2018-11-01 Open Mike, The Beach m. Oliver Stanescu

Hvor: The Beach, Nygade 10, Næstved (link).
Tid: kl. 20:00-22:00.
Audio/Video: Nej/Ja (video: 2t. 33min – inkl. pause)

Det er så fedt, når jeg ser komikere på Beach, som jeg har optaget en hel masse gange, og man kan se en udvikling i deres sæt, eller når de har forbedret en joke eller bit, som jeg har set før. Der er visse komikere, der er trygge ved det samme sæt år efter år, og det er i mine øjne helt i orden, hvis man holder rutinen med det man kan, og det materiale man synes virker hver gang. Det er bare ikke hver gang at man kan forvente at publikum følger lidt med, hvis emnerne bevæger sig for langt ud over grænsen – det er meget sjældent det sker på Beach heldigvis. Det sker ofte, at komikerne glemmer sit materiale eller går sort i det, og det er altså helt normalt på en Open Mike aften. Man sætter sig op til at blive skuffet, hvis man tror alt man hører her, er færdigt, eller er sjovt. Specielt fordi det er gratis!

Generelt er alle komikerne, trods deres små fejl, osv på Beach rigtig sjove. Der er måske kun 5 ud af de over 70 jeg har oplevet her, som stadig må kæmpe videre med deres materiale eller deres usikkerhed, men jeg er sikker på, at de kommer godt efter det.

Det er Olivers første job som vært på Beach, hvor han har været utallige  gange over årene. Oliver blev vinder af “de nyeste nye” d. 7/9-2017 foran Eva Jin (2.pladsen) og Steven Turking-Hansen. Han har været “æsel” på Comedy Zoo for specialklassen og Jacob Wilson, Jonas Mogensen, Pelle Lundberg og Torben Chris. Den 13. oktober 2018 var han æsel på Comedy Zoo, hvor klubben pludselig fik besøg af selveste Jon Stewart og Dave Chapelle, der lavede 3 timers standup! (Link)
Senest har han optrådt til et velgørenhedsshow på Bremen, hvor man samlede ind til forskning i medicin til Sklerosepatienter, hvilket er noget der ligger ham meget nær. (Link) (Link 2).

Bremen beskriver Oliver:

“Når Oliver inviterer os indenfor i sin verden, giver han publikum nogle sjove refleksioner på hverdagen, og anekdoter fra livet som pædagog studerende – når man nu ikke er helt tosset med børn. Og selvom om Oliver er en af de nyeste komiker i kongeriget Danmark, er han er stadig ikke til at overse. Han er charmerende, positiv og selvironisk, hvilken man bliver nødt til når man er halvt romænder, vokser op i Danmark, og er på vej ind i de voksnes rækker.”

Du kan se et klip fra et af de jokes han optræder med her fra hans egen Youtube kanal.

Til aftenen, havde han medbragt følgende komikere:

Mikkel Heiberg
Magnus Nielsen
Louise Brink
Niels Nielsen

-PAUSE-

Benjamin Jeppesen
Peter Lykkebo
Eva Jin
Simon Væver

ANMELDELSE:

Oliver Stanescu

Første del:

Aftenens publikum har tilsyneladende været til Open Mike før på Beach, da Oliver lægger ud med at spørge om de har været der før. Oliver lægger næsten ud med at finde nogen han kan tale med, og finder dog et par i Loungen (tror jeg) der kommer fra Ringsted, som dog ikke har været her før, sammen med en anden der sidder ved baren. Så Oliver vil hurtigt fortælle hvad der sker i løbet af aftenen. Oliver forklarer, at Open Mike er hvor nye og gamle komikere kan komme og prøve nyt og gammelt materiale af, noget som kan være godt og skidt. Men oftest er der altså også sjovt materiale imellem, og dem der finpudser det, som allerede virker. Han fortæller at han har 8 komikere med i dag, så Oliver laver lige hurtigt (meget lidt) lidt af sit eget materiale, før han sætter første komiker på. Det bliver næsten en dating-baseret værtsrolle! Oliver starter med at tale om sin 19-årige kæreste, om de skøre parproblemer der kan være fordi han er 6 år ældre end hende. Bl.a andet om det at have sex sammen, og hvordan han skal imponere hende. Han snakker også om at prøve Tinder inden han mødte sin nuværende kæreste. Han får en sjov dialog med en pige der har været to måneder på Tinder. Han slutter dialogen af med hende med en sjov kommentar, og præsentere midt i bifaldet Mikkel. Den næste komiker han præsenterer, er Magnus, som debuterede ved sidste OM aften. Undervejs i Magnus’ sæt tror Oliver at han går af scenen, men det er kun for lige at hente en ekstra ting til at afslutte sin joke med. Publikum griner af Olivers kommentar efter Magnus er gået af – “Altså det er fedt at han tryller, men hold kæft hvor han roder!”, og ser rundt på scenen! Oliver finder sin bog i rodet på gulvet. Oliver var imponeret af Magnus! Oliver snakker lige lidt med pigens (hende med Tinder) veninde, der åbenbart bruger Badoo. Han får næsten rodet sig ud i nogle dumme udtalelser, men redder den lidt hjem igen på en pæn måde (kunsten at kunne improvisere er altid nyttig i sådanne situationer) Oliver snakker om, at der aldrig er proppet på Beach (jo det hænder da). Han fortæller om en pinlig date han har været på. Næste komiker er en virkelig dygtige pige, siger Oliver – Louise – og det passer! Oliver troede at hun kommenterede på hans udseende, og lavede lidt sjov med det, før han sender sidste komiker på i første sæt – Niels. Oliver sagde: “Kæft, hvor var han god mand!” Han spørger derfor om det har været et godt første sæt, og publikum siger ja.

Anden del:

Da Oliver kommer tilbage fortæller han, at han har drukket lidt, for at kunne få tingene til at glide lidt nemmere, hvilket får mig til at tænke på Dean Martin, som jeg siger til ham. Den reference forstod Oliver vist ikke helt! Han fortsætter med at fortælle lidt mere om forskellige dates han har været på. Han retter dog lige noget, som han fik at vide under pausen, at det ikke var Badoo, som hende veninden var på, men Happn. Den fortæller Oliver så lidt om. Han taler lidt mere med hende der har en date med en fyr fra Happn. Han driller hende lidt undervejs. Han snakker også lidt med de andre i publikum der ligner par, og spørger ind til nogle ting. Første mand, er megasjov, siger Oliver, og sender Benjamin på. “Hold kæft hvor var han god” sagde han. Oliver fortsætter snakken med publikum med forskellige emner. Næste komiker er Peter, som kun har optrådt 3 gange før. Efter Peter må gå af før tid, så kommenterer Oliver lidt på hans sæt, der også inkluderede et forhold med en pige gennem Tinder. Oliver fortsætter med at snakke om flere af hans dates – bl.a en der var spirituel og snakkede lidt underligt. Næste komiker er Eva. Oliver lægger mærke til at jeg tager mange billeder af ham, og spørger mig om det er noget seksuelt, og nogen siger det er til Playboy, men jeg siger så at det er Tinder-Boy (publikum griner af min bemærkning). Oliver fortæller om at han begynder at mærke alderen. Aftenens sidste komiker, og en rigtig god ven, og virkelig sjov, siger Oliver. Simon Væver! Olivers forsøg på at få publikums vurdering af showet af 1-10 er godt blandet – nogen synes det var 0 (sikkert ment i sjov), mens andre var blandet, men flest var på 10…
Jeg synes dog Oliver gjorde et godt stykke arbejde, men måske var det lidt for meget dating der var på programmet, som pigerne/kvinderne blandt publikum måske synes var lidt over grænsen. Men sådan er det jo forskelligt med publikum – det som ikke virker her – virker måske bedre andre steder. Det er det sjove ved Open Mike aftener – man bør IKKE sætte forventningerne for højt, så skuffer man bare sig selv, fordi det jo netop er GRATIS at komme ind! Men helt klart ser jeg frem til at se hvad Oliver finder på ved sit næste værtsjob på Beach!

Facebook (officiel side)
Instagram

Mikkel Heiberg (6:00)

Det er 4. gang jeg ser Mikkel. Han lægger ud med at snakke om at han er dårlig til small-talk når han er i byen og skal snakke med piger. Han snakker lidt om at han får en kommentar om, at han ser for ung ud i forhold til sin alder (23 år). Også om at blive sat sammen med en pige uden han er forberedt på det. Mikkel har knapt så mange forskellige bits med denne gang, og det er forfriskende, at se hvordan han arbejder med sit materiale. Som alle de andre gange, så ser jeg frem til at se ham næste gang på Beach!

Facebook
Eventzonen – book ham her!
Hjemmeside

Magnus Nielsen (08:45)

Magnus er sgu rock n’ roll i sin tilgang til sit materiale. Super sejt for sin 2. optræden! Det er en god gang gryderet han får serveret, af både grove, platte, flade vitser, men også lidt oplæsning af et digt (perspektiv af en proktolog der er træt af livet), og et fremragende korttrick, og den vel nok mest interessante joke, der har 1 kvindeligt mannequinben i hovedrollen. Denne gang med et ekstra ben! Han læser derefter nogle meget platte jokes op fra sine noter, som dog ikke bliver taget godt imod af publikum – nogle griner, fordi vitserne er for platte, men nok fordi folk lige skal tænke. Ved en af dem, er der en kvinde der udbryder “nåh-ja” fordi hun nok var den eneste der lige fattede den! Haha. Jeg forstod de fleste, men det er det sjove ved komikere – alle har en unik tankegang, og måden at levere en joke på. Magnus erkender selv dette! Han tager klapstolen frem, så alle hans papirer ryger på gulvet, og sætter stolen i midten på gulvet. Han griber derefter fat i mannequinbenet, og tager en rulle gaffatape frem og taper benet fast til stolen! Den del er original, specielt fordi han har udvidet den med et ekstra ben. Magnus er helt klart værd at holde øje med i fremtiden! Oliver roste ham, og kaldte ham “Megagod!” Og det passer!

Louise Brink (10:09)

Det er 3. gang jeg ser Louise optræde. Hun taler om mange aktuelle ting, fx. at kvinder ikke gør mere ud af sig selv mht. sin beklædning. Hun taler også om nogle samfunds-typer, som folk åbenbart ikke bryder sig så meget at høre om. Fx racister og sugardaters. Hun snakker også om det at skamme sig over noget. En bit om børn, som hun ikke kan kommunikere med, er meget sjov. Hun taler om sin veninde, der har meldt sig ind i kristendemokraterne. Hun snakker også om sin fraværsprocent i gymnasiet. Hun snakker om dengang hun havde en bolleven. Denne bit går lidt under bæltestedet, men på en rigtig sjov måde! Louise er helt bestemt en type, der på en måde minder lidt om Mette Frobenius, der har mange ting at snakke om på scenen. Hende vil jeg altid glæde mig til at gense på Beach!

Niels Nielsen (15:00)

Niels så jeg første gang i maj måned, og han har siden været her (med denne gang) i alt 3 gange, senest i juni. Han har lagt ud med den samme joke hver gang, som publikum griner af. Hans sæt er næsten det samme som de 2 foregående, men i dag, har han lige fået nogle ekstra minutter oveni, og han har udviklet sine jokes en smule. Han tjekker lige sin mobil for de ting han vil prøve af flere gange undervejs (hvilket kun er godt!). Hans bit om hvis han skulle sammenlignes med Lars Larsen, er publikum i hvert fald glade for. Han snakker også om mode-branchen. Også hans bit om et møde med en svensker, er sjov, men han går lige lidt i sort midt under joken, men fortsætter et par sekunder efter med at tale om snus. Han snakker om en kedelig og kikset fisketur. Hans bit om hacking kan publikum også lide. Hans bit om hår i røven, griner de fleste af de kvindelige publikummer af (også mændene). Han snakker om sin kæreste, og de gode og dårlige ting i et forhold. Til sidst vender han lige tilbage til hvorfor han ikke er så glad for sit navn. Niels er også en af dem, der kan nå langt, fordi han har mange forskellige ting på hjerte, og det er jo skønt! Så hold øje med ham derude!

Benjamin Jeppesen (12:30)

Benjamin er en travl herre, han er gift på snart 20. år, og har 2 børn med sin kone, og et band ved siden af ægteskabet, samt sin karriere indenfor stand-up, der er ved at tage fart, da han senest har været på turne med den nyligt kårede Danmarksmester i Standup – Phillip Devantier, som han var forbi Beach med d. 11. oktober. Første gang jeg så Benjamin, var i oktober 2017 på Beach. Denne gang er det så 5. gang, og han har været stabil hver eneste gang med sin humor. Han bruger sin familie i sit sæt, som en god grund til at være væk fra den, og her kommer så flere sjove historier, som fx et overraskende fødselsdags-kort han fik af sin søn. Han fortæller også en sjov historie om nordmænd og en sejltur til Norge, hvor de blev udsat for en bombetrussel på færgen (han laver en rigtig god imitation af den norske kaptajn). Han taler lidt om sit forhold igen, og der var nogen blandt publikum, som han henvender sig til, der også havde været “længe” sammen, og taler lidt igen om nogle af de sjove/sære ting de gør i deres forhold. Han snakker med en mand, der sidder tæt på scenen i loungen, der ikke kan tåle alkohol (længere), og spørger lidt ind til nogle personlige ting. Specielt om børnenes skoleperiode, som han brokker sig over at skulle igennem igen. Han snakker om “Bamsebuller” (der skal skrives en historie om ham). igen. Benjamin er en rigtig god fortæller, han snakker dog også lidt hurtigt nogle gange, så jeg skal spidse ørerne, men det han siger, er i hvert fald sjovt og værd at høre på, selvom det er det samme sæt han for det meste bruger. Derfor er det fedt at se hvad han finder på af nye historier i fremtiden, og så kan du ellers følge med hvor han lander henne rundt omkring i Danmarks comedy-miljøer.

Facebook (officiel side)

Peter Lykkebo (4:00)

Den 28-årige Peter er her for første gang. Det er hans 4. optræden (han debuterede vist nok på Play d. 14/6 i år), og det starter godt for ham, men så kokser hukommelsen lige pludselig, så han må give op efter knapt 3 minutter  på scenen. Han starter med at sige “Godaften Næver”, hvilket nogen blandt publikum gentager på en spørgende måde! (Ja, Næver er vores bys “kælenavn” – eller “Næverly Hills”). Peter taler om sit forhold, han er lige flyttet sammen med kæresten, og det giver de typiske ændringer, specielt fordi det er hans lejlighed. De snakker også om at skulle have børn på et tidspunkt. Han får vist rodet sig lidt ud i en længere forklaring om hvorfor han ikke vil have børn, og man kan se allerede der, at han er ved at miste tråden. Desværre har han ikke noter med, så han kan samle tråden op, så han er desværre tvunget til at gå af lidt før tid, men publikum forsøger at hive ham op med et bifald, men han slutter så af med en godt grin, og går af scenen. Da det er første gang jeg oplever Peter, så kan jeg ikke vurdere hans materiale som godt eller skidt. Jeg har dog moret mig af det publikum også grinede af, så helt galt var det bestemt ikke. Publikum var i hvert fald med ham i første halvdel, men 4 minutter på scenen er sgu da også godt gået, selvom det lige kokser med hukommelsen. Men man må bare tage det som det er, og takke af, hvis man lige går kold. Ud fra de første par minutter og den sjove afslutning, synes jeg det var en rigtig fin optræden med nogle sjove betragtninger om sit forhold. Peters Facebook-profil er privat. 

Eva Jin (10:05)

Den snart 20-årige Eva er lidt af en pudsig pige – man ved ikke rigtig hvor man har hende, når hun står der på scenen og skal levere sine jokes. Usikkerheden om, om hun er ved at gå i stå eller om det bare er “kunstpauser”, kan diskuteres, men uanset hvad, så lader det til at virker – om ikke andet, så griner man i hvert fald af de pauser hun får lavet en gang imellem. Det er sket ved de sidste par shows, at hun holder de pauser og kigger (panorerer) ud over publikum, mens hendes hjerne med garanti knokler derudaf, og leverer en oneliner som om hun har hentet den ud af den blå luft. Uvisheden om hvorvidt det er noget hun står og finder på undervejs, men i dette show har hun sin pc og en tablet med på scenen, hvor hendes noter er, men også noget der kommer til afslutningen. Den store finale. Eva har også godt fat i publikum, når hun bruger mikrofonen til at få en reaktion ud af dem. Hun starter showet med at fortælle at hun har lidt nyt med i aften. Hun har vist nok lagt ud med den samme joke om hendes mor, der er en kraftig koreaner. Og det er perfekt. Den næste ting handler om guppyers formering (!). Hendes tema for aftenen handler om dyr. Men hun fortæller at hun ikke kan finde overgangen lige nu. Det er sjovt nok lige så langt inde i sættet, som Peter også var, da det sker. Hun starter med at genfortælle om sin øv-dag, og at hun arbejder på en Kinagrill (publikum griner af den). En ny ting, er den med Hunde-Tinder. Altså mere om avls-tjenester. Hun slutter af med at lave en slags dating-fremvisning, med hunde fra den blå avis, som publikum skal stemme om, hvem der skal date en hund hun kender (den hedder Ragnhild). George Michaels “Careless Whisper” startes som baggrundsmusik. Hvis ikke hendes stand-up karriere bliver en succes (det bliver den!), så vil hun i hvert fald kunne tjene gode penge på en morsom Hunde-Tinder ting! For den synes jeg er så original, og så morsom!

Facebook

Simon Væver (15:10)

Det er 7. gang jeg oplever Simon på Beach. De 4 af dem hvor han var vært. Simon deltog også i DM i Standup i år, og nåede frem til en flot semifinaleplads sammen med Stefan & Niclas. Simon lægger ud med at sige “Jeg elsker jo at være i Næver, fordi jeg hedder jo Simon Væver”. Haha! Simon stammer oprindeligt fra Jylland, og derfor kalder han Næstved for “Sjællands Jylland”! Aftenens tema er bl.a. frygt. Andre ting han kommer ind på er fx hvordan Fie Laursens bryster kan være en større nyhed end fx end fundet af en ny hvalart. Han snakker også lidt om racisme. Og om sine forældres forhold med hinanden, og sit eget forhold med sin kæreste. Næste bit er hans inkontinens-problem om natten. Den bit er pisse-sjov!!! Simon henvender sig til manden i loungen, der ikke kan tåle alkohol i forbindelse med at drikke sig beruset. Han fortæller også at han går til psykiater, fordi han har en depression som han får medicin for. Han snakker også lidt om at hans krop er i forfald – som 15-årig fik han konstateret dårlig hofte, og som 18-årig brok – for 2. gang! (første gang som 12-årig). Jeg har jeg lige fundet et lille flashback tilbage til 2013 i Thorups kælder, hvor man tydeligt kan se hvordan han har udviklet sig. Se det her. Og interviewet med ham før showet her. Det er altså ikke kun på Beach, der er mikrofonproblemer! Nåh, men det har jeg jo set sidste gang han var vært. Simon skal helt klart ses, da han er en af mine favoritter på Beach.

Facebook (officiel side)

PLAKAT:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *