2018-06-07 Open Mike m. Kaspar Herbst

 

Hvor: The Beach, Nygade 10, Næstved (link).
Tid: kl. 20:00-22:00.
Audio/Video: Ja (video: 2t. 18 – inkl. pauser)

Det er den 6. gang (sidens debutantmesterskabet d. 7. oktober, 2016) jeg ser Kaspar Herbst Tingleff optræde, men første gang jeg ser ham som vært på Beach. Han har dog været vært andre steder i Danmark siden han debuterede. Kaspar kører som regel det samme sæt hver gang, men det er når han interagerer med publikum, at det kan blive sjovest, når han reagerer eller svarer med ironi eller på en hård måde (med et smil!), hvis publikum ikke lige er helt vågne. Det måtte han så gøre denne aften, hvor sommervarmen nok havde en afgørende rolle for ikke at komme til at grine og svede for meget. Men der blev i høj grad grinet de rigtige steder, selvom noget af materialet måske ikke virkede på publikum blandt aftenens deltagere, og ikke mindst værten. Et slag på tasken – der var nok mindst 25 publikummer tilstede, og det kunne tydeligt mærkes, da der plejer at være flere tilstede ved hver eneste Open Mike. Men somme tider giver det også en anderledes optræden – og vel nok også mere udfordrende for komikeren, når de skal forsøge at vinde et lidt tungt publikum. Nogle går i stå, og bliver synligt nervøse, mens andre bruger energien, og tonser derudaf med sit materiale og ignorerer, at der ikke bliver grinet eller klappet de forventede steder i sættet. Men Kaspar er den type, der virker som om han får lidt energi at et lidt tungt publikum, og det er med til at gøre det lidt interessant.

Den 9. marts i år, skete der noget vildt for Kaspar – han blev inviteret til Bangalore i Indien til Open Mike (se plakat her). Desværre fortalte han ikke bagefter hvordan det var, på sin profil, men det er sikkert fordi han optræder med et par sjove anekdoter fra sin oplevelser. Kaspar optræder også på engelsk – primært i København, sammen med andre komikere, der også har besøgt Beach jævnligt.

Hvis du vil se en frisk optagelse fra Kaspar, kan du se denne fra Comedy Zoo (selvom det er forbudt at filme derinde, har jeg hørt), som han selv har postet:

Til aftenen, havde han medbragt følgende komikere:

Kevin Christiansen
Stefan & Niclas
Rene Durin
Mikkel Heiberg

-PAUSE-

Greg Mittenhuber
Niels Nielsen
Cornelis Bergholm
Kim “Roberto” Nielsen
Peter Werner

ANMELDELSE:

Kaspar Herbst

 

Kaspar som vært for 9 andre komikere. De 5 foregående gange, jeg har set ham optræde her, har han været i godt humør, og slet ikke så skarp i tungen som han ikke har for vane (som jeg husker det). Det betyder ikke, at det var en dårlig vært, men at publikum nok var lidt tunge i det, som beskrevet oven over. Men trods det, så spurgte han alle (14) om deres navn og hvad de lavede, før han præsenterede sig selv. Jeg optog showet med mit sædvanlige Zoom kamera, mens jeg med mobilen filmer det hele, og bagefter kan pille billeder ud af optagelsen, i stedet for at klikke løs og få dårlige billeder ud af det. Men undervejs i Kaspars sæt, fik jeg en besked ind på mobilen, som var svær at fjerne, uden at skulle lukke ned, men det stoppede så optagelsen! Det samme skete under Gregs sæt. Så derfor godt med et backup kamera! Men det var sjovt at se Kaspar bruge det meste af sine første 23 minutter til at spørge ind til folk, og somme tider kan der komme nogle sjove bemærkninger ud af det. Han slutter sættet af med at fortælle om sine egne to børn. I slutningen af første sæt,beder han publikum ikke at gå, fordi vi ikke er så mange, så det ville være fedt, hvis de blev. I anden halvdel af showet, bliver han lige nødt til at få klappet sig selv på scenen igen, fordi publikum ikke lige var klar, men det gav mig også en chance for at få optagelsen fra den anden side, ved indgangen som før. Her starter han med at fortælle om sin oplevelse i Indien, og en spøjs oplevelse i lufthavnen, og så spørger han nogen i publikum, om de har børn, og derefter fortæller han en historie om når han passer hans kammerats dreng, der laver konflikt over en jakke. Og noget andet om børn og deres pligter.

Facebook (privat – offentlig)
Facebook (komiker)

Kevin Christiansen (13:25 min)

Kevin var vært sidste gang her (1. februar), hvor han havde nogle rigtige gode komikere med, og det var nok den bedste aften jeg har set med ham, indtil videre. Denne aften er det 6. gang jeg ser ham, og han kører et fast sæt, som han veksler lidt med, og er heller ikke bleg for at snakke med publikum undervejs. Kevin taler ofte om det at bo i de forskellige byer (han bor på Falster) og forskellen blandt dem. Han snakker også om en underlig bustur, og sin morfar der er dødelig syg, som de tog med ind på Bakken. Han snakker om sit seneste forhold med sin veninde, som ville være kæreste med ham. De har begge to børn hver, og det giver nogle sjove oplevelser. Jeg synes Kevin altid er hyggelig at høre på. Men alt afhænger også af publikums-stemningen i rummet. De historier han bruger fast, næsten hver gang, kan jeg godt lide, for publikum griner ofte af dem, på forskellige måder…

Facebook (privat)

Stefan & Niclas (9:24 min)


Stefan & Niclas er altså rigtig sjove. De debuterede begge på Beach d. 9. februar, og har siden spillet forskellige steder på Sjælland. De har optrådt med denne aften, 4. gange på Beach nu. De prøver noget nyt af, næsten hver gang, og næsten hver gang de går på, så får Niclas altid fat i den slukkede mikrofon! Niklas spørger: “hvorfor er jeg altid på lydløs?”, og Stefan svarer lynhurtigt: “det er fordi jeg er sjovest!”, og så er stemningen sat! De taler bla. lidt om stemningen under et Ringenes Herre spil (en eller anden opgave på gymnasiet, hvor de går), som deres lærerinde blander sig i. Niclas fortæller også lidt om sit forhold, og de typiske problemer, det kan føre med sig. De her drenge vil helt sikkert kunne blive et stort hit i fremtiden. Så hold godt øje med dem! Se evt. et af deres sjove reklamer for dem selv her.

Facebook (fanside)
Stefan Wibling – Facebook
Niclas Vingaard – Facebook

Rene Durin (4:24 min)

Rene fik 5 minutter af værten. Det begynder godt for Rene med en joke om grillsæsonen, og en joke om børn der skal steges. Derefter om en olietønde, der kan bruges til langtidsstegning. Begge jokes er sjove. Rene fortæller at han har noget han kalder for “Durins Verden”, hvor han tillader sig at gøre alt hvad han har lyst til. Her fortæller han lidt om, at militærnægtere skal bruges som skydeskive. Desværre taber han publikum lidt her på den lange historie, som publikum ikke rigtig lader til at forstå. Men publikum giver ham et pænt bifald for det! Kaspar laver lidt sjov, og spørger hvordan vi kommer videre efter det. Han spørger så en kvinde, der er psykoterapeut, om hvad for øvelser han (Rene) kunne lave for ikke at spise mennesker, og kommer med en sjov bemærkning til sidst om, at han er ked af at måtte påtale det lidt, det var ikke for at være en idiot (publikum griner af den selvmodsigende joke). Rene skal nok arbejde dobbelt så hårdt som alle de andre komikere, for at kunne lave materiale, som virkelig fanger publikum, og får dem til at grine. Men det kommer forhåbentlig med tiden. Det råd, han fik fra Peter Werner om, at tage ud til mange forskellige steder i Danmark, vil nok kunne hjælpe ham bedre på vej, end kun at være ét sted hver måned. Det bliver i hvert fald spændende at se hvor langt Rene når, for jeg er sikker på, at han godt kan få en god karriere/hobby ud af det, når han har fået materialet finslebet. Det skal absolut ikke være perfekt hver gang man optræder ved Open mikes, da det jo kun er et øverum! Så fat mod, Rene!

Facebook (Privat)

Mikkel Heiberg (10:38 min)

Mikkel har jeg set 2. gange nu, første gang d. 1. februar. Han er også fra Falster lige som Kevin. Han bor dog i Hvidovre nu. Han fortæller lidt om de forskellige jobs han havde på Falster, bla. hos Post Danmark (før de skiftede navn). Han taler også om ferie, hvor han var ude på kørerejse med to gode venner sydpå – de nåede til Hamborg, hvor de mødte to piger, og ud af det opstår en meget pinlig situation for Mikkel på hotelværelset. Mikkel er en god fortæller, og har let ved at få folk til at grine, og det er godt, når det er længere historier, for ikke at kede publikum ihjel. Det gør Mikkel absolut ikke, og jeg glæder mig naturligvis til at følge hans udvikling.

Facebook (Privat)

Greg Mittenhuber (14 min)

Jeg har misset et par gange, hvor jeg kunne have set Greg på Beach i 2016, men på det tidspunkt havde jeg desværre ikke tid til at se Open Mikes først på måneden, fordi jeg var i København den første uges tid (for det meste). Jeg kunne ikke lige se hvem han var, da jeg så ham før han gik på, men så gik det lige pludselig op for mig, da Kaspar præsenterede ham! Greg kommer fra Irvine, Californien (USA) og flyttede til Danmark for tre år siden, og optræder naturligvis på “amerikansk”. Han bor i København, og har været været mange steder i Kbh. ved Open Mikes. Den første gang Greg lavede et dansk sæt, kan du se her. Denne aften (på amerikansk) snakkede han om det uundgåelige emne: folk spørger ham, hvordan Californien er, og Trump (som han vender tilbage til et par gange mere), som alle amerikanere har svært ved at ryste af sig uanset hvorhen i verden de er…Han taler om de forskellige vigtige ting, der er godt ved at bo i Danmark. Den sjoveste ting, som Greg taler om, er den måde danskere reagerer på hinanden i stillezonen i toget. (se billedet). Han taler også om hvilke attraktioner, man skal se i Danmark – fx den lille havfrue, og han har et godt forslag til, hvordan man kan gøre hende til et bedre sted at besøge…Han slutter af med at tale om at sortere skrald, hvilket kan være en forvirrende proces. Greg taler meget let og forståeligt, og er også god til at at fortælle med sin krop…Jeg håber at se ham igen på Beach, eller hvis jeg er heldig at se ham i København en gang.

Facebook (Privat – offentlig)

Niels Nielsen (9:05 min)

Det er 2. gang i træk jeg har set Niels på Beach. Senest var 3. maj, hvor han lavede næsten samme sæt som her (og omvendt). Niels snakker om sit navn, og de problemer i forbindelser med at brande sit navn. Han taler om det, ikke at kunne fatte svensk. Han snakker også om snus, som ifølge nogle af hans venner ikke er skadelig. Han snakker også om sit parforhold, og udfordringerne med det. Den sidste ting han snakker om, er hvorfor mennesker har hår i røven. Niels snakker hurtigt, men det han siger er sjovt, selvom publikum kun smågriner lidt undervejs. Kaspar synes Niels var rigtig god. Du kan se mere af hans påfund på hans Facebook profil!

Facebook (offentlig)

Cornelis Bergholm (5:12 min)

Kaspar kommer til at kalde den næste komiker “Cornelius”, og Cornelis svarer som det første, at han har været på tre gange, hvor Kaspar har været vært, og han kan stadig ikke hans navn. Ha ha! Tag den, Kaspar. Jeg kan se på hans facebookside, at det ikke er første gang han har besøgt Beach, men det er første gang jeg ser ham. Cornelis virker og lyder lidt nervøs, når publikum ikke reagerer på hans jokes. Hans stemme er dyb og han taler direkte ned i mikrofonen, som er høj (men ikke for høj), men høj nok til det kilder i mit øre. Jeg må desværre sige, at Cornelis lige her i aften virker meget nervøs, og det kan publikum nok også mærke, og han bemærker også, at det er dejligt, at det lige bliver filmet på sådan en aften. Han laver dog en joke om Tupperware-party, som nogle blandt publikum reagerer på. Cornelis fortæller pointen af historien, og hvor godt det er, at høre hvordan et grin lyder igen. Han afslutter sættet med at kunne være lettet over, at det e r slut. Jeg håber det går bedre for ham næste gang han kigger forbi Beach igen.

Facebook (Privat – offentlig)

Kim “Roberto” Nielsen (5:30 min)

Kim, der nærmest er synonym med The Beach, virkede her meget “anonym” og tæmmet, og Kaspar måtte bruge flinkepinden et par gange undervejs, når Kims råb blev for meget, haha! Men denne aften, var Roberto i hvert fald ikke på scenen, men en meget mild og ydmyg(et) udgave af provokatøren, der faktisk er lidt mere underholdende, hvis man går ind og følger ham, på hans Facebook-profiler. Personligt synes jeg han er sjovest der, fordi han ikke må slå sig løs på scenen (for de andre), og ville da gerne se ham bringe noget af det med på scenen. Men det, han valgte at snakke om i de få minutter han havde fået tildelt, var specielt at bemærke, om der er nogen tilbage (blandt publikum), og sagde, at det er skræmmende, når komikerne går ud. Kim havde en halvfærdig joke med (Albino-negre) som publikum ikke reagerede på, fordi han kun lige remsede op, hvordan den ville have været. Han kommenterede Renes sæt om det med kannibalismen. Han snakker derefter om at have lavet reklamefilm (Gøl), og den måde at han løber på. Han fortalte også, at Kaspar havde bedt ham om, at lade være med at smide tøjet, og nu så jeg ikke Kaspars udtryk bagved mig, men det lød som om at han var “nervøs”. Ha ha! Kim havde taget et stykke papir med, med hadekommentarer fra sin facebook profil. Denne gang faldt det til jorden, men fik et pænt afskeds-bifald. Håber jeg ser Roberto næste gang på scenen 😉

Facebook (Privat)
Facebook (Offentlig)
Facebook (Roberto den fiktives UFO)

Peter Werner (11:40 min)

Det er 5. gang, at jeg ser Peter, som denne aften slutter af, med et rigtig sjovt show, hvor de resterende publikummer får lidt at grine over på den måde, som Peter fortæller sine historier. Bla. om at han synes det er hårdt at være en mand når man skal tisse. Han snakker om sit forhold, når de er ude at handle. En anden sjov ting med duer, fortæller han lidt om også. Og han taler også om det at se nogen han mener er ballademagere, forestiller han sig hvad han vil gøre imod dem…(volds-impulser). Han demonstrerer også hvordan “rødvins-blikket” ser ud. Han snakker også om at skydive, og frygten for det. Efter Peter slutter sættet af, spørger Kaspar om det har været en god aften, og publikummet svarer “jepper” med efterfølgende pænt bifald! I øvrigt, så har Peter også en sjov video på sin profil med problemet med at fatte det der med svenskere. Se den her.

Facebook (Offentlig)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *