2018-10-27 Knæk Cancer Impro Comedy, The Beach, Næstved

Logo lånt uden tilladelse!

Hvor: The Beach, Nygade 10, Næstved (link).
Tid: kl. 19:30-22:30.
Audio/Video: Ja ( 123 min.)

Jeg skal somme tider arbejde hårdt, når der er arrangementer på Beach, og så kan det ske, at der sker nogle smutter. Denne gang glemte jeg min mobiltelefon, som jeg havde i laderen derhjemme inden jeg skulle ud ad døren! Herunder vil jeg lige skrive lidt om aftenens underholdning, som bestod af 4 Impro Comedy grupper, der samlede ind til Knæk Cancer. Selveste borgmester Carsten Rasmussen, der den 25. lige var et smut forbi Beach for at deltage i Heino Hansens og Anders Nielsen debut med deres podcast show “Nyt fra Næveren”, var konferencier under hele aftenen, og leverede også lige et par af sine jokes imellem præsentationen af det næste hold. Alt i alt var det et par sjove timer – og jeg havde naturligvis også betalt for indgangen!

Hvad er Impro Comedy?

Det er en slags “teatersport”, som er sketches baseret på kreative indspark fra publikum. Skuespillerne improviserer altså et eller andet, ud fra de stikord de får, og undervejs i scenen, kan der pludselig ske ændringer, og det giver jo en udfordring, da intet er indøvet eller studeret på forhånd. Det eneste der er aftalt, er hvilke scener, der skal spilles. Alt andet kommer fra publikum. Det kan skabe noget hylesjovt, eller også dur det bare ikke. Jeg har oplevet Hønsegården 3 gange på Beach nu, og helt afhængig af hvilke stikord eller andet, de får, så bliver det som sagt enten meget morsomt, eller også kedeligt. Alt afhænger naturligvis af skuespillerens fantasi og erfaringer – jo bedre de er, jo sjovere kan det blive! Så man skal ikke sætte forventningerne for højt – på samme måde som fx standup komikere til en Open Mike aften. Men kan man lide genren, så er der næsten garanti for en sjov aften! Alt i alt var alle holdene lige sjove på hver deres måder, og det der var helt sikkert var at publikum i hvert fald hyggede og morede sig!

Knæk Cancer

Indenfor Standup Comedy, har man også støttet Kræftens Bekæmpelse årligt i en periode (siden 2009), sammen med andre aktuelle velgørende formål – men udover fattigdom og nød, så er kræft især en af de vigtigste sygdomme vi skal komme til livs. Så derfor er det naturligvis vigtigt at være deltagende i at støtte op om kampen mod kræft, da der ikke er nogen begrænsninger for, hvem der får det konstateret lige pludselig. Nogen mener, at det er en livsstils-sygdom, andre er overbevist om, at videnskaben har ret i, at det er de produkter, og det miljø vi omgiver os med, som er den skyldige. Men kræft har ifølge forskningen eksisteret i tusinder af år, og derfor er det beviseligt, at det ikke kun skyldes den hastigt udviklende samfund og teknologi, som alene er årsagen – men den er medvirkende til, at det eskalerer i voldsom fart. Så hvis man håber på at kunne få udryddet kræft og lignende livstruende sygdomme ved at poste penge én gang om året – så tager man fejl. Det er desværre en endeløs grube, man poster pengene i, for det lader til, at det kommer til at tage for lang tid med at “knække cancer”, fordi der stadig er for mange problemer med de nyeste opdagelser, hvor man fx. har fundet ud af noget, der bremser kræftens udvikling, eller at man bliver helt kureret. Betyder det så at man bare skal opgive og lade stå til, fordi det hele virker håbløst? Nej, støt der hvor du orker det – og i lige så lang tid du har råd. Én ting er sikker, og det er at man i hvert fald skal opsøge lægen, så snart, at man mistænker at man har fået kræft. Hellere et besøg for meget, end ét for lidt!

Den 12. oktober blev der indsamlet 141.895.200 kr ved TV2′ indsamling. Pengene går til 12 projekter.

Initiativ til indsamling!

Hønsegården og The Beach har samlet et hold af impro-comedy komikere, som denne aften gerne vil hjælpe med indsamlingen af penge til Knæk Cancers show på TV2, og Lotte går på scenen sammen med Svend og vil takke publikum for at have mødt op. Alle der kender Svend, kender jo til hans stemme, og da han ikke kan overgå tilskuernes samtaler, så må jeg lige tysse til ro, så Lotte kan præsentere aftenens konferencier – ingen ringere end Borgmester Carsten Rasmussen.

Borgmesteren fortæller at det altid er i uge 43 der er Knæk Cancer i Danmark med TV2′ store indsamlingsshow. Han fortæller lidt om sponsorerne, og om Svend, der gratis har lagt lokale til begivenheden. Derefter præsenterer han de 4 fantastiske skuespillerhold, der skal underholde aftenens publikum. Borgmesteren laver lidt sjov undervejs i præsentationen af grupperne, ved at fortælle en plat joke – de var nu meget sjove, synes de fleste af publikummet!

Mellem hvert hold er der ca. 10 minutters pause, så alle kan få fyldt op og “hældt af” af hvad de nu ønsker. Alle grupperne optræder ca 35 minutter hver.

IMPROTESEN

På deres Facebookgruppe præsenterer de sig selv med ordene: “Fire friske folkens, der fisker fantastiske frækheder ud af finde-på-fabrikken!” Borgmesteren præsenterer dem med ordene: “Det drejer sig om fire krøllede kumpaner i røde seler.” Borgmesteren får til opgave at samle et tårn af klodser i gul og grønne farver, som senere skal være medvirkende til at vælge scenarier fra gule og grønne sedler i en lille rød kuffert. Publikum trækker hver en farve, og på står der noget forskelligt, som gruppen skal opføre. De skal bruge en fra publikum til at lave lydeffekter til den næste sketch, og nogen genkender hende sikkert fra Hønsegården – Anne. Det næste bliver en marionetdukke, hvor de bruger Tornerose som historien der skal fortælles med to af skuespillerne hjælp til at være dukkeførerer for 2 af skuespillerne. Det bliver så Ditte, der spiller Tornerose og Sofie der spiller prinsen. Niels og Thomas er så dukkeførerne. Den næste sketch bliver hvor nogen skal lave stemmerne for alle de andre. Det er noget der kan komme noget sjovt ud af. Det bliver en barnedåb, som Sofie skal lave stemmerne til. Sofie laver nogle rigtig sjove stemmer. Den næste sketch hedder “Scene med rap” med ordene “Fly High” og “Jeg har blødt igennem”. Når musikken spiller, skal de rappe og rime midt i en samtale. Det er meget sjovt. Den sidste grønne seddel hedder “Karrusel” – her med ordene “undergrundsbane” (Ditte og Niels), “selvmorder” (Niels og Thomas), og “mildt vrissen” (Thomas og Sofie) De skifter alle fire til at lave forskellige scener. Derfor bliver det sidste sted “Konya Kebab” (Sofie og Ditte). Den sidste sketch er om madlavning med chili og hvidløg, og to ting man ikke bruger i et køkken – en traktor og en snesko. Holdet gjorde det nu meget godt, og viser, at de er gode til at læse hinanden. De fik også en selfie med borgmesteren, som du kan se herunder.

Facebook

HØNSEGÅRDEN

Borgmesteren introducere den lokale gruppe fra Næver – som ikke gør hvad du forventer, de spiller uden sikkerhedesnet, og de kan godt lide at være grimme på scenen. Han siger, at det er de selvfølgelige ikke – de tre skønne kvinder – Maja, Lotte og Pia. De starter med en sketch som foregår på en kirkegård, en pølsevogn, middagsselskab med dronningen, brandstationen, Tivoli, så indflettes der Tai Chi for øvede ind i historien. De er så pludselig på børnehjem i Rumænien på volapyksprog. Næste sketch er et lysbilledeforedrag. De skal bruge en fra publikum til hjælp. Spillerne er lysbillederne og emnet er “hårvækst i haven på dværgen”. Næste leg er “Stemmelegen”. Det foregår på Kronborg Slot. Pia laver stemmen for de 2 andre. Næste leg hedder “Sidde-ligge-stå” Hver spiller gør en af slagsen hele scenen igennem. Stedet er hos en psykiater. Næste sketch er en scene hvor svarene kun skal bestå af spørgsmål (den er altid svær). De to erhverv er en boksepromotor og en brugtvognsforhandler. Den kommer Pia til at ødelægge, så de går videre til at vælge en skistav fra publikum. Den går heller ikke for Lotte. Næste 2 erhverv er en smed og en gårdvagt. Den smutter igen for Pia. Næste sketch er med volapyk. Eventyret bliver Klods-Hans. Næste sketch gentager man sig selv 4 gange. Første gang spilles scenen ganske almindeligt, anden gang lægges et land på, tredje gang med en følelse og fjerde gang med en sindslidelse. Der vælges et piskeris til scenen (Pia vælger at være Kirsten Hüttemeier). Landet bliver Italien.  Følelsen er liderlig! Sindslidelsen er skizofren. Næste sketch skal en af spillerne ud – det bliver Maja. Vi skal have et land og en hobby som Maja skal gætte når hun kommer ind igen. Det bliver Grækenland og ærtetrilning. Næste sketch bliver med en der kan tale kun med munden, men har ingen arme. Emnet bliver “Valnødder til ræve”. Næste sketch er med den seneste sms der skal læses op til brug i scenen. Det bliver “og så er det din…” (Lotte finder på at det er i en knallertforretning). Næste sms er “Bilka har brug for hjælp i morgen fra 8-16” (Maja skal føde en bil?). Næste sketch er “Et ord til hver leg”. Begivenheden er Faktas fødselsdag. Sidste leg bliver med hjælp fra publikum, der skal styre to spillere som dukkefører. To jobs er erhvervskonsulent og borgmester. Hønsgården fik da nogle gode grin undervejs med deres påfund. Lotte skrev i Hønsegårdens Facebookgruppe, at der blev samlet i alt 3300 kr. ind. En pæn klat penge trods alt!

Facebook

DET DÅRLIGE SELSKAB

Bogmesteren blev spurgt under pausen om hvad han ville lave, hvis han ikke var borgmester – han ville sælge køkkener – der er som at være politiker – der er låger, skuffer, låger skuffer! (HAHA!) Han præsenterer Det Dårlige Selskab, der er det mest grænseoverskridende improhold – ingen hæmninger, og de kan rykke folks grænser. Vær klar til at møde Dan (“Nøsse”), Karl, Jakob og Dan (Tino). En af medlemmerne fortæller at et af gruppens tidligere medlemmer, hun fik for et år tilbage konstateret kræft (og hun var ikke engang 30 år), men hun lever heldigvis stadig og er kureret. Men de gør bl.a. det her for hende og alle andre de kender, der kæmper med kræft. Den første leg de skal vise, er en de kalder “ind-ud”, der går ud på at en skuespiller spiller noget, og så bliver der sagt “frys”, og så kommer en anden skuespiller ind og ændrer scenen til noget helt andet, osv. Det første de starter med, er at spørge en fra publikum om noget man (hun) gør mindst én gang om måneden. Der bliver svaret “ryger”. Karl sættes på opgaven at demonstrere dette. Jakob overtager, og laver smøgen om til et pusterør med en giftpil, frys, og Dan (Tino) kommer ind og der går pludselig joints i det hele. Dan (“Nøsse” kommer ind og ændrer scenen til at foregår på kunstmuseet AROS, og spillerne er figurer. De skifter scenen om når en af spillerne går ud. Næste leg er “Den Kinesiske æske”, som holdet før dem lavede. De laver den bare anderledes. Til deres version skal de bruge nogle genrer. Noir, romantik, sci-figyser og en dokumentar bliver valgt. Blødkogt and, bliver valgt som tippe. Scenen foregår i “Det langsomme køkken”, hvor anden skal tilberedes. Nu bliver scenerne spillet som noir, Sci-fi, romantik, Gyser og dokumentar i den rækkefølge. Den næste leg hedder “Zap” Den går ud på at skuespillerne skal spille nogle af Shubiduas kendte sange. Jakob starter med “Krig og fred” (Tino kommer til at synge melodien “Krig i Korea). De følgende sange der vælges er: “Danser med grise”, “Kære Lone”, “Den røde tråd”, “Livets pølse”, “Sexchikane”. Næste leg hedder “Den dag Hansi…” Legen går ud på at de skal spille en ting, som først bliver afsløret til allersidst. En Havenisse bliver valgt, som Karl skal spille som foregår 2 dage før, derefter en måned før, og 100 år, 500 år, 10,000 år. Til sidst i nutiden. Næste leg skal en fra publikum vælge hvilken periode fra verdenshistorien (hun) kunne tænke sig at opleve. Først bliver nutiden valgt – og derefter fremtiden. Ingen af dem dur, da det jo er noget historisk der skal spilles med. Mellemkrigsårene bliver så valgt (1920-39). De vælger forbudstiden. I den sidste leg, skal Tino udenfor døren, og scenen foregår i en købmandsbutik, og han skal have byttet en ting. Karl er købmanden, der skal prøve at hjælpe ham til at finde ud af hvad for en genstand det er. Der vælges dog ikke en genstand, men en svigermor.

Facebook

JAHATTEN

Gruppen har lavet over 100 shows, og aftenens hold består af Gustav, Signe, Martin og Rasmus. Borgmesteren kommer til at bumpe ind i kameraet, og retter det tilbage, så der ikke er nogen problemer. Det som vi har set de andre grupper optræde med, kaldes “short form”, og Jahatten vil lave et anderledes show, “long form”, hvor de beder om et enkelt ord, og så laver de en forestilling på 20-25 minutter. Ud af foreslagene fra publikum, vælges “middag”. De lægger ud med at synge acapella og skiftes til at stå frem og improvisere.  Signe hiver en klapstol frem og sætter sig på den foran “bordet” og spiller en der lige har mistet nogen. Gustav er den næste der spiller frisør. Rasmus spiller den næste, der leder efter Katinka ved hendes hus. Martin spiller Katinkas far. Katinka spilles selvfølgelig af Signe. De roterer rundt med de forskelligere karakterer og steder. Da sketchen er forbi begynder Martin på acapellaen igen, og de slutter af med sangen. Publikum klapper med i takt.

Facebook

Borgmester Carsten Rasmussen

Den 47 årige Carsten Rasmussen, der blev Nævers borgmester i 2011, har naturligvis været utrolig aktiv i forskellige arrangementer siden han fik jobbet. Man kan blot tage et kig på hans Facebookprofil, hvis man er i tvivl! Borgmesteren starter med at takke de tre grupper, som optrådte, og Hønsegården og Svend, og lige som han har gjort det, bryder Lotte ind og fortæller at de har en lille overraskelse til ham. Hun beder om 2 spillere fra hvert hold komme på scenen. De skal lave “En dag i publikums liv”, og der skal naturligvis spilles en sketch over borgmesterens dag. På spørgsmålet om hvem af de 7 spillere på scenen der skal spille borgmesteren, vælger han Pia!

Næstved.dk
Facebook

LINKS:

https://da.wikipedia.org/wiki/Kræftens_Bekæmpelse
https://www.cancer.dk/lp/knaek-cancer/
https://cancer.tv2.dk/om-kampagnen
https://www.facebook.com/dmiimprocomedy/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *