2019-01-03 Open Mike, The Beach, Næstved m. Kaspar Herbst

Hvor: The Beach, Nygade 10, Næstved (link).
Tid: kl. 20:00-22:00.
Audio/Video: Ja/Nej (video: 2t. 24min – inkl. pause)

Det var meningen, at Nikolaj Wulff (på plakaten!) skulle have været aftenens vært, men pga, han sad fast i togtrafikken på vej til Næstved, så blev han så voldsomt forsinket, at Kaspar måtte overtage værtsrollen hele aftenen, så derfor er det ham der får kreditten som vært.

Så mine damer og herrer – aftens vært er i stedet Kaspar Herbst Tingleff, der jo som bekendt har haft værtsrollen et par gange (eller mere) på Beach før.

I år har jeg besluttet, at det er slut med at filme hele shows, da jeg er ved at have pladsmangel på mine eksterne lagre! Det fylder en del, at konvertere originale filer, og beholde originalerne og så det færdige produkt – så derfor vil jeg fremover optage dem, der gerne vil have deres sæt – men lyden af hele showet vil jeg stadig have masser af plads til da det slet ikke fylder i nærheden af de 25gb som et helt show gør!
Dette er så det første show, som jeg bevidst ikke filmer med mit Zoom kamera!

Efterfølgende fandt jeg dog ud af, at det stadig er nemmere at få billeder fra en videooptagelse, end at skulle være heldig at tage det perfekte foto, når jeg ikke er så øvet i det tekniske mht. scenebelysning, osv – så det er som det er, når man må føle sig frem og er afhængig af held, når man klikker løs. Jeg tog en lille bid optagelse af hver komikers sæt – desværre ikke Mikkels, da jeg åbenbart blev distraheret, eller måske glemte at filme fordi jeg lyttede efter!

Jeg anser bestemt ikke mig selv for at være fantastisk til at tage billeder – jeg har det bedst med at man bare trykker og så skal billedet være perfekt første gang – men desværre er et kamera ikke altid indrettet sådan, at det første billede er det bedste – så derfor er man tvunget til at skulle sætte sig lidt ind i hvordan et spejlreflekskamera virker. Så det er mere held, end forstand, når jeg får et godt foto, når der bliver klikket løs. Jeg har naturligvis et godt øje til et motiv, og det er det, som driver lysten til at dokumentere komikere på scenen!

Af en eller anden årsag valgte folk at blive væk fra årets første Open Mike (der var proppet 4/1-2018) – men i sidste øjeblik var der i alt 15 gæster, udover mig og så komikerne. Men det blev en sjov aften alligevel. Jeg skulle også prøve at huske aftenen så godt jeg kunne, uden at være afhængig af at se på en optagelse. Så vidt jeg husker var alle tilskuere i højt humør, og Kim Roberto var tilstede, og drillede især Klaes undervejs med et par bemærkninger.

Det var i øvrigt 2. sidste dag for den sødeste bartenderinde på Beach, Louisa, der snart skal til USA (L.A.) og studere i 3 år. Når hun vender hjem, håber hun på at hun får et job!
Hun har arbejdet for Svend i 7 år! Så hun vil blive savnet i høj grad!!!

Til aftenen, havde Kaspar medbragt følgende komikere:

Niclas Vingaard
Mikkel Heiberg
Niels Nielsen

-PAUSE-

Simon Riemann
Klaes Stelmach
Rasmus Egert
Nikolaj Wulff

ANMELDELSE:

Kaspar Herbst

“Hvis noget i synes er sjovt…så grin!” -Kaspar

Kaspar, der er 33 år og bor på Amager,  har jeg skrevet en del om efterhånden, så ingen introduktion behøves af hvordan han optræder, osv. Da Nikolaj sad fast i trafikken, så blev komikerne enige om, at Kaspar tog værtsrollen i første halvdel, hvis Nikolaj nåede frem og kunne tage sidste halvdel, men sådan blev det desværre ikke.

Første del:
Kasper kom vist til at tale lidt for lang tid i første del, fordi han som regel taler med publikum. Da der ikke var mere end 8 styks i starten må han bede dem sætte sig tættere på scenen. Og så er der lige lidt overstyring i mikrofonen, som hurtigt bliver rettet. Kaspar husker også Rene Durin (komiker) og hans ven, og de snakker lidt sammen. Han spørger også de andre i rummet. Det Kaspar gør, er at finde en eller anden han kan vende tilbage til hvis der er noget interessant. Det kaldes “working the crowd”, vist nok! Kaspar starter med at forklare hvad en open mike er og de forventninger man bør have når man deltager i sådan en aften. Altså igen det med ikke at sætte forventningerne for højt, når man ikke betaler for at se komikerne øve sit materiale! Han må skifte til den anden mikrofon (den gamle med bulen) fordi den falder ud en gang imellem. Det bliver lidt sjovt, når Kaspar lige skal teste publikums evne til at reagere (fra lavt til højt), men det bliver afbrudt af snak med publikum undervejs (publikum griner, men er ikke helt oppe og ringe endnu). Alle drengene råber og klapper, da Kaspar siger at der er topløs betjening i baren! Han prøver også publikum fra skala 5, 7 og 10, og bliver positivt overrasket over, at de godt kan sige noget!
Det Kaspar starter med (først efter 15 minuttter (!) er at tale om sin nye kæreste som mødte hendes forældre og gæster til en akavet familiefest. Han fortæller om et værtsjob han havde i Ålborg, og skulle tage en bus fra Ålborg til Berlin med mellemstop og skift i Hamborg og det ender i en ordentlig gang forvirring! Efter den historie kommer der lidt flere ind ad døren, som Kaspar taler lidt med. Han taler også om brud og afvisninger og forestillinger om sin fremtid, og om at tage råd fra sine forældre. Den sidste bit inden han sætter første komiker på handler om en date hvor han går psykisk ned med flaget. Derefter om en tur på psykiatrisk hospital (meget sjovt fortalt!)
Kaspar præsenterer endelig Niclas. Bagefter præsenterer Kaspar hurtigt næste mand – Mikkel. Og derefter Niels, inden pausen. Kasper råber “Han er osse sjov!”

Anden del:
Kaspar går på og undskylder for at have lavet for meget i første halvdel af showet, til publikum og komikerne. Han taler om at have sex med sin superlækre kæreste for første gang, og hun kommenterer størrelsen på hans…! Han kommenterer så på hendes brystreduktions-operation. Næste komiker er Simon! Kaspar fortsætter med at tale om en date med hans kæreste, hvor han var kommet til at dobbelt-booke sig, hvor han også skulle have været til fodbold samme dag (den er meget sjov!). Han præsenterer Klaes. Nikolaj Wulff dukkede vist op under Klaes sæt (jeg er ikke helt sikker). Kaspar siger i hvert fald at der er 2 komikere tilbage. Første mand er Rasmus, der er rigtig god ven af Nikolaj (og omvendt).

 

Niclas Vingaard (13:05)

“Måske ikke lige nu!”… -Niclas

Niclas har jeg også skrevet nok om til han ikke behøver en introduktion – dette er dog 2. gang jeg oplever ham optræde alene uden Stefan! På billedet ses Svend (under skærmen), der morer sig gevaldigt over Niclas undervejs i sættet. Senest har Stefan & Niclas oprettet en comedyklub i deres hjemby, Køge hos Værftet, og i den anledning har de sørme trukket en erfaren komiker ind som den første (af mange) der gæster deres sted. Du kan læse en artikel med interview fra december her. Du kan opleve dem her.
Nicklas starter med at komme med en sjov bemærkning om Kaspar, som publikum griner af. Han snakker derefter om sit job i Superbrugsen, om et gidselkursus de som ansatte skulle tage. Hans gennemgang af hvad de skal gøre i tilfælde af sådan en grim oplevelse er sgu lang, men meget morsom! Hans andet emne er om sin kæreste, som han har været sammen med i 2 år. At hun blev mere og mere krævende efter det første år, så Niclas “gjorde oprør” fordi hun opdrager på ham. Han slutter af med nogle politiske bemærkninger, om fx fraværsloven i gymnasier og skoler, osv. Niclas taler om rigtig mange ting med et par emner, og det er fedt at han kan sætte det hele sammen på 10 minutter – meget interessante betragtninger, og ingen flade jokes, men bare sjove anekdoter! Som sædvanlig kan kan kun anbefale at man følger med på hans sider herunder.

Facebook (offentlig profil)
Stefan & Niclas
Comedy i Køge

Mikkel Heiberg (11:30)

“Flækker!”-Mikkel

Mikkel er sgu morsom med sin måde at fortælle på, og han har et standardsæt der virker næsten hver gang jeg har set det. Det er 5. gang siden februar 2018 jeg har set og optaget ham på Beach!
Han starter med at sige han er dårlig til smalltalk med piger. Han taler også om at have kørt postbil i Horeby (Falster), og om det at se alt for ung ud for sin alder (han er 23), og så en akavet samtale med en pige. Den næste bit er den, du kan se i klippet nedenunder om en meget spontan rejse med 2 venner i en Berlingo (publikum her er dog tavs under første punch). De er i Hamborg i en uges tid, hvor de lærer 2 piger at kende…det ender akavet til sidst! Publikum griner meget undervejs af de ting Mikkel siger og gør i sine historier. Jeg er sikker på at den dag han får nok materiale til sit eget show, bliver det rigtig sjovt! Han er god til at skrue en historie sammen!
Du kan se et klip fra DM i Standup i november 2018, hvor han taler om sit forsøg på at være en globetrotter her!

Facebook (offentlig profil)

Niels Nielsen (13:45)

“Det er ikke en del af showet!” -Niels

Det er 4. gang jeg ser Niels Nielsen, de 3 gange sidste år (siden 3/5). Han har en fast rutine, hvor han bytter lidt rundt på sine bits. Måden han fortæller på er sjov, men også noget man kan tænke lidt over med hans sjove betragtninger om fx sit navn, osv.
Han når dårligt at sige hej til publikum, da Louisa i baren snakker højt med en kunde (tror jeg) og Niels glor over på hende, og siger at det ikke er en del af showet! (publikum griner). Han snakker om at se skihop efter nytår! Han snakker om sit navn og om at blive sat i bås som “Lars Larsen”, bare med sit eget navn der skal brandes. Næste bit er om dyne-veste og andre ting der brandes. Han snakker også om en forfærdelig røvsyg fisketur med vennerne. Han taler også om det åndssvage ved jagt (publikum griner meget her). At blive hacket (han kokser lidt i den bit, men på en sjov måde og det synes publikum osse!). Den sidste bit er om hans forhold til kæresten, og lidt det samme som Niclas’ problemer med brokkerierne.

Facebook (offentlig profil)

Simon Riemann (11:51)

“Jeg er dansk…og jeg ved ikke hvorfor!” – Simon

Det er 4. gang jeg ser Simon – alle gangene har han været rigtig sjov og underholdende. Denne gang forsøger han sig med lidt mindre fysisk komik, men bruger dog ansigtsmimikken meget mere, og har også nyt materiale med, der skal afprøves. Han lægger ud med at tale om det at være dansk – danskhed i det hele taget (cykling). Han taler om emsige cyklister. Han taler også om TV2 News som han ser meget, og om serien “Vikings”. Og om at have prøvet at tage svampe. Han taler også om H.C. Andersens eventyr. Og om problemet med ordet “Hygge” og om det at hygge sig. Han taler også om en kikset campingtur i Sverige med sine forældre. Der var kun lidt smågrinerier, men også mange der smilede undervejs, men det er nogle sjove historier han fortæller.

Facebook (offentlig profil)
Eventzonen

Klaes Stelmach (7:42)

“Skal du ud på toilettet, eller hva’? – Klaes

Klaes har jeg ikke set før, men han har vist optrådt i over 5 år. Han starter med at tale om sit “svenske” navn, og den bit han bruger griner publikum lidt af. Da Klaes fortæller at der ikke er nogen piger der bliver vilde over hans navn, kommer der lige et “arrh” fra kommentator-Kim, der sidder tæt ved scenen (ved loungen). Klaes inviterer ham “backstage” Kim “heckler” Klaes et par gange mere, som publikum griner af. Klaes snakker også om sine lidt høje tindinger (Kim og et par andre – sidder og er grædefærdig af grin over Klaes), og taler om sit hårtab og de dumme råd han fik. Han taler også om sin nye nevø – 1-årige Oliver, som han hader. Han slutter af med en joke om sit navn, og det kokser lidt da ingen griner af den, men de griner af at ingen griner! Publikum havde måske lidt svært ved at følge hans humor undervejs, men grineniveauet lå vist på 5…Jeg håber det går lidt bedre for ham næste gang! Han havde da et par gode bits, men det er jo også derfor at man tester sit materiale på sådan en aften på et publikum, der ikke har “let til grins”!
Klaes bruger ikke sin Facebook konto så meget, men er på Twitter. Så følg ham der!

Twitter

Rasmus Egert (7:48)

“Hej! Det skulle jeg ikke have gjort det der!” – Rasmus

Rasmus hjalp Nikolaj Wulff med sit onemanshow JOKES, som jeg så 2 gange i 2018 (9/2 & 22/5). Rasmus bor i Ballerup, og hvor længe han har være standupper ved jeg faktisk ikke, så det håber jeg at kunne få svar på ved et senere tidspunkt i år! Men du kan se og høre kommentarsporet til JOKES her. Og en særlig tak til ham her.
Rasmus starter med en mikrofonupser. Han taler om at han ikke er særlig maskulin, og taler om situationer, hvor han udsættes for problemet da han ser “Ringenes Herre 2”. (meget sjov fortalt). Han snakker om prblemet med at være overvægtig, og score. Han kommer også lidt ind på alt det der MeToo, osv…Afslutningen på hans sæt er rigtig sjov, fordi han slutter af med at fortælle at han er dødtræt af kvinder, der brøler under sex!
Rasmus har meget på hjerte, men han forstår også at gøre en historie sjov, og det er naturligvis en god ting at kunne. Rasmus ser jeg frem til at se igen!!!

Nikolaj Wulff (13:49)

“Uuuuhhh!!! -Nikolaj

Nikolaj behøver skam heller ikke den store introduktion – han er i rivende udvikling, og der smedes i høj grad mens jernet er varmt, og sikke en beundringsværdig energi han bringer med sig når han skal fortælle sine sjove historier. Det er så den 7. gang på Beach jeg oplever ham. Jeg var jo så heldig at få lov til at se lidt med backstage ved hans store afslutning på Bremen sidste år (22/5), og noget af det materiale jeg optog, kom med på hans dokumentar – bag om showet! Siden da, har han bestemt ikke ligget på sofaen derhjemme og hvilet på lauerbærerne – næh, han er da ude og optræde hvor han kan, og har også haft et show i mellemtiden, før det nye i 2019, som jeg desværre ikke fik set. Men meget af materialet i aften skulle sikkert have været luftet, hvis altså ikke at Nikolaj DESVÆRRE havde siddet fast i trafikken!
Nikolaj laver lidt sjov med det Kaspar fortæller om at Nikolaj ikke har været i TV. Han lægger hårdt ud med at tale om at han studerer på en international skole (Uuuuh!!!) Han fortæller at udlændinge elsker os (danskere). Han taler om en julefrokost de have for nylig, og så om en underviser de har, som taler dårligt engelsk (Nikolaj laver en sjov parodi på hans dårlige engelsk og nogle andre eksempler). Han taler også om at have en deltidstjans i 7-11 (på 4. måned) fordi hans standup-karriere ikke rækker endnu. Han fortæller en historie om en dame, der stiller sig op ved disken, og laver en akavet scene med den måde han betjener hende på. Han taler også om de besværlige kunder han har med at gøre nogle gange. Publikum morer sig over de forskellige kunde-eksempler han kommer med. Den sidste han taler om, er en kunde der vil have Nougatmus.
Jeg glæder mig naturligvis hver gang at Nikolaj kommer forbi, og så håber jeg ikke at der går kludder i hans trafik næste gang på vej til værtsjob i Næver!!!

Facebook (offentlig profil)
Wulff & Venner (NYT SHOW, 9. April, 2019)
Nikolaj Wulff – JOKES
Bag om JOKES

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *