2018-02-09 Nikolaj Wulff – JOKES – ONEMANSHOW

Hvor: The Beach, Nygade 10, Næstved (link).
Tid: kl. 20:00-22:00.
Audio/Video: (Video: 1t. 31min)

Første gang jeg (ud af i alt 4) så Nikolaj Wulff var den 1. juni, 2017, hvor Kevin Christiansen var vært (link). På det her tidspunkt optog jeg kun små klip af når værten præsenterede komikerne, så jeg lige havde deres navne, når jeg skulle gå i gang med anmeldelser af deres optræden – men uden at kunne huske dem, så er det svært at skrive godt eller skidt om nogen. Men Nikolaj efterlod et indtryk af en ung knægt, der virkelig gerne vil noget med sin optræden, og måden han gør det på er sjov, og et frisk pust, fordi han fremstår ægte og ikke påtaget, eller besværet af at skulle huske sit materiale – og det er jo altid en god ting at kunne, når man står på scenen – alene – og skal overbevise et rum fyldt med mennesker, at man er sjov! Det synes jeg at Nikolaj lever op til. Og heldigvis er det nogle flinke kunder, der kommer på visit, når der er stand-up comedy på The Beach!

Anden gang jeg så ham, var ved hans værtsrolle på Beach d. 03. august, 2017, hvor jeg havde lavet en plakat til (link) Det var ellers et sjovt show heltigennem, men på dette tidspunkt havde jeg ikke rigtig faste aftale med værterne om at optage et komplet show – undtaget med billeder.

Nikolaj havde sit første show på Beach i starten af 2014, og har siden været der et dusin gange, siden han begyndte som stand-up komiker i 2010 på hans hjemmebane i Helsingør! Det er derfor også en fryd at læse hans tanker før og efter showet, som han har skrevet på sin facebook side, hvor han takker stedet og publikum, der kom for at se ham. Det er derfor interessant at se hvor meget han går op i at forbedre sig, for hvert show, hvor han bare skal lykkes med sin humor i selskab med sine to bedste venner, Oliver og Mortenn, som han har med sig rundt.

Udover de allerede nævnte komikere, skriver Nikolaj også d. 31. januar, at publikum kan opleve andre upcoming komikere med på turneen: Christian Bols, Jeff Wallentin og Kaspar Herbst.

JOKES – er Nikolajs første oneman show, som han turnerer rundt med i øjeblikket i Danmark. Længere nede på siden, kan du se listen over de steder, hvor han har optrådt og optræder frem til det sidste show på Bremen, der bliver rundet af med en videooptagelse. Presseteksten, som Nikolaj selv har skrevet, skriver han:

”Jeg ser det lidt som min sidste afhandling, inden jeg får min comedybachelor… Showet handler om mine bedste, værste og vildeste oplevelser på turen gennem stand-up verdenen og jeg glæder mig vanvittigt meget til at vise det til jer alle sammen!”

Som fast support har han sin gøglerven, Mortenn med, men også lokale stand-up talenter som opvarming. Ved dette show kunne Morten desværre ikke komme, men jeg har heldigvis haft oplevet ham (og optaget hele hans optræden) 1 gang tidligere, da Nikolaj var vært på Beach. Nikolaj fik fat i et par nye unge komikere, først Oliver Stanescu, som jeg også har set og optaget en del gange nu på Beach, og en komiker-duo, Stefan & Niclas, der er (sikkert) inspireret af sketches i stil med Kjeld & Dirch og Linje 3, når de skændes.

Før aftenens show, skrev den unge knægt disse ord om Beach – og tusind tak fordi du kalder mig verdens rareste kameramand, Nikolaj!

Næstved Næstved Næstved. Den her frække hankat af en mis er klar! 👌🔥Tourens tredje stop er i Næstved på det…

Opslået af Nikolaj Wulff på 9. februar 2018

Oliver Stanescu (10:37)

Første gang jeg så Oliver var d. 6. april, 2017 – her hyggede han sig med at fortælle om, at han er begyndt at træne fordi han har at vide at han er blevet lidt for tyk, og taler om en personlig træner han fik. Han taler også om pædagoguddannelse og praktik i en børnehave, og jobscentret med forskellige ubehagelige jobfunktioner. Han slutter af med at fortælle om en tur på Strøget om en pige fra Amnesti der opsøger ham. Publikum var måske lidt tunge i det, men grinede på de rigtige steder. Oliver er en god fortæller, og det håber jeg, at han fortsætter med.

Stefan & Niclas (12:23)

Komikerduoen Stefan Wibling og Niclas Vingaard begyndte i september 2017. De optrådte igen sammen med Nikolaj og Oliver på restaurant Dronning Louise d. 17. februar, 2018. Der er lige et problem i starten med den mikrofon som Niclas tog. Men Svend kommer til deres redning og får det fikset! De fortæller lidt om hvorfor de er en duo. De er gode venner og går i samme klasse. De snakker om bl.a trivselsamtaler, og om hvad de skulle kalde sig selv som komikerduo. Så fortæller de nogle jokes som publikum griner af (heldigvis). Deres “banke, banke på” joke er super, og minder lidt om de skænderier/misforståelser som Linje 3 kan lave. De afslutter med en købmands-sketch. Jeg kan virkelig godt lide det her, de to knægte laver, og håber det bedste for dem i fremtiden – de skal dog bare øve sig lidt mere på timingen visse steder, men ellers er der ikke rigtig noget man kan kritisere.

Nikolaj Wulff (65 min)

Nikolaj startede med at gå på scenen i et par minutter før Oliver gik på, for at varme publikum op til opvarmerne, og så laver han også “publikums-opvarmnings-øvelse”, der er meget (ufrivillig) sjov fordi der er stort bifald for de tre opvarmere – men næsten tavshed når han præsenterer sig selv, men publikum griner lidt af den måde han siger det på. Det er charmerende og hylende sjovt i sig selv, når man ser det på video (eller hvis man selv var der og husker det).

Efter pausen, kommer Oliver på, og er lige ved at jage en skræk i livet på publikum, da han fortæller at Nikolaj er blevet syg og aflyser showet. Men det var en joke! Han præsenterer Nikolaj og så går det eller løs. Han roser opvarmerne, og starter med at fortælle lidt om hans turné. Han taler lidt om at blive forvekslet med Mikael Wulff og de typer han møder efter de shows han optræder ved, der bemærker det. Han taler om at skrive jokes på Twitter. og sin skoletid hvor han havde svært ved at koncentrere sig. Derefter fortæller han i nogenlunde kronologisk orden hans oplevelser med sin begyndende stand-up karriere, og dem han har varmet op for, bl.a Kandis. Han fortæller også om et job med Mortenn i Esbjerg, hvor de skulle køres derhen til af en underlig person. Hans “analog powerpoint” er sjov, hvor Nikolaj præsenterer/afslører comedys hemmeligheder, som publikum griner af de rigtige steder. Han fortæller om det at flytte fra Aarhus til Randers (i 3 mdr) i en lejlighed uden køleskab, med en ven (Mads), og pizzariaerne de spiste på. Han læser op fra “Randers-biblen” – en faktaliste han har samlet. Han snakker om et GoMore-lift, København til Randers, der ender galt. På et tidspunkt (omk. 44 minutter inde i showet) ser Nikolaj et par, der står og glor ind ad vinduet, og siger til os, at vi skal pege mod vinduet – se billede herunder fra videooptagelsen:

Nåh, men historien fortsætter gennem Fyn, til de når til Randers igen. Han snakker om en kæreste han havde i 2016, der arbejdede for et makeup firma Sephora. Han fortæller om det at have en kæreste, og til sidst om det her show han gerne ville vise for os, som han læser op fra en bog. Til slut fortæller han om en joke han skrev på Twitter, som han fik den dårligste trussel for.

Alt i alt så var det et rigtig godt show, som jeg kan anbefale folk at komme ind og se, næste gang Nikolaj vender tilbage til Næver igen.

DANMARKSTOUR:

 

Januar

31 – Kulturstationen Vanløse (Vanløse) (link)

Premieren på JOKES

? Sådan her så det ud da vi sparkede JOKES-touren igang! Boom!De første aftener har været magiske og du kan stadig nå showet mens det spiller! ?? Der er billetter helt ned til 50,- med studiekort!Du finder tourplan og billige billetter på www.nikolajwulff.dk ???Tak til Litemotions for lækre skud og for at fange en legendarisk aften! Kæmpe anbefaling herfra!

Opslået af Nikolaj Wulff på 14. februar 2018

Februar

02 – Hatten (Helsingør – UDSOLGT) (link)
Læs om hans tanker inden showet – her.

09 – Beach Næstved (Næstved – UDSOLGT) (link) (link)
Nikolaj skriver om Beach: “Beach har dog typisk flere legender i baren end på scenen. Med stamgæster som comedy-afficionadoen Tommy og verdens rareste kameramand Michael, er der altid lagt i kakkelovnen til et glædeligt gensyn når man kigger forbi som komiker… For slet ikke at nævne ejer/bartender/flot fyr Svend, som er en af de allerdejligste arrangører jeg er stødt på i min rejse gennem stand-up’ens verden. De fortjener ikke blot en honorable mention… De fortjener en high-five og en ordentlig krammer.”

22 – TEATER95b (Odense) (link) (link)
Opvarmere: Peter Dahl og Gustav Lauesen.

24 – Alberts (Aarhus – UDSOLGT) (link)

Marts

08 – Skråen (Aalborg) (link)

15 – CC Silkeborg (Silkeborg) (link)

16 – Klub SJAW – Stand-up Comedy (Sønderborg) (link)

23 – Huset No7 (Herning) (link)

24 – Konfus (Esbjerg) (link)

Maj

22 – Bremen Teater (København) (link)

VIDEO:

Her kan du se et udvalg af de offentlige optrædener Nikolaj har lavet – du kan se flere på hans youtube kanal.

Og her en lille smagsprøve fra hans show med en joke om Sephora – som alle piger måske nok kender :

LINKS:

https://www.facebook.com/pg/nikolajwulffcomedy
https://www.youtube.com/user/NikoWulff
https://twitter.com/nikowulff
https://www.facebook.com/oliver.stanescujacobsen
https://www.facebook.com/stefan.wibling
https://www.facebook.com/niclas.vingaard
https://www.facebook.com/Mortenn/ (desværre ikke med)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *