2018-08-31 Udenfor Pædagogisk Rækkevidde – TESTSHOW, The Beach, Næstved


Hvor
: The Beach, Nygade 10, Næstved (link).
Tid: kl. 20:00-21:30.
Audio/Video: Nej/Ja (Video: 1t. 20min)

Da Lars Rs var vært på Beach d. 4. januar (Link), var det med en anelse tung publikum, som ikke grinede af hvad som helst. Jeg havde ikke givet en direkte anmeldelse af deres individuelle optræden, samt de tre andre komikere i anden halvdel, men Lars, Brian og Patrick kom til denne aften med nyt materiale, der skulle prøves af, inden deres turné startede op den 7. september.

“Udenfor pædagogisk rækkevidde…på vej ind i de voksnes rækker ” er deres 4. show i rækken med de 3 mænd (Jan Carstensen er ikke med mere), der er opvokset i et hårdt gademiljø, hvor vold, stoffer og kriminalitet var dagligdag, og at det ikke var ualmindeligt at sidde inde i længere tid for sine (u) gerninger. De fortæller primært deres livshistorie, og igennem de første tre shows har de videreudviklet deres historier, med lidt sjove indfald, som jeg desværre er gået glip af. Så det var derfor helt naturligt, at jeg absolut skulle se deres show, nu vi var så heldige at få et lille testshow på Beach, inden de skulle starte deres turné. I det fjerde show, fortæller de om det at blive voksen, uden rigtigt at have lært det, og det kommer der en del sjove indfald ud af (se fx på deres facebooksider, eller deres personlige profiler).

De 3 komikere (Lars, Brian og Jan (?)) har tilsammen fået 51 fængselsdomme og siddet inde i 21 år (Kilde). Før i tiden kunne de tømme et bryggeri på en weekend, nikke skaller uden grund og konsumere al nervemedicin fra ethvert middelstort apotek. De bruger humor som en form for selvterapi, og det lader i hvert fald til at virke – hvis ikke på publikum, så på dem selv (hvilket nok også er vigtigst først og fremmest)

Lars (46 år, Amager) og Brian (48 år, Sydhavnen) har kendt hinanden i årtier, og har været venner i nogle år nu. De er begge i 40’erne og er clean narkomaner, og er ikke bange for at dele ud af deres erfaringer med stofferne, osv. Patrick (30 år, Vestegnen) er den eneste i gruppen, der aldrig har været straffet, og har lige haft taget en uddannelse som pædagogisk assistent. De tre komikere er enige om, at deres humor, er med til at lave et godt job og sprede lidt glæde. (Kilde)

Her kan du se trailere for deres 3 første shows:

I showet optræder: Patrick “Padden” Vallys, Lars RS, Alexander Morell og Jan Carstensen.

I showet optræder: Patrick “Padden” Vallys, Lars RS, Brian Nygaard og Jan Carstensen.

Her er deres reklame for det nye show d. 7. september, 2018:

Vi nærmer os 7/9 og nærmer os udsolgt for fjerde år i træk.Vil i med? #ZCF2018https://billetto.dk/e/udenfor-paedagogisk-raekkevidde-pa-vej-ind-i-de-voksnes-raekker-billetter-277873

Slået op af Lars Rs Stand Up i Onsdag den 29. august 2018

 

ANMELDELSE:

Scenelyset til denne aften var knaldrødt, og det gav lidt udfordringer til billedkvaliteten ved optagelserne, men stadigvæk er den primære opgave bare at få lyden med, så man har noget at kunne anmelde fra komikernes optræden.

I starten af aftenen, så det lidt ud som om, at der ville være sparsomt med publikum, grundet det årlige Citynight, men heldigvis så kom der i hvert fald over 25-30 i løbet af aftenen, som blev siddende.

FØRSTE DEL:

Lars går på og præsenterer med en sang fra “Anden” (kan ikke huske titlen), og når den er færdig, går alle tre på scenen, og Lars fortæller at det er deres andet testshow. De indleder med at stå og overgå hinanden i nogle ting de har gjort, hvor Patrick går ind og afbryder dem. Lars præsenterer derefter Patrick. Alle tre har en sang, som de slutter deres sæt af med. Det er sange som jeg egentlig ikke kender titlen på.

Patrick Vallys

Patrick Vallys har over 10 års erfaring indenfor stand-up, og hans udgangspunkt i sit sæt er, at han er en gadedreng fra Vestegnen, opvokset i en Ghetto, og gør det til sit speciale at gøre alvorlige emner til noget morsomt. Han er som skrevet længere oppe, lige netop uddannet som pædagogisk assistent, hvilket han også gør stor brug af, når han skal prøve at styre de to andre på scenen. Patrick har fået stor ros fra kollegaer, som han også har optrådt sammen med, fx: Thomas Wivel, Thomas Warberg, Brian Mørk og Anders Matthesen. I dag bor Patrick i Roskilde. Han har sammen med drengene (Lars og Brian) været i Aftenshowet på DR1 i 2017, og har også været i Lorry på TV2, samt deltaget i DM i Stand-up i 2008, 2010 (samt Danish Open), 2013, 2015 og 2017.

Brian driller med ikke at ville aflevere Patricks cola, inden de overlader scenen til ham. Patrick lægger ud med en historie om da han og en ven blev standset af to agressive politibetjente. Patricks eneste svaghed, er nok hans stemme, der svinger til tider med hæshed, så det kan være svært at høre ham (jeg er halvdøv, så det er nok kun mig den er gal med), men publikum griner dog de rigtige steder. Det er ikke alle steder vitserne eller historierne virker, men det er derfor det er et testshow. Men jeg synes det han fortæller, er godt nok, men han mangler måske lige at fortælle testmaterialet med en lille smule mere overbevisning, så tror jeg den er der. Men det får jeg at se i Rødovre til næste år, forhåbentlig! Patrick har sine noter med sig, som han kigger lidt i (altid en god ting at have med i baglommen, når man tester nyt materiale!). Han fortæller også om en tur på en bodega, hvor han og en ven skulle ind og ryge, hvor han møder sin kommende kone (Regitze), og senere hendes forældre. Han skal lige tjekke sedlen igen, og kan ikke lige finde det han skal bruge, hvilket bliver kommenteret af en tilskuer. Materialet om hans kone er meget sjovt, publikum lytter med spidse ører og kommenterer og griner af de sjove kommentarer fra Patrick. Hans bit om at Disneys juleshow ikke skulle ses til en jul, var også sjov. Patricks sæt slutter af med en personlig sang som han synger, hvor Lars medvirker i. Men der er helt klart noget at se frem til, når vitserne/historierne er helt på plads.

Brian Nygaard

Brian er den mindst rutinerede i gruppen, da han kom på scenen i 2014. Der lykkedes det ham at blive nummer 2 i talentkonkurrencen “De Nyeste Nye på Lygten Station. Siden har han frekventeret på Open Mikes i København, og resten af landet med sine kollegaer. Brian er mere cool omkring det at stå på scenen, fordi med det liv han har ført, er det intet problem i forhold til det han har oplevet i sit liv. Han er utrolig glad for at lave sjov med de erfaringer han har gjort sig, og det kan man også mærke på ham, når han optræder. Ved dette show var energien dog meget mere positiv (end i januar), og derfor gik hans jokes rent ind. Jeg havde i hvert fald svært ved at styre mig for latterkramper, når jeg var i gang med at filme hans optræden.

Efter en lille pause på 5 minutter, er det tid til at præsentere Brian, og Lars skal sætte hans sang på. Hans intro er meget sjov – han lægger meget stille ud med at hilse på publikum, og fortæller sit navn i tilfælde af, at publikum ikke kan genkende ham, kan de se på plakaten ved døren! Brian fortæller, at han ikke har været med til at bestemme dette års tema. Brian fortæller om at være med til Patricks bryllup, og fortæller nogle sjove historier om sine to venner. Han taler også om det at være voksen og ansvarlig, og har nogle bemærkninger, som publikum griner af meget hurtigt. Han snakker også om sit eget parforhold og udfordringen ved det på en sjov måde. Han må også skifte mikrofon, fordi den anden runger for meget (heldigt, at der er 2!). Han taler om en akavet seksuel oplevelse med sin kæreste/kone. Han fortæller også om sin søn, og de huslige pligter. Hans historie om sin brogede fortid (1997) er også fascinerende. Brian slutter sit sæt af med en lille sang, som han har skrevet. Han mimer dog til den, mens den kører over anlægget. Brian er en rigtig god fortæller, og er i stand til at gøre, at man lever sig ind i hans historier, og det er jo fantastisk.

ANDEN DEL:

Lars Rs

Lars har optrådt i omkring 7 år (2011), og hans materiale består af hans egne skæve, spøjse og sjove kommentarer på emnerne. Han snakker bla. om aktuelle ting fra verden og hverdagesbegivenheder. Han er uddannet pædagog, og arbejder med udsatte børn/unge, er frivillig fodboldtræner for drenge, og drager altså også rundt med sit eget stand-up til diverse arrangementer, samt ved klubaftner som vært ved open mikes i København, heraf mange gange på Comedy Zoo. Han blev nummer 3 til “De Nyeste Nye” i 2011, og var med i de indledende runder i DM i stand-up i 2013, 2015 og 2017..

Efter pausen, så dukker Lars op på scenen, og spørger om vi er klar til mere. Og det er vi naturligvis. Lars fortæller, at de gik op til byen, inden de kom til Beach (jeg mødte dem ved Kvickly inden kl. 19.). Han taler om den første gang han hørte om ordet “voksen” i en alder af 11-12 år. Lars fortæller lidt om sin kriminelle fortid. Han taler også om hvornår man kan betragte sig selv som at være voksen. Han taler også om det at være på stoffer, med et par sjove anekdoter om sin søster. Han taler også om hvad man lærer når man er i fængsel. Han taler om sin kæreste, som han flyttede sammen med. En sjov historie om den forskel på dem, når de er syge. Der er også mange andre af hans små historier, som er rigtig sjove, og dem glæder jeg mig til at se i 2019, når de har kørt deres shows nogle gange. Lars slutter af med en acapella med 5 sange (Jeg ved en lærkerede/To katte på et bord/Vimmersvej/Under den hvide bro/Seebach sang). Publikum råber efter ekstranumre da han slutter!

Da Lars’ sæt er slut, kommer Brian og Patrick på scenen igen, og slutter testshowet af med stil! De skal lige tænke først, og så laver de nogle indbyrdes drillerier, og Brian fortæller at de skal slutte af med at lave et heavynummer med korpiger (Patrick og Lars). Det er hylesjovt, ganske enkelt!

Dagen efter blev disse billeder postet:

Sådan så ud på vej mod test show i næver..Vi har ik vildt mange billetter tilbage til Fredag 7/9 Vil i med?⬇️…

Slået op af Udenfor Pædagogisk RækkeviddeLørdag den 1. september 2018

TOURPLAN 2018/2019:

I 2015 lavede de 3 kollegaer det udsolgte show “Udenfor Pædagogisk Rækkevidde” til Zulu Comedy Festival, som blev en kæmpe succes, hvilket automatisk ledte til del 2 i 2016, og i efteråret 2017 kom del 3. Alle tre shows udsolgt!

“Et anderledes og fængslende stand-up show”, er en ironisk beskrivelse fra medierne af showet – men det er så sandt som det er skrevet!

I dag er de alle 3 ikke bare clean, ædru og kriminalitetsfri, men de er også livsglade, på ret køl, energifyldte og klar til at dele deres historier. Derfor byder de nu deres lettere blakkede fortid op til dans gennem stand-up.

“Efter tre år i træk med stand-up showet “Udenfor Pædagogisk Rækkevidde” part 1, 2 og 3 er de tre komikere med den hårde fortid igen tilbage med nyt show, der i år har undertitlen “På vej ind i de voksnes rækker”. Et show om hvor svært det er at blive voksen, uden rigtig og have lært det.
De tre komikere. Patrick ‘Padden’ Vallys, Lars RS og Brian Nygaard, er igen klar til og vise deres kærlighed til stand-up , med et show der vil få dig til og “dø” af grin.”

2018:

September:

05. The Beach, Nygade 10, Næstved KL. 20.00 (TESTSHOW)
07. Lygten Station, Kbh NV KL. 17:30.

2019:

Marts:

11. Teater Momentum, Odense KL. 19:30. (Køb billet)
16. Fox & Hounds, Holstebro KL. 20.00 (Køb billet)

Maj:

24. Kulturhuset Viften KL. 20.00 (Køb billet)

 

LINKS:

http://www.funnyturtle.dk/ (Officiel side)
https://www.facebook.com/uprshow/ (Facebookside)

Du kan booke disse tre komikere her:

Udenfor Pædagogisk Rækkevidde

Patrick Vallys (Også på hjemmesiden)
Lars Rs
Brian Nygaard (se gruppens kontaktinfo)

Her er mit billede af drengene:

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *