide den historie).  Midt under hans historie kommer der lige et par gæster ind, der taler lidt for højt og det er lidt irriterende, da man kan høre det på optagelsen. Henrik ignorerer det fint. Han taler også om at have været på arbejdsmarkedet i over 40 år, og er stoppet med det. Han taler om sit tidligere job i Lundbæk, og det er altså også nogle sjove erfaringer han har derfra. Han taler også lidt om hvad han så laver når han ikke har noget arbejde længere (han læser på Danmarks Statistik på internettet og organdonation). Han taler også om ulempen ved sin højde, og det at rejse sammen med mennesker der er højere end ham. Efter det spørger Henrik, om der er mere tid til ham (jeg svarer “ork ja!”), så han kører lige lidt mere derudaf de sidste 6 minutter af sættet. Han snakker om at være empatisk. Han taler også om sin kones (60 år) helbredsproblemer…og slutter endelig af med en sjov anekdote om urmager Marcussen der har guldsmedeforretningen i Ringstedgade.
Henrik gjorde det skidegodt med dobbelt tid, og er også god til at fortælle lange anekdoter på en sjov måde, uden at gå i stå, selvom han lige så nogle gange på sine noter. Så I kan forvente en masse sjov næste gang han kigger forbi Næver/Beach! 😉

02. Martin Frederiksen (16:20min.)

Martin har jeg skrevet en del om her på bloggen, og han har en rigtig sjov krøllet hjerne, og er også ved at komme sig over sin nervøsitet på scenen. Han starter med nogle anekdoter fra sit job i Irma (Roskilde), den ene er om en ældre dame, der køber kattegræs (til sin kat), og en anden kvinder der hæver penge i Irma på en sjov måde. Han spørger publikum om de er blevet krænket for nylig, og der svarer Kim og laver sjov med Casper (i baren) der serverer slap øl (publikum griner). Martin taler om at blive krænket fx fødevarer og pikbilleder, osv… (han får god respons på pointerne) Han springer videre til næste emne, og skåler med publikum. Næste emne er børn. Det var ikke nemt at være barn, synes han, og det taler han lidt om, og publikum griner med ham. Han taler også om en pige han vist nok var småforelsket i dengang fastnettelefonen stadig eksisterede i hvert hjem. Han snakker også om ikke at have børn. En anden en om børn er også sjov, her synger han et lille udvalg af sange som børn kan lide at synge med på (publikum griner). Han slutter af med sine hjemmelavede “oneliners”. Han kommer til at sige at han vil give hånden videre til mig, i stedet for mikrofonen, og da publikum griner og klapper, siger jeg at de skal give ham en ekstra hånd!
Martin har med denne gang vist nok lavet sit længste sæt, og der er selvfølgelig stadig spor af nervøsitet, men han husker alt sit materiale ude brug af noter, og det synes jeg altid er imponerende! Jeg ser altid frem til at se hvad Martin finder på næste gang – han kommer altid med noget nyt (og lidt gammelt) så det er godt at han er i udvikling fremad. Jeg håber at kunne klare mig mindst lige så godt, hvis jeg fortsætter i branchen!

03. Rachid Moutiq (21:32min)

Rachid har jeg set nogle gange snart, og og han er fantastisk dygtig og hurtigtalende (spids ørerne) – og minder meget om de amerikanske små comedyklubber, og bander næsten lige så meget som en havnearbejder på en god dag! Jeg skal prøve at tælle hvor mange gange han “bander”, og så er det egentlig meget godt, at optagelsen nok ikke udkom på amerikansk tv, man ville jo ikke kunne høre hvad han sagde for alle de “beeeep” der kommer haha!
Rachid starter med at bede publikum om at give mig en kæmpe hånd for at arrangere aftenen. Han lægger ud med at stå på scenen og binde sit snørrebånd på højre sko, mens han taler i mikrofonen – det er imponerende! Han præsenterer konceptet for Open Mike (det glemte jeg i farten), så tak Rachid! Han improviserer på noget som Henrik sagde om at have brugt 40 år på at finde ud af at arbejdsmarkedet ikke var noget for ham. Publikum griner af Rachids kommentar til det! Rachid fortæller at det var her at han debuterede. Han snakker også om et job på Kellerman’s ved Sydhavnen, hvor man snakker engelsk i første del af showet og dansk i anden del. Nikolaj Wulff var en af komikerne der. Det er meget sjovt når han fortæller hvor udfordrende det kan være at skulle tale engelsk. Han nævner også det at “dø” på scenen, hvilket kan være en af de værste øjeblikke i en komikers optræden. Han nævner også at han for nylig har optrådt sammen med Henrik i Køge. Rachid indleder en samtale med nogle stamgæster (plejer at komme til næsten alle comedyaftner på Beach), og 2 piger der ikke har set ham før. Han taler også om en kaffedate han har været på for nylig. Han taler lidt om sine forældre (mor er dansk, far er araber), og om at få gode råd af dem og kulturforskellen på dem. Publikum griner meget  af Rachids efterligning af hans far. Herfra improviserer Rachid og starter med emnet “dicpics” og spørger en mand i publikum, om han har taget nogen for nylig, og fortsætter med at tale om hvad han og klassekammeraterne gjorde i skolen, osv (meget sjov anekdote) Det er herfra han begynder at bande meget, haha! På et tidspunkt mister han tråden i historien han fortæller, men kommer hurtigt tilbage på sporet igen (han bruger INGEN noter heller). Han taler også om at prøve at blive bedre til at blive voksen, og taler om det at spise haskager og ryge tjald som 14-årig, osv (den får også mange grin undervejs).
Rachid er meget entusiastisk og taler om mange emner, og de kan være lange, men de er ikke desto mindre interessante og sjove at høre – og genhøre – her var dog næsten helt nyt jeg ikke husker at have hørt, så det var fedt. Rachid bliver i hvert fald nødt til at fortsætte, for han er supergod!

04. Kim Roberto (19:23min.)

Det var ellers ikke meningen, at Kim ville have optrådt, men så fik jeg alligevel ham ud i et “comeback” på scenen. Og Ih du milde! Hvis alle Kims hadere på fjæsbogen så hans sæt, så ville de nok se ham med andre øjne! (måske!) Men Svend var i hvert fald imponeret!
Da han starter med at fortælle om hvordan han har det med stand-up, er der en pige der nyser lige midt i fortællingen, og Kim reagerer meget hurtigt, og publikum griner (improviseret). Kim taler om stand-up, og hvorfor han egentlig ikke bryder sig om at skrive jokes. Han vil hellere improvisere. Nogle i publikum er lidt støjende med møblementet, og da han stopper et par gange og reagerer på det, spørger han om der er mere, og så griber jeg fat i en barstol og rokker den så den larmer. Lidt sjov skal man have! Han fortæller at han lige havde købt en computer og sad og spillede Counter-Strike, da en eller anden idiot (mig) forstyrrede og spurgte om han ville optræde (haha). Men det han vil tale om kommer direkte fra hjertet af fordi han har oplevet meget lort for tiden. Han taler om at føle sig gammel fordi han har fået barn, osv. Kim kommer ind på utrolig mange emner, og der grines af de fleste der hvor der skal grines, og resten er ganske passende improviseret snak med nogle af de ting, som Kim går og slås med fx sit helbred (det at være tyk), osv. Han taler også om de negative reaktioner på den Call Me reklame han medvirkede i. Han taler også om at han fik at vide at der var en mand der kom ind på Beach og begyndte at svine Kim til (han var der ikke – creepy!). Han snakker også lidt om sin kæreste og deres forhold. Han kommer også med en meget rørende historie om en fin pølle han havde lavet på tønden derhjemme, men hvor der kom blod med ud. Herefter fortæller han om et lægebesøg hvor han får undersøgt om der er noget galt i rumpetten på ham. Den måde han beskriver den undersøgelse på griner publikum af!
Kim ved ikke om han smider optagelsen med ham ud på nettet, men mens han overvejer det, vil jeg stoppe med at skrive mere i tilfælde af at det sker. Men det her er sgu det bedste show Kim har leveret og er godt improviseret! (og pænt bifald han også fik da han sluttede af!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *